lauantai 23. tammikuuta 2016

VAIVAANNUTTAVIA PELLEJÄ MYÖS TEATTERISSA - YLE MYÖTÄILEE

"Koska mä en kuule, niin sitä ei voi olla olemassa!!"

Ylen verkkosivuilla (23.1.2016) kerrotaan RedNoseCompany-ryhmän tekemästä uudesta näytelmäsovituksesta Ilmari Kiannon romaaniin Punainen viiva. Juttu pääsi myös TV 1:n uutisiin, mutta todennäköisesti vain siksi, että standup-komiikkaa (niinpä niin) hyödyntyvässä "huumori"-esityksessä käsitelllän vihapuhetta.

Pelleryhmä ja Yle eivät mitenkään määritelleet, mitä vihapuheella tarkoitetaan, mutta toisaalta siihen ei ole tarvetta, sillä kummankin kielenkäytössä se tarkoittaa lähtökohtaisesti vain kansallismielisten esittämää kritiikkiä valtaapitäviä kohtaan. Kulttuurimädättäjien erittämä suomalaisvihamielinen myrkyllinen sappi ei heidän mielestään ole vihaa laisinkaan, vaan ainoastaan "rakentavaa ja oikeutettua yhteiskuntakritiikkiä", joka ennen tunnettiin nimellä sosialismi. Teatteriväki ja Yle vetävät edelleen punaista viivaa, olivatpa ajat ja kansalaismielipide mitkä tahansa.

Nolon huumorintajuttomat pelleryhmät ovat saaneet viime aikoina muutenkin myötäkarvaista huomiota valtamedioissa, erityisesti Ylessä. Viime viikolla Yle nosti jalustalle tamperelaisten vasemmisto-opiskelijoiden Loldiers of Odin -ryhmän, jonka tarkoitus on häiritä kansalaisten turvallisuutta puolustavaa Soldiers of Odin -partiota. Kliseisestä vasemmistoperformanssista saadun julkisuuden myötä he pääsivät vapaasti paasaamaan ideologiastaan Ylen Aamu-tv-ohjelmaan, mutta mokasivat senkin mahdollisuuden pelleilemällä kuin 5-vuotiaat kakarat. Esiintymisestä paljastui hyvin se, kuinka äärivasemmistolaiset 
vetävät homman aina läskiksi, kun todelliset paukut argumentaatioon loppuvat.

Paljastavimmillaan tämä ilmeni haastattelijan luettua erään turvapaikanhakijoiden raiskauksista huolestuneen perheenäidin lähettämän kommentin Loldiers of Odin partiosta. Viestissä sanottiin pelleryhmästä mm. että "teidän tarkoitus on ilmeisesti tehdä brutaalia pilaa niistä naisista, jotka ovat ulkona liikkuessaan joutuneet väkivallan uhreiksi". Mitä tekivät puna-klovnit kiusallisen kysymyksen edessä? He sivuuttavat ongelman kokonaan ja alkoivat pikkulasten lailla hokea "minulla on keppihevonen" samalla kun ratsastivat keppihevosillaan toimittajien sohvan ympäri. Rasittavan hulabaloon keskellä miestoimittaja kysyi aiheellisesi, että "pakenetteko tätä kysymystä?".

Omassa kuplassaan elävä mitätön äärivasemmistolainen falangi esim. Punk in Finland foorumilla käänsi ilmiselvän mediatappion voitoksi uskottelemalla itselleen, että pellet "jauhottivat" toimittajat, koska eivät ymmärtäneet keppihevostelun pointtia. Suurin osa kansasta antaa piut paut jälkiselittelylle, jonka mukaan keppihevostelulla haluttiin muka osoittaa, että "rasistit käyttävät keppihevosenaan naisten turvallisuutta". Suomalaisnaisten turvallisuutta ja liikkumavapautta kanattavien ihmisten motiivien arvailu on tässä kohtaa yhdentekevää, sillä pellet sivuuttivat todellisen ongelman eli turvapaikkaparasiittien harjoittaman seksuaalisen väkivallan.

Keppihevoskohtauksen voi katsoa täältä. Se on tyyppiesimerkki siitä, kuinka punaliberaalit laittavat kädet korville kun kuulevat heidät syyllisiksi osoittavaa informaatiota. Samalla he hokevat totuuden peittävää mantraa "mä en haluu kuulla, mä en haluu kuulla" mikä tässä tapauksessa muuntui "mulla on keppihevonen!" hihkumiseksi. Yle Watch on jauhottanut nämä punaporvarit jo kerran aiemmin viime sunnuntaina, mutta pelleille täytyy näköjään antaa opetus kahteen kertaan. 

Niin kuin aina äärivasemmiston kohdalla, he esittävät aluksi "vain kritiikkiä", sen jälkeen osoitetaan mieltä, sitten esitetään häiritseviä performansseja kunnes "itsepuolustukseksi" tartutaan kiviin ja lopulta aseisiin.  Tämä kehityssuunta nähtiin terroristijärjestö Baader-Meinhofissa ja sama kaava on toistumassa myös viattomana huumoriryhmänä itseään pitävässä Loldiers of Odinissa. Ylen tuoreen uutisen mukaan performanssiryhmä ei pelkästään pelleillyt Tampereen Rajat kiinni -mielenosoituksessa, vaan häiriköi myös fyysisesti, jonka vuoksi osa pidätettiin ja sai sakkoja. On perikieroa vasemmistolaisuutta, että tekeydytään pelleiksi, minkä varjolla voidaan sitten ikään kuin luvan kanssa estää laillista mielenosoitusta liikkumasta rauhassa. Heidän viestinsä julkisuuteen on: "Mehän vaan pelleillään, ette voi pidättää meitä" ja kun poliisi sitten toimii lakien mukaan ja pidättää häiriköijät, 2000-luvun punakaartin syleilijät kuten Jori Eskolin nostavat pellet "kaltoinkohdelluiksi marttyyreiksi". Niinpä niin, Hyvät ihmiset (heidän oma ilmoitus) olivat jälleen puolustamassa rauhaa ja väkivallattomuutta ynnä muita ns. Hyviä asioita, aivan kuten 1800-luvun pommeja heitelleet anarkistit ja Isä Aurinkoinen 1930-40-luvuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti