lauantai 4. lokakuuta 2014

ILTALEHDEN KOLUMNISTI ARVIOI YLEN NORMIUUTISET.Kirjanpitäjä ja Iltalehden kolumnisti Pauli Vahtera kommentoi Facebook-seinällään Ylen tv-uutisia 3.4.2014:
Ylen aivopesuteatteri esitti: Ihmisen ikävä toisen luo Perjantai-illan pääuutisissa oli 4 isoa uutista, joista neljäs kertoi alaikäisten turvapaikan hakijoiden ikävästä perheensä luo (alkaen 15.25). Nämä tulijat ovat enimmäkseen teinipoikia, todettiin. He eivät saa apua, paitsi toisilta maahanmuuttajilta. 
Tanskassa tutkitaan lapsosten ikää. Yli puolet vuosina 2011 ja 2012 turvapaikkaa Tanskasta yksin hakemaan saapuneista ”lapsista” olikin yli 18-vuotiaita. Sitten on oma asiansa, kuka vainoaa 16 vuotiasta poikaa, jos muu perhe voi elää turvallisesti kotonaan. 
Suomessa itketään sitä kuinka paljon nämä ”lapset” tarvitsevat tukea ja kuinka vähän he saavat. Ei edes perhettä enää saa automaattisesti Suomeen, on se kurjaa kun vanhemmat ja sisarukset ovat jääneet kotimaahan. Tulisi halvemmaksi ostaa yksi lentolippu Suomesta kuin 10 lippua Irakista. Voisi ohjelman lopussa itkun sekaisin sanoin esitetty ikävä vähän helpottaa. 
Ruikun ruikun ruikuttaa. 16? vuotiaana tänne tullut on nyt 19?-vuotias. Hänellä on ammatti ja oma parturiyritys. Aika paljon kolmessa vuodessa Suomi on häntä auttanut. Mitä olisi se enemmän, jota YLEn toimittaja niin halusi. Yle itse osallistui auttamiseen antamalla ilmaista mainosta parturiyritykselle. 
Paras kaverini lähti 15 vuotiaana Kainuusta Helsinkiin rakennuksille töihin. Äiti laittoi limpun mukaan. Ei tullut Ylen toimittaja haastattelemaan kun näitä lapsosia oli paljon enemmän kuin ne 150 tänne vuosittain ulkomailta tulevaa. Ei ollut verorahoilla ylläpidettävää ohjelmassa mainostettua Tukiverkkoa teinipoikaa auttamassa.  
http://www.pakolaisapu.fi/fi/yhteys/vertaiskoto.html  
Teinipoikana haluaa nähdä maailmaa. Minäkin menin 17 vuotiaana Ruotsiin pesulaan töihin. Ansaitsin opiskelurahaa, mutta olihan se kivaa tavata Gunilla ja monet muut ruotsalaiset tytöt. Ei siinä iässä enää tarvita isää ja äitiä paapomaan. Vaan olisi se ollut kivaa, jos paikallinen Pakolaisapu olisi tullut rahasäkkinsä kanssa laittamaan olemiseni kivaksi. Ei olisi tarvinnut asua omatoimisesti parakissa ja olisi saanut monta palvelijaa pitämään minusta huolta. Parturihommatkin olisivat olleet puhtaampia töitä pesuladuunin rinnalla.************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti