tiistai 6. syyskuuta 2016

TOIMITTAJAT KARKOTETTUJEN ASIALLA & VALEHTELEVAA BARBAARIATämänaamuisessa Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, eilisessä A-studiossa sekä lukuisissa Yle uutisten verkkosivujen artikkeleissa kuten Pääministeri Sipilä vastasi Migri-kohuun – ”Virheelliset päätökset korjataan oikeusasteissa
Ylen toimittajat ovat hyökkäneet aggressiivisesti niitä poliitikkoja ja virkamiehiä vastaan, jotka ovat vastuussa uuden tiukemman turvapaikkalain säätämisestä ja toteuttamisesta. 

Ylessä kuin myös Helsingin Sanomissa valikoiva hyökkäävyys ei ole mitään uutta, sillä toimittajat ovat vaatineet kansan valitseman poliittisen johdon päitä vadille ulkomaalaiskysymyksessä aina silloin, kuin maahanvyöryä on hidastettu tai täällä perusteettomasti olevia on karkotettu. Ykkösaamun Sakari Kilpelä ja A-Studion Johanna Vesikallio painoivat päälle kuin yleiset syyttäjät ja asettivat haastatteluissaan todistustaakan vain niille, joiden toimet vähentävät edes hitusen ulkomaalaisten vapaamatkustajien määrää Suomessa. Mistä ihmeestä valtamedian toimittajat ovat saaneet sen jumalallisen ilmoituksen, että kehitysmaalaisten pesiytyminen länteen on 
kyseenalaistamaton lähtökohta, josta käsin esitetään kaikki maahanmuuttoa koskevat kysymykset poliitkoille ja virkamiehille?

A
senteellisuus vain korostuu, kun katsotaan kuinka positiivisesti media tuo esiin oppositiopuolueiden kritiikin tiukentunutta turvapaikkapolitiikkaa kohtaan. Kansan vähemmistöä edustavat oppositiopuolueet ja toimittajat yrittävät ilmiselvästi luoda uutta poliittista normia, jossa hallitus ei saisi toteuttaa kansan enemmistön tahtoa ja karkottaa täällä perusteettomasti oleskelevia turvapaikanhakijoita. 

Kansaansa vastaan venkuloiva Yle uutiset on ottanut opposition lisäksi kovaäänisekseen äärivasemmiston peitejärjestöinä toimivat "kansalaisjärjestöt" sekä Demla-taustaisia juristeja kuten vasemmistojuutalaisen kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin (Professori arvioi turvapaikkapolitiikan kiristämisen olevan ristiriidassa perustuslain kanssa – Maahanmuuttovirasto kiistää). Konstit on monet, jotta kolmannen maailman rajavuoto Suomeen voisi jatkua tikittävän kansanmurhaavaan tahtiin. 

Niin kauan kuin journalismin ja tiedotusopin opiskelijoiksi hakeutuu enimmäkseen punavihreitä utopisteja ja konformistisia kympin tyttöjä, ei uutisjuttujen totuuskertoimen ja puolueettomuuden voida olettaa ainakaan Ylessä nousevan. Jos nimittäin Ylessä olisi aidosti kansalaisten asialla olevia kriittisiä toimittajia, he eivät takertuisi täysin legitiimiin turvapaikkasäännösten kiristämiseen, vaan olisivat kysyneet hallituspuolueilta, miksi tänne ylipäätään on viime syksystä asti tuppautunut lähes 40 000 Euroopan ulkopuolista joutomiestä. Tampereella ja Helsingissä opetetaan tuleville toimittajille myös journalismin etiikkaa, mutta Ylen ja muiden suurten mediatalojen toimittajat eivät ole vieläkään kysyneet entiseltä sisäministeri Petteri Orpolta, miksi Suomi on viime syksystä asti Dublin-sopimuksen vastaisesti päästänyt maahan kymmeniä tuhansia EU:n ulkopuolelta tulevia ihmisiä. Siinä näin aluksi pari kysymystä, joiden esittämisellä valtamedian toimittajat voisivat saada kansalaisilta takaisin edes vähän menetettyä luottamustaan.


                                                     ******************************


Yle Watch kirjoitti viime heinäkuussa jutussaan Barbaarista kiukuttelua henkilöpaperien tarkastamisesta rap-"artisti" Musta Barbaarin suurta julkisuuttaa saaneesta väitteestä, että poliisit kysyivät hänen äidiltään ja sisareltaan perusteetta henkilöpaperit vieläpä väkivaltaa käyttäen. Jo tuolloin totesimme, että henkilöpapereiden näyttämisestä kieltäytyminen polisiille ei ole ihmisoikeuskysymys. Yle kertoo tuoreessa uutisessaan, että esiselvityksen mukaan tapaus ei johda esitutkinnan aloittamiseen. Hyvin niukasti informoidussa uutisessa Yle ei kerro mitkä olivat ne konkreettiset syyt, miksi syyttäjä luopui asian viemisestä eteenpäin.

Onneksi sentään MTV3 Uutiset on monisanaisempi ja tuo jutussaan Kohutun tapahtuman selvitys: Silminnäkijät kertoivat aivan toista kuin kovista otteista syyttänyt Musta Barbaari esiin kiusallisia yksityiskohtia "ulkomaalaisvalvontakaustista". Syyttäjän päätös paljastaa armottamasti, että räppäri on pelkkä paskanpuhuja, joka keksi päästään nyyhkytarinan, jotta pääsisi syyttämään poliisia ja Suomen valtiota rasismista:
Ulkopuolisten silminnäkijöiden mukaan konstaapelit ovat ilmoittaneet tilanteessa olevansa poliiseja, näyttäneet virkamerkkinsä ja kysyneet naisten passeja tai henkilöllisyystodistuksia. Päätöksen mukaan äiti ja sisko eivät olleet suostuneet tähän eivätkä olleet uskoneet miesten olevan poliiseja, jolloin poliisikaksikko ilmoitti, että henkilöllisyydet on sitten lähdettävä tarkistamaan poliisiasemalle.
Tässä tilanteessa poliisi on laittanut käden äidin olkapäälle ohjaustarkoituksessa, jolloin äiti on alkanut voimakkaasti fyysisesti vastustaa poliisia. Ulkopuolisten todistajien mukaan poliisit olivat yrittäneet selvittää tilanteen puhumalla, mutta äiti oli ollut aggressiivinen ja jatkanut vastarintaa. Näin oli jatkunut pidemmän aikaa, jolloin poliisi oli laskenut äidin rauhallisesti istumaan maahan, ja tälle laitettiin käsiraudat. Myös sisko raudoitettiin ja molemmille tehtiin turvallisuustarkastus, jonka yhteydessä äiti on yhä käyttäytynyt suusanallisesti aggressiivisesti.
Mustan Barbaarin käytökselle voidaan etsiä monia syitä, joista yksi keskeisin on länsimaissa vallitseva rasismiteollisuus, joka houkuttelee globaalin enemmistön "vähemmistöjä" ottamaan kaiken irti urhistatuksestaan. Näistä hyviä esimerkkejä ovat junakausti, bussikausti1 ja bussikausti2. Jotkut taas katsovat, että afrikkalaisten totuuskäsitys on erilainen (mutta silti tasa-arvoinen!) kuin eurooppalaisilla, jonka vuoksi hyvä tarina merkitsee enemmän kuin meille tärkeät empiiriset ja loogiset tosiasiat. Onpa esitetty sellaistakin, että valehtelu olisi Saharan eteläpuolelta tulevien afrikkalaisten geneettinen erityispiirre, mutta sellaisen oletuksen tunnustaminen vaatisi Suomessa tuomarin nuijan kopautusta ennen kuin se voitaisiin julkisesti hyväksyä.


                                                       ***********************

Yle Teema Maanantai 5.9.2016 klo 21:00, Maanalaiset taistelijat (16)

Osa 5/6: Myrskyisiä aikoja. Gestapo pitää Eurooppaa pelon vallassa. Soluttautujat vaanivat vastarintaliikettä, ja natsien kostoiskut ovat hirvittäviä. Rintamilla Saksa kuitenkin perääntyy koko ajan. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).Yle Teema Maanantai 5.9.2016 klo 23:40, USA:n naiset astuvat valtaan 

Yhdysvalloissa naiset ovat nousemassa poliittiseen eliittiin. Miten Hillary Clinton, Madeleine Albright ja Condoleezza Rice onnistuivat murtamaan lasikaton, ja mitä se on heiltä vaatinut? Voivatko he muuttaa maailmaa? HD Äänitekstitys: suom
i.

1 kommentti:

  1. Näihin turvapaikkatoimittajiin verrattuna H. C, Anderssenkin on tosielämän ilmiöistä viileän asiallisesti raportoiva arkirealisti.

    VastaaPoista