tiistai 31. maaliskuuta 2015

YLE TOIMII KUIN SYYTTÄJÄ - AJAA VAIN ASIANOMISTAJAN ASIAAYle Uutiset kertoo verkkosivunsa jutussa Juutalaiskirjoituksista uusi tutkintapyyntö – "Tulee 1930-luku ja natsijulkaisut mieleen" 
31.3.2015, että juutalaisen seurakunnan edustajat haluavat poliisin "tutkivan" eli kieltävän jälleen kerran nettilehti Magneettimedian juutalaiskriittisen kirjoittelun. Uutisijuttua varten oli haastateltu vain Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtaja Dan Kantoria. Toimittaja antoi haastateltavalle vapaat kädet tulkita asiansa haluamallaan tavalla, johon kuului lähinnä kuluneiden natsimielikuvien manaaminen eivätkä kiusalliset tosiasiaväitteet, jotka hiertävät seurakuntaa. Jutusta käy hyvin ilmi, että toimittaja Heini Holopainen on täysin samoilla linjoilla Kantorin kanssa. Vastaavasti Yle ei antanut kiistan toiselle osapuolelle eli Magneettimedian edustajille minkäänlaista puheenvuoroa puhumattakaan mahdollisuudesta puolustautua juutalaisen seurakunnan röyhkeitä sensuurivaatimuksia vastaan. Dan Kantor kommentoi Ylelle Magneettimedian kirjoituksia:
– Suureen enemmistöön niillä tuskin on vaikutusta. Vaikkakin historiasta näkee, että enemmistö voi alkaa uskoa näihin asioihin. Eihän tarvitse olla kuin yksi tai kaksi asiaan uskovaa ihmistä, niin jotain voi tapahtua, toteaa Kantor.
Kantorin näkemys voisi saada edes hitusen uskottavuutta, mikäli hän voisi osoittaa edes yhden jutun, missä Magneettimedia valehtelee tai moittii perusteettomasti  juutalaisia. Vaikeaahan se olisikin, sillä sellaista ei löydy.

Samana päivänä kun Yle meuhkaa Magneettimediasta ja on tuttuun tapaansa vieraskorea juutalaisille, se vaikenee 
Tukholman lähellä Norsborgin maahanmuuttajalähiössä  tapahtuneista kymmenien autojen joukkopolttamisista viime maanantaina. Suomessa asiasta on kertonut mm. kyseenlaiseen maineeseen päässyt populistinen uutissivusto Mitä Vittua??. Muutamat sivuston huolimattomat ja tarkistamattomat väitteet ovat saaneet valtamedian ja äärivasemmiston uskottelemaan itselleen, että kaikki mistä sivusto kirjoittaa olisi valehtelua tai vähintään liiottelua. Esimerkiksi Yle kirjoittaa jutussaan Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia, että
Verkon lukemattomat satiiri-, salaliittoteoria-, propaganda- ja huijaussivustot osaavat pätevästi esittää uutisjournalismia, mutta eivät ole sitä.
Omassa vastineessaan Ylelle Mitä Vittua?? -lehti huomio saman, josta Yle Watch on kirjoittanut jo vuosikausia:
Tähän voisi sanoa ilkeästi, että kyllä Ylekin osaa harrastaa propagandaa. Miten muuten voidaan selittää Ylen loppumaton tarve esittää historiadokumentteja natseista? Miksi noin 13 vuoden jakso historiassa tarvitsee enemmän lähetysaikaa kuin koko muu maailmanhistoria?

MV-lehden tarjonnasta kenenkään ei tarvitse maksaa. Sen sijaan Ylen 480 miljoonan euron tuotantokustannuksiin osallistuu jokainen suomalainen veronmaksaja. Miksi jättiläinen lähtee ampumaan yhden miehen toimittamaa sivustoa tykillä?
Puutteistaan huolimatta sivuston substanssipuoli eli uutisten totuusarvo ei loppujen lopuksi näytä olevan sen heikompaa kuin Helsingin Sanomissa ja Ylessäkään. Varsinkin ulkomaalaisrikollisuutta koskevissa uutisissaan sivuston informaatio on keskimäärin tarkempaa kuin näillä kahdella mammutti-Pravdalla, mikäli ne ylipäätään rohkenevat kirjoittaa niistä mitään. 

Ylen Kuningaskuluttajan "Valheenpaljastaja"-artikkeli ei kerro oikeastaan mistään muusta kuin siitä, että suuret mediatalot ovat menettämässä seuraajiaan, jonka vuoksi ne haluavat härskisti mustamaalata riippumattomia kilpailijoita, jotka kertovat maailman tapahtumista sen, jonka valtamediat salaavat. Tilanne olisi helppo korjata palkkaamalla aidosti kriittisiä toimittajia, jotka uskaltavat kertoa epäkorrektin totuuden.

Valtiollisessa monopoliasemassa oleva Yleisradio on sikäli erikoislaatuisessa asemassa, että sille on lähes riskitöntä levittää kansalaisille propagandaa, mutta sen sijaan on vaikea ymmärtää markkinalogiikalla toimivan Helsingin Sanomien julkaisupolitiikkaa. Lehtijätille on jo pitkään ollut tiedossa, että sen lukijakunnan selkärankana oleva vanhempi väki on alkanut lopettaa tilauksiaan jo toista vuosikymmentä sitten vain siksi, että aviisi on 1990-luvun lopulta lähtien palkannut toimittajikseen yhden totuuden julistajia ja muita punavihreitä konformistisia 
kympin tyttöjä. Erkon klaanille taitaa kosmopoliittisen propagandan levittäminen olla sittenkin tärkeämpää kuin totuuden kertominen, josta sekä kansa että mediajätin tilitase pitäisi paljon enemmän.

3 kommenttia:

 1. Magneettimedian tuore artikkeli "Yleisradion ristiretki Magneettimediaa vastaan jatkuu" koskee Ylen uutista ja Dan Kantorin aggressiivista sensuurivaatimusta juutalaiskriittisyydelle:
  http://magneettimedia.com/yleisradion-ristiretki-magneettimediaa-vastaan-jatkuu/

  VastaaPoista
 2. Paljon ei kirjoitella siitäkään että juutalaisten uskonnollinen risti on hakaristi. http://www.proswastika.org/news.php?extend.141.6
  Lisää voi toki lukea; http://blokiarvostelut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

  VastaaPoista