tiistai 26. tammikuuta 2016

YLE JA VASTUULLINEN TIEDOTTAMINENIkävä kyllä monet suomalaiset turvautuvat uutistarjonnassa vain Yleen, mikä vääristää todellisuutta huomattavasti. Yle vaikenee monesti maahantunkeutujien pikku hassutteluista kuten tapoista ja raiskauksista, koska yhtiön vastuullisen tiedottamiseen on kuulunut, että kaikkea ei kannata kertoa, sillä sellainen voisi nostaa vaalikarjassa "rasismia" ja sehän on Ylen mielestä aina pahempaa kuin tappaminen ja raiskaaminen. Viime vuoden lopulta lähtien kansalaisten paine on ollut niin voimakasta, että jopa Yle on joutunut reivaamaan uutisointiaan lähelle realismin myrskyaallokkoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vanhoista tavoista oltaisiin täysin luovuttu.

MTV3 kertoi eilen, että turvapaikanhakijalapsille tarkoitetun turvakodin työntekijä oli puukotettu kuoliaaksi. Koska myös MTV3 on vastuullinen uutiskanava, se jätti kertomatta, että selkään puukotettu uhri oli
 22-vuotias libanonilaistaustainen kristitty Alexandra Mezher ja tekijä muslimitaustainen Yusuf Khalid, luultavasti Somaliasta tai Eritreasta. Yle julkaisi keskiyöllä niukkasanaisen tiedotteen verkkosivuillaan, jossa ei MTV3:n tapaan kerrottu mitään tekijän taustasta. Suuret massat tavoittavissa televisiossa ja radiossa surmasta ei puhuttu mitään.

Toinen kohua herättänyt tapaus nousi esiin, kun Iltalehti kertoi jo viime marraskuussa tapahtuneesta neljän turvapaikanhakijan tekemästä joukkoraiskauksesta Helsingissä. Viime syksynä viranomaiset ja media vaikenivat tapauksesta, mutta uuden tiedotuslinjan vuoksi asiasta kertoi eilen Iltalehti, joskin erittäin niukasti. Sen sijaan Yle on päättänyt vaieta tapauksesta kokonaan.--------------


Yle Teema, 26.1.2016 klo 22:00Elävä arkisto: Pakolaiset 

Arkisto-ohjelmissa aiemmilta vuosikymmeniltä pohditaan pakolaislapsen asemaa ja sitä, minkälaista on Suomen pakolaispolitiikka. Marko Gustafsson esittelee ohjelmat. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Yle Teema, 26.1.2016 klo 22:01, Tosi asiaa: Pakolaispolitiikasta 

(1991) Pakolaistulva yllätti Suomen. Päättäjät pakoilevat vastuuta pakolaispolitiikasta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Yle Teema, 26.1.2016 klo 22:31, Olen lapsi: Abadir 8 vuotta  

(1995). Dokumentti lapsesta, joka pakeni sotaa Somaliasta Suomeen. Lapsen oikeuksen sopimus hyväksyttiin YK:ssa vuonna 1989. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Nämä pakolaisuudesta kertovat dokumentit ovat hyvä todiste siitä, että Ylen propaganda ja argumentit kestämättömän kansainvaelluksen puolesta ovat viimeisen 25 vuoden aikana pysyneet suurin piirtein samoina. 


Yle Teema, 26.1.2016 klo 18:30, Made in Africa 

(Afrika er det nye sort) Osa 2/6. Chris tapaa Accrassa Nicole Amarteifion, jonka YouTube-sarja An African City on valtava hitti, "Afrikan Sinkkuelämää". HD Äänitekstitys: suomi.

Yle Teema, 26.1.2016 klo 19:45, Päivä Ruotsissa 

Jason Diakité, taiteilijanimeltään Timbuktu, tekee työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten parissa. Tänään hän on solistina varainkeruukonsertissa, jonka tuotto menee Tansanian lasten auttamiseen. Äänitekstitys: suomi.


Yle TV1, 26.1.2016 klo 22:20, Le Havre 

Marcel Marx, entinen kirjailija ja nykyinen kengänkiillottaja, elää tyytyväisenä elämäänsä, kunnes kohtalo yllättäen heittää hänen tielleen alaikäisen pakolaisen pimeimmästä Afrikasta. O: Aki Kaurismäki. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti