keskiviikko 29. lokakuuta 2014

YLEN HISTORIAA, PITÄISIKÖ KOPUTTAA PUUTA? EHKEI.

Samaa universalististista Yhden maailman kerhoa eri etumerkein.


TV 1, 29.10.2014, klo 19.00, Historia: Stalin, verinen tyranni


(12) Maaliskuussa 1953 viisi miljoonaa ihmistä oli saattamassa hautaan yhtä historian julminta miestä. Stalinin hirmuvallan aikana surmattiin yli 20 miljoonaa kansalaista, kuinka sosialismin unelma muuttui painajaiseksi? HD

Ylen linkki.


"...mmm...mutta entä Hitler!?"

Ei huolta, kyllä hänestä vaahdotaan myös tässä 
ranskalaisdokumentissa noin vartin verran (Hitler-dokumenteissa sen sijaan keskitytään vain Hitleriin eikä koskaan vilkuilla sivuille ja kysellä "entä Stalin?").

Ylen Historia-sarjan tämän iltainen jakso on siinä mielessä historiallinen, että teemana on jokin muu kuin natsit ja kaiken kukkaraksi siinä käsitellään vielä Hitlerin julkisuusvarjossa ollutta ideologista vastapeluria. Vaikka aihe onkin Ylen ruudussa tuiki harvinainen, noudattaa se yllätyksettömästi poliittisesti korrektia eli valheellista historiallista narraatiota. Perusfaktat lyhennetyssä dokumentissa (miksi Yle ei näytä kokonaista versiota? Katynin joukkomurhasta ei mainittu sanaakaan) ovat nipin napin kunnossa, mutta merkityksettömiltä näyttävät pikku vääristelyt ja tiettyjen asioiden korostaminen kertovat tekijöiden varjelemasta poliittisesta agendasta.

Historian harrastajille on selvää, ettei Lokakuun vallankumous ollut "bolshevikkivallankumous" kuten ohjelmassa väitetään, vaan pienen bolshevikki-klikin vallankaappaus.  Ketkä olivat tuon klikin vaikutusvaltaisin osa, josta myöhemmin valittiin kansankomissaarit? Enimmäkseen juutalaisia, tosiasia, josta ei tässäkään ohjelmassa hiiskuta suurelle yleisölle mitään.

Nälänhädällä Ukrainassa toteutetun kansanmurhan taustalla olivat pitkälti salaisessa poliisissa vaikuttaneet juutalaiset, mutta 5-7 miljoonaa uhria vaatinesta katastrofista heprealaisia ei olla koskaan vaadittu kollektiiviseen vastuuseen. Päinvastoin, juutalaisten osuus Neuvostoliiton tragediassa on pyritti salaamaan julkisuudessa. Tämäkään ei riitä, vaan todellinen chutzpah on siinä, että heistä on tehty jopa viattomia kommunismin uhreja kuten tässäkin Stalin-dokumentissa! Mediamoguleilla sitä pokkaa riittää ja Yle on ohjelmavalinnallaan mielellään nostamassa tosielämän teloittajat palvotuimmaksi uhriporukaksi. Samanalaisessa viattoman pulmusen roolissa he ovat myös eilen tulleessa Henry Ford dokumentissa: Yle Teema, 28.10.2014, klo 21.00, Historia: Henry Ford

1/2. Henry Ford loi pohjan uudentyyppiselle autoteollisuudelle Yhdysvalloissa, mutta hän oli tunnettu myös kiivaana ammattiyhdistysliikkeen vastustajana ja juutalaisten vihaajana. Miten tutkijat arvioivat Fordin elämäntyötä?


Niinpä niin, hallitsevien mediamogulien on helppo kirjoittaa historia mieleisekseen. Se, että Henry Ford halusi puhtaan rationaalisin perustein informoida suurta yleisöä juutalaisen sisäryhmän tavasta ajaa omaa etua, joka on usein syvässä ristiriidassa valkoisen enemmistön (ulkoryhmän) intressin kanssa, onkin filosemiittien mielestä juutalaisvihaa, jotain irrationaalista, jolla ei olisi muka mitään yhteyttä reaalimaailman kanssa.

Ehkäpä juuri siksi. Siis siksi, että Fordin kylmän viileä ja omiin empiirisin havantoihin perustuva tieto juutalaisten etnosentrismistä on niin totta, että tuo fakta pitää hämärtää viemällä keskustelu muualle, "vihaan". Tai kyllähän sitä vihaa on, mutta silloin pitäisi kysyä kuka oikeastaan vihaa ja ketä. Kannattaa aloittaa vaikka tutustumisella Talmudiin.

Kaksiosainen Ford-dokumentti on malliesimerkki siitä, että tärkeää ei ole niinkään keskittyä katsomaan sitä, mitä kielteisiä asioita juutalaiset ovat alkaneet uskoa ei-juutalaisista, vaan pikemminkin mitä negatiivisia asioita ei-juutalaiset valkoiset ovat alkaneet uskoa itsestään.

************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

1 kommentti:

  1. http://ruupertintoinen.blogspot.fi/2014/10/vesa-ilkka-laurio-juutalaisuuden.html#comment-form

    Tuolla Talmudin teksteistä valikoituja otteita.

    VastaaPoista