keskiviikko 27. tammikuuta 2016

TEEMU SELÄNTEEN PERUSTELTU TOTEAMUS SYNNYTTI NETTIKAUSTIN

Teemu Selänne, suomalainen mies.


Jääkiekkoilija Teemu Selänteen äskettäinen komppaus urheilumoguli Aleksi Valavuoren raiskaajakriittiselle twiittaukselle herätti myös Ylen. Valtamediat ovat pitäneet Selänteen sanomisia suomalaisnaisten turvallisuudesta "möläytyksenä" ja Yle on mukana samassa kuorossa. Silti kaikki julkisuuden henkilöiden sanomiset eivät Ylessä pääse esiin, mikäli niistä jauhaminen ei ole poliitisesti hyödyllistä. Esimerkiksi Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Anderssonin hiljattain esittämä kulttuurimarxilainen aivotuhnu, jossa hän haluaisi kieltää alaikäisten turvapaikanhakijoiden iänmääritystestit, koska ne "loukkaavat turvapaikanhakijoita", ei saanut minkäänlaista mainintaa Ylessä. Ilmeisesti syynä oli se, että näin häikäilemättömästi maahantunkeutujien etuja ajava vaatimus on röyhkeydessään jo liikaa monelle monikultturistillekin, sillä se paljastaisi heidän todellisen asenteen.


Selänteen kohdalla median hysteerisen reaktion tavallaan ymmärtää, sillä silloin kun kaikkien varauksettomasti arvostama julkisuuden henkilö kyseenalaistaa poliitisesti korrektin suhtautumistavan maahanmuutto-ongelmaan, se saattaa synnyttää domino-efektin: muutkin julkisuuden idolit uskaltavat avautua samasta aiheesta.  Valtamedian mielipideterroristien suurin huoli näyttääkin olevan se, että "äärioikeisto" ja "suvaitsemattomat" saattavat jotenkin hyötyä Selänteen näkemyksissä. Esimerkiksi Suomikiekko.comissa itketään sitä, että MV-lehti riemuitsee Selänteen kannanotoista raiskauksiin. Miksei riemuitsisi? Itkeäkö lehden pitäisi? 

Entäpä jos Selänne olisi esittänyt sokeasti ylistävän twiitin monikulttuurisuudesta ja vähätellyt ulkomaalaisten joukkoraiskauksia? Tämä ei olisi luultavasti herättänyt mitään nurinaa mediassa, puhumattakaan, että sitä oltaisiin kutsuttu "ääriajatteluksi", joka hyödyttäisi hörhövasemmistoa ja uusliberaaleja maahanmuuton vaatijoita. Päinvastoin, sellaista lausuntoa pidettäisiin varmaan "rohkeana" ja "järkevänä" puheenvuorona keskustelussa, jota "hallitsee ääripäät". 

Eräs kansalaiskeskustelija muotolikin Facebookissa sarkasmiksi tarkoitetun Selänteen lausunnon, joka synnyttäisi mediassa ja ns. edistyksellisten piirissä hyväksyvää selän taputtelua:
Olen itsekin maahanmuuttaja. Muutin amerikkaan jo 90-luvun alussa ja joukkueemme oli tuolloin hyvin kansainvälinen ja monikulttuurinen. Siellä oli paljon erimaalaisia pelaajia. Meidät otettiin hyvin vastaan eikä meitä nimitelty raiskaajiksi, kuten ulkomaalaisia on suomessa tapana nimitellä. Suomi on paska maa, en muuta sinne enää koskaan takaisin. Minunkaan jääkiekkourastani amerikassa ei olisi tullut mitään, jos amerikkalaiset olisivat suhtautuneet minuun yhtä ennakkoluulosesti ja rasistisesti, kuin suomalaiset suhtautuvat ulkomaalaisiin ja etenkin heihin, joiden ihonväri poikkeaa suomalaisesta....
Seuraavaksi onkin mielenkiintoista seurata painostetaanko Selännettä irtisanoutumaan twiittauksistaan ja olemaan näin varoittavana esimerkkinä muille. Jo nyt lienee varmaa, että Teemu Selänne tulee kokemaan ennen näkemättömän lokakampanjan hegemonista monikultturismia kannattavien toimittajien suusta ja kynästä. Toivottavasti Selänne pysyy vahvana ja saisi tukea vaikka Hjallis Harkimolta, sillä muuten tapaus voi olla askel kohti itsesensuuria, josta luultiin tässä maasta päästyn eroon 1970-luvun jälkeen.


---------------------


8 myyttiä työstä Yle TV1 Keskiviikko 27.1. klo 19:30

"Mamut vievät meiltä työpaikat". Maaretta Tukiainen selvittää asiaa sikalassa, bussivarikolla ja ohjelmistoyrityksessä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi

A-studio Yle TV1 Keskiviikko 27.1. klo 21:05


Pitäisikö turvapaikanhakijoiden kotouttaminen ajatella uusiksi? Puola eurooppalaisten vaikuttajien silmin. Juontajana Susanne Päivärinta. #yleastudio HD

6954 kilometriä kotiin Yle Teema Keskiviikko 27.1. klo 20:00

Mukamuson ja hänen neljä lastaan tekevät pitkän ja unohtumattoman matkan Ruandan pakolaisleiristä kotiin, Suomen Kajaaniin. O: Juan Reina T: Kinoproduction Oy. (U) HD Äänitekstitys: suomi.

Hannah Arendt Yle Teema Keskiviikko 27.1. klo 21:50

Adolf Eichmannin oikeudenkäyntiä seurannut sosiologi Hannah Arendt loi käsitteen pahuuden banaalisuus. N: Barbara Sukowa, O: Margarethe von Trotta, 2012. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

On hämmästyttävää miten vähän Yle muistuttaa meitä tänä vuonna holokaustin muistopäivästä (tammikuun 27. päivä). Toista oli vuosi sitten, jolloin Yle Watch raportoi Ylen esittämistä muistotilaisuuksista jutussaan Vihamielisen eliitin juhlapäivä. Jotain pientä ketunhäntää kuitenkin, sitä Yle Teema tarjoaa tänä iltana ties monennenko muistelun juutalaisfilosofi Hannah Arendtin asenteellisista ajatuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti