maanantai 8. helmikuuta 2016

EI TULLUT NATSI-DOKUMENTTIA, MUTTA VAIHTEEKSI KLAANI-DOKUMENTTIYle TV1, 8.2.2016 klo 19:00, 
Historia: Ku Klux Klan ja USA  

Yhdysvaltojen kansalaisoikeusliikkeen noustessa 1960-luvulla myös Ku Klux Klan koki jälleensyntymän erityisesti Pohjois-Carolinassa, jossa tämä rasistinen järjestö sai ennennäkemättömän suosion. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suom.


Linkki ja Areenan linkki.

Suomalaisesta näkökulmasta on vaikea käsittää, mitä relevanssia on lähettää historia-dokumentti Pohjois-Carolinassa 1960-luvulla vaikuttaneesta Ku Klux Klanista. Ohjelman näyttämisen ainoa motiivi onkin tehdä historiapolitiikkaa, antaa jälleen yksi syyllistävä tekosyy, jolla voidaan tuomita kansan moraalinen oikeus puolustaa omaa suomalaista, valkoista, identiteettiä. Yleensä Yle on turvautunut tässä tehtävässä iän ikuisiin natsi-dokumenttehin, mutta vaihtelun vuoksi sille kelpaa kaukainen Klaanikin, kunhan vain sen avulla saadaan tuomittua kaikki etninen itsepuolustus kuten turvapaikkamaahanmuuton vastustaminen. Ylen tendenssimäinen ohjelmapoliittikka on kuitenkin menettänyt uskottavuuteensa ja moni katsookin ohjelman ainoastaan sillä silmällä, millaisia progandistisia keinoja siinä on käytetty.


                                                    ******************************Yle TV1, 8.2.2016 klo 21:00, A-studio 

Presidentti Niinistön puhe turvapaikanhakijoista, asiasta keskustelemassa mm. Pekka Haavisto (vihr.). Kesäpestit haussa nyt! Millainen on hyvä kesätyöläinen? Entä vastuullinen kesätyönantaja? Juontajana Johanna Vesikallio. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.


Yle TV1, 8.2.2016 klo 21:30, Dokumenttiprojekti: Netizen Mo  

Seurantadokumentti Suomessa asuvasta Mosta, josta tuli muslimi-internet-kuningas. Kaikki romahti ja edessä oli paluu kotimaahan, sotilasvaltaan siirtyneeseen Egyptiin. O: Mohammed el Aboudi T: Helsinki-fillmi Oy HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Yle Teema, 8.2.2016 klo 21:00, Made in Africa  (Afrika er det nye sort)

Osa 4/6. Dakarissa keskiössä on vahva nainen: muotisuunnittelija Adama Paris, joka on nostanut sanat Black Beauty kaikkien huulille. HD Äänitekstitys: suomi.

Yle Teema, 8.2.2016 klo 21:30, Uusi Afrikka  

4/5. Dakar on yksi Afrikan vilkkaimmista kulttuurin keskuksista, jossa genrerajat on helppo ylittää. Sieltä löytyy digitaalisia veistoksia, Hollywoodin muotokuvia senegalilaisilla mausteilla ja orgaanista arkkitehtuuria. HD Äänitekstitys: suomi.

3 kommenttia:

 1. 60-luvuta vanhempaan aikaan tässä yksi pointti. Yleensä on vaalottu mielikuvaa, jonka mukan kaikki mustien kynkkaukset sisällosspdan jälkeen tai sitten myöhemmin olisivat olleet silkkaa viharikollisuutta. Tosiasiassa lynkkaukset kohdistuivat usein rikollisiin mustiin. Etenkin tyypillinen oli raiskaajan lynkkaaminen. Tällä suojattiin valkoista naista siitä, että hänen olisi pitänyt nöyryyttävästi todistaa oikeudessa.

  Toisaalta jokin voima suosi jo tuolloin mustaa rikollisuutta. Sisällissodan julmuuksiin osallistuivat jo myös osa värillisistä sotilaista, vaikka toisaalta Pohjoinen armeija murhasi joukoittain vapautetttuja orjia ja muita värillisiä. Esim. kieltolain aikana ja aiemminkin juutalaiset mafiosoot myivät mustille räyhäviinaa, halpaa kemikaalien avulla tehtyä litkua, joka erityisen vahvasti vaikutti pidäkkeitä poistavasti. Fordin kuulun kirjan mukaan tavoitteena oli mustien väkivalta ja raiskaukset

  VastaaPoista
 2. "Yleensä on vaalottu mielikuvaa, jonka mukan kaikki mustien kynkkaukset sisällosspdan jälkeen tai sitten myöhemmin olisivat olleet silkkaa viharikollisuutta."

  Ei millään pahalla, mutta kirjoitatko tahallaan väärin vai miksi ihmeessä yhteen virkkeeseen voi mahtua näin paljon virheitä?

  VastaaPoista
 3. Sori oli kiire. Lisäksi näppis on pimeässä kun lukulamppu oli makuuhuoneessa ja näppäimet kuluneet. Oisi syytä tarkistaa kirjoitus ennen lähettämistä. Vaalittu mielikuvaa oli tietenkin tarkoitus ym.

  VastaaPoista