maanantai 3. elokuuta 2015

MEDIAN NATSIJAHTI KÄY JO YLIKIERROKSILLAViimeisen parin viikon aikana valtamedioiden itse tuottamat some-kohut ja uusnatsien nujakoinnit poliittisten vastustajien kanssa ovat saaneet toimitukset niin tolaltaan riemusta, että poliittisten intohimojen päästessä valloilleen kaikki lähdekritiikki ja objektiivisuus on heitetty romukoppaan. Samalla se kertoo karua kieltä median rappiosta, jossa sen päätehtävä tiedonvälittäminen on vaihtunut puhtaaksi propagandaksi.

Viimeisin joukkonärkästyminen koettiin viikonloppuna kun kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike järjesti 
Jyväskylässä Neste Oil Rallyn aikana mielenosoituksen. Se miten tapahtumien kulku kerrottiin valtamedioissa kuten Ylen uutisissa muuttui koko ajan sen mukaan kun valheellista tietoa jouduttiin korjaamaan. Aluksi myös Yle uutisoi muiden medioiden tapaan, että natsit hyökkäsivät käskystä ja ilman syytä tavarataloon, jossa he hakkasivat satunnaisia ihmisiä. Sittemmin paljastui, että tavarataloon mentiin, koska siellä oli aiemmin Jyväskylän kirjastoepisodiin osallistuneita anarkisteja, joten hyökkäyksen kohteeksi joutuneet eivät olleet mitään sivullisia ohikulkijoita. Valtamedioiden tasosta kertoo se, että Vastarintaliikkeen oma tiedonanto tapahtumasta on paljon lähempänä totuutta kuin vaikkapa Ylen raportit. Vastarintaliikkeen tiedotteessa sanotaan:
Tapahtuma piti sisällään marssin kaupungin halki sekä lentolehtisten jakoa. Ihmisten palaute aktivisteille oli pääosin positiivista. Tapahtuman loppupuolella paikalle saapui agressiivisesti käyttäytyneitä antifasisteja, joista yksi on tunnistettu tunnetuksi antifasistiksi Arto Savolaiseksi. Savolainen on aikaisemminkin ottanut aktivistien kanssa yhteen Jyväskylän kirjastossa vuonna 2013 sattuneessa joukkotappelussa. Tuolloin häntä puukotettiin tappelun yhteydessä.  Ryhmä oli poistumassa paikalta, kun Savolainen alkoi uhittelemaan ja viittomaan väkeä tulemaan tappelemaan. Hän lähti kavereidensa kanssa samaan suuntaan kun mihin aktivistit olivat matkalla. Pian tilanne eskaloituikin tappeluksi ja antifasistien mukanaan tuoma ongelma hoidettiin pois alta. Poliisi tuli kauppakeskukseen sisälle jossa he kaasuttivat väkeä. Tämän jälkeen tilanne hyvin pitkälti rauhoittui. Tämän jälkeen poliisi saartoi mielenosoitukseen osallistuneet ja ilmoitti ottavansa kaikki kiinni.  Suurin osa kolmestakymmenestä kahdesta kiinniotetusta on nyt vapautettu. Putkassa on vielä seitsemän henkilöä. Lehtitietojen mukaan neljäätoista epäillään rikoksesta. Rikosnimikkeet ovat pahoinpitely, väkivaltainen mellakka sekä väkivaltaisen mellakan johtaminen.  Palaamme tarkemmin asiaan myöhemmin.

Pääkohteeksi valittu Arto Savolainen ei ollut pelkkä kirjasto-kaustin uhri vaan hänet tuomittiin samassa kahinassa itsekin väkivallan käytöstä. Savolainen on istunut vankilassa ja häntä voi pitää täysin perustellusti vasemmistolaisena taparikollisena. Ensimmäisissä uutisissa tätä ei mainittu missään, eivätkä valtamediat ole vieläkään maininneet mitään siitä, että myös Savolainen tuomittiin kirjastokaustissa, joten hän ei ollut pelkkä uhri kuten media häntä kuvaa edelleen. 

Oman mielenkiintoisen lisän Ylen tiedottamiseen tuovat "puolueettomat silminnäkijälausunnot". Sattumoisin Ylen uutisissa mainittu silminnäkijälausunnon antaja "Anssi" olikin vasemmistohenkinen toimittaja Anssi Koskinen, joka jutun perusteella näyttää olleen paikalla "täysin sattumalta". Myöhemmin esiin tulleiden tosiasioiden valossa Koskisen silminnäkijähavainnot on nähty vahvojen punavihreiden silmälasien läpi. Vastaavasti Helsingin Sanomille tapahtumista kertonut "sivullinen" oli vihreiden monikultturisti Kyösti Ylikulju. Erikoista on myös se, niin ikään Helsingin Sanomille tapahtumasta "asiantuntijalausunnon" antanut tunnettu vasemmistotoimittaja ja luvattoman nationalistirekisterin ylläpitäjä Mikael Brunila on Marko Savolaisen hyvä tuttu ja facebook-kaveri. Facebookissa vaikuttava Poliittisen Korrektiuden Parhaat -sivusto kertoo miksi Brunilan asema äärioikeistoasiantuntijuuden puhuvana päänä on kovin ongelmallista:

Ottamatta tässä vaiheessa sen enempää tai vähempää kantaa Jyväskylän tapahtumiin, asiaan liittyvään uutisointiin on syytä ottaa heti alkuun kantaa.  Kun Mikael Brunilan kaltainen äärivasemmistolainen kaivetaan esiin "äärioikeistoasiantuntijaksi", tilanne on kääntäen sama, kuin sellainen jossa kansallissosialisti toimii istuvana tuomarina juutalaisen asiassa. Ihmeellinen on aikamme - huonosti naamioitu toisinto 1970-luvun Kekkosslovakian YYA-terrorista. "Pidän huonona, että perustuslaissa turvattua sanan ja kokoontumisen vapautta käytetään väärin. Aletaan mellakoimaan ja rähinöimään. On huolestuttava piirre, että väkivaltaa kohdistetaan sivullisiin ja virkatehtäviä suorittavaan poliisiin." Ylläpito pitää huonona sitä, jos poliisiylijohtaja valehtelee julkisesti. Sellaisessa yhteiskunnassa, joka julistaa olevansa "demokratia" ja "kansalaisyhteiskunta.Jyväskylästä tihkuneiden tietojen mukaan mitään "rynnäkköä tavarataloon" ei ole tapahtunut ja toinen osapuoli oli ihan kaikkea muuta kuin "sivullisia". Nämä "sivulliset" olivat se surullisenkuuluisan Jyväskylän edellisen episodin (laittomana järjestyksenvalvojana laitonta astaloa heilutellut) aiheuttanut anarkisti (joka on tuomittu myös huumausainerikoksista) ja tämän kaksi nais- ja kaksi miespuolista anarkistikaveria. Nämä anarkistit provosoivat alkuun huudoilla SVL:n mielenosoitusta ja kun se ei riittänyt, anarkistit kävivät päälle ja alkoivat töniä. SVL on ilmoittanut julkisestti puolustautuvansa tällaisessa tilanteessa. Ja näin tilanne repesi käsistä. Anarkistit aloittivat, jälleen kerran. Erkkomedian kampanjalta aluksi näyttänyt Suuri Natsijahti alkaa saamaan entistä rumempia piirteitä. Nyt näyttää siltä, että tällä ajojahdilla on poliittinen ohjaus.  * * * Jk. Kun polliisisetä on huolestunut siitä, että "väkivaltaa kohdistetaan sivullisiin ja virkatehtäviä suorittavaan poliisiin", tavallisten suomalaisten pitäisi olla aidosti huolissaan siitä, etä miksi poliisi antaa sosiaalitukivallankumoustaan puuhastelemvan anarkistisakin pistää säännöllisesti paskaksi julkista&yksityistä omaisyutta ja kohdistaa väkivaltaa sivullisiin. Säännöllisesti joka itsenäisyyspäivänä ja vappuna.
Ylessä tunnetut äärivasemmistolaiset toimittajat kuten Eero Mäntymaa ovat saaneet vuosikausia levittää omissa kolumneissaan vihaa tihkuvia totalitaristisia näkemyksiään. Viimeisimmässä purkauksessaan Mäntymaa pyytää valtiota apuun, jotta toisinajattelijoiden järjestötoiminta voitaisiin kieltää:  
Valtaapitävät voisivat ottaa vastuuta ja yhdistää näyttävästi voimansa yhteisen vihollisen edessä. Terveen yhteiskunnan vihollinen on orastava poliittinen väkivalta, ja odotan eduskunnasta rakentavia ehdotuksia rikkaruohon kitkemiseen.
Äärivasemmistolaiset ovat eittämättä tyytyväisiä valtamedioihin kuten Yleen, sillä jopa "porvarillisina" ne ovat omaksuneet takaportin kautta kulttuurimarxilaisen agendan ja ajavat eurooppalaisten kansakuntien vastaista propagandaa. Tämän todistaa jo se, että emme törmää netissä juurikaan vasemmistolaisiin mediakriittisiin blogeihin, sillä sellaisille ei ole tarvetta.

On syytä kysyä miksi media aina Ylen pääuutislähetyksiä ja tämän päivän A-Studiota (huomenna puolestaan Ajankohtaisessa Kakkosessa) myöten vatvoo päiväkausia tällaista mitätöntä nujakkaa, jonka kaltaisia sattuu harva se päivä kaikissa Suomen taajamissa, mutta joita ei silti kutsuta mellakoiksi. Jyväskylän "mellakassa" yhden pahoinpitelyn uhriksi joutuneen henkilön vammat olivat erittäin lievät, eivätkä ne vaatineet hoitoa. Kahden muun vammat olivat pieniä veriruhjeita ja iskujen seurauksesta syntynyttä kipua.  Valtamedia luo otsikoiden koon perusteella mielikuvaa kuin Jyväskylässä olisi tapahtunut Sellon ostoskeskuksen kaltainen massamurha, jossa Kosovon albaani surmasi viisi suomalaista sivullista. Viimeisen parin viikon aikana mediassa velloneet somekaustit ja Jyväskaustit ovat uutisarvoonsa nähden saaneet täysin suhteettoman huomion, joka selittyy vain toimittajien poliittisilla motiiveilla.

1 kommentti:

  1. Kyllä vain, kenenkään ei tarvitse hetkeäkään pelätä, että 2000-luvun media olisi vähäiseimmässäkään määrin riippumaton tai tasapuolinen. Koko kansan omistama YLE on kaikkein jyrkimmin sitoutunut yhden asian äänenkannattajaksi. Masentavaa, kun ajattelee, että vihervasemmistolaista anarkistiryhmittymää kannattaa Suomessa hyvin pieni osa kansasta, mutta silti kaikki me joudumme sen propagandan maksamaan.

    VastaaPoista