maanantai 16. helmikuuta 2015

YLE RADIO 1 - YHTEISKUNNALLISTA KESKUSTELUA PIENELLE YLEISÖLLE

Kirjailija Timo Hännikäinen


Yle Radio 1, 16.2015, klo 15.05, Kultakuume: Timo Hännikäisen puolustuspuhe miehille

-Yksi feministien harhakäsityksistä on, että mies saa tietyt etuoikeudet syntyessään. Todellisuudessa pelkkä Y-kromosomi ei avaa ainuttakaan ovea: miehen on lunastettava kaikki oikeutensa. Näin kirjoittaa Timo Hännikäinen uusimmassa esseekokoelmasaan Kunnia. Kirja käsittelee maskuliinisuutta ja miehen identiteettiä. Kultakuumeessa Timo Hännikäinen puolustaa miehiä ja vastaa saamaansa kritiikkiin.  Berliinin elokuvajuhlien yksi vetonauloista on kulinaarinen elokuva. Pääsylipun saaminen kulinaariseen elokuvaan on yhtä vaikeaa kuin päästä katsomaan kilpasarjan elokuvia.  Haastattelussa myös Yhdysvaltain elokuvaajien yhdistyksen Spotlight-palkinnon Betoniyö-elokuvan kuvauksesta saanut Peter Flinckenberg.

Linkki Timo Hännikäisen haastatteluun.


Jotta verorahoitteinen valtamedia voisia toimia edes näennäisen uskottavasti ja "demokratian moniäänisyyttä" palvellen, se antaa hetkittäin tilaa myös aidosti vallitsevaa hegemonista arvomaailmaa kyseenalaistaville ajattelijoille. Hieman varttuneemmalle väelle ovat tuttuja kirjailijat Marko Tapio ja Hannu Salama, sekä yhteiskunnalliset vastarannankiiskit Erno Paasilinna, Matti Kuusi, Eero Paloheimo ja Pentti Linkola. Viimeisin yhteiskunnallinen "kauhukakara" on kirjailija Timo Hännikäinen, jonka valtavirrasta poikkeaville näkemyksille on ainakin kulttuurielämän pienessä piirissä annettu yllättävän paljon julkisuutta. Ehkä media ja maamme kulttuurikoplat vain tarvitsevat aika ajoin hyvän vihollisen, jonka kauhistelulla voidaan perustella vallitsevien (epä)arvojen tarpeellisuutta. Iltapäivälehtien lööppejä seuraava suuri yleisö on tuskin edes lukenut Linkolaa tai Hännikäistä, vaikka heidän asiayhteyksistä irrallaan esitetyt mielipiteet saattavatkin olla monille tuttuja. Varsinainen asiakeskustelu käydään tuulipukukansan kiinnostuksen ulottumattomissa olevan kulttuuripiirin sisällä, jota edustaa myös Yle Radio 1 ja sen kulttuurimakasiini Kultakuume. 

Tänään ohjelmassa haastateltiin traditionalistina ja feminismin kriitikkona tunnettua esseisti Timo Hännikäistä hänen uuden kirjansa Kunnia (Savukeidas, 2015) tiimoilta. Kirjan julkaisun synnyttämät sensuurivaatimukset ovat herättäneet somessa jonkinlaisen paskamyrskyn, mutta suuri yleisö lienee siitä autuaan tietämätön. Kyse onkin tyypillisestä kulttuuripiirien sisäsiittoisesta kerhorunkkailusta, todellisesta myrskystä vesilasissa, vaikka itse "kohun" nostattanut pääaihe eli sensuuri onkin yleisellä tasolla yhteiskunnallisesti ajankohtainen. Kultakuumeen kunniaksi on sanottava, että sen haastattelussa päästään keskustelemaan myös itse kirjan teemasta, kunniasta, eikä jäädä sen pitempään märehtimään äärivasemmistolaisen kulttuuriväen vaatimuksia siitä mitä saa julkaista ja mitä ei.

(Seuraavana päivänä, 17.2.2015, ilmestyi Ylen verkkosivuilla Tuomas Karemon kolumni Miksi juutalainen päästettiin ääneen?, jossa puolustetaan Hännikäisen haastattelua Kultakuume-ohjelmassa)

Varsinaista peruskauraa Yle tarjoaa kuitenkin natsijankkauksilla, joita löytyy säännöllisesti myös radion puolelta. Ovathan vaalitkin taas pian tulossa *wink wink*:Yle Radio 1, 16.2015, klo 17.20, Matkakuume: Valtakunnanjohtajan matkailuvisiot

Natsi-Saksan diktaattorilla Adolf Hitlerillä oli jo sodan varhaisessa vaiheessa selvät suunnitelmat, miten hän järjestäisi saksalaisten lomamatkailun kunhan sota olisi voitettu. Valtakunnanjohtajan katse oli suuntautunut Krimin niemimaalle. Sota jätti jälkeensä uusia matkailukohteita: verisiä taistelukenttiä ja sankarihautausmaita. Valtakunnanjohtajan matkailuvisioista keskustelemassa dosentti Eero Kuparinen Turun yliopistosta sekä historioitsija Janne Ahtola.  Toimittajana Kai Ristola. Näytteet lukee Anu Heikkinen. Ohjelma on uusinta keväältä 2014.

Linkki ohjelmaan

Filosemiittinä ja siionisitina tunnettua Eero Kuparista on vaikea pitää kovin objektiivisena asiantuntijana natsi-Saksan historiasta. Siksi hän lieneekin se sopivin joskaan ei pätevin puhuva pää setvimään natsien toimintaa Ylessä.


Yle TV 1, 
 16.2015, klo 20.30, Uutiset

Linkki Yle Areenaan.


Kello kuuden iltauutisissa kerrottiin, että seuraavassa pääuutislähtyksessä haastatellaan Kööpenhaminan maahanmuuttovaltaisen kaupunginosa Nørrebron asukkaiden tuntemuksia viikonlopun terroriskujen jäljeen. Toimittajan äänenpainosta ja sanoista sai sellaisen kuvan, että poloisista maahanmuuttajamuslimeista tehdään jälleen kerran rasismi-fasismin uhreja. Ylen ja muiden valtamedioiden suurin huoli ei ole jatkuvan islamistiterrorin seurauksena kuolleet ihmiset, vaan se miten terrori vaikuttaa kansalaisten asenteisiin "tavallisia" muslimimaahanmuuttajia kohtaan. Jotenkin vain tuntuu, että kansa alkaa olla jo hieman väsynyt suurten medioiden markkinoimaan uhriuttamis-narraatioon. (Täytyy onnitella itseäni, sillä Tanskan uutisraportti oli juuri sellainen kuin tuossa ounastelinkin: toimittajan ja haastateltujen Nørrebron muslimirukkien pahin pelko on, että tällaisillä yksittäistapauksille, joilla ei tietenkään ole mitään tekemistä islamin kanssa, herättää tanskalaisissa aivan turhaa  "islamofobiaa")

Illan A-studiossa (klo 21.00) puolestaan pohdittiin onko "antisemitismi" lisääntynyt Euroopassa. Kysymys on sikäli hieman hassu, että islamistiterroristit ovat useimmiten arabeja ja siten itsekin semiittejä. Etninen kimara voidaan esittää myös toisin päin väittämällä että suurin osa askenasi-juutalaisista eivät ole semiittejä vaan he periytyvät Kaukasian kasaareista, joilla ei sen vuoksi voisi edes olla perintöoikeutta nyky-Israelin alueeseen. Kasaariteoriaa on juutalaisuuteen perehtyvien keskuudessa tutkittu paljon, mutta mihinkään yksimielisyyteen teorian todenperäisyydestä ei olla vielä päästy.

Olennaisinta olisi kuitenkin pohtia sitä, miksi muslimien ja juutalaisten välisen vihanpidon sallitaan tapahtuvan Euroopassa, kaukana Levantin alueen veriappelsiinivaltiosta. Ongelman ytimessä on se, että nämä ulkopuoliset ryhmät ovat soluttautuneet ja marssineet Eurooppaan 
ilman että eurooppalaiset olisivat saaneet esittää demokraattisessa prosessissa asiasta oman mielipiteensä. On myös syytä miettiä, että tunnustaako Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt maansa todelliset hallitsijat, kun hän toistelee väsymättä, että hyökkäys juutalaisia kohtaan on hyökkäys Tanskaa kohtaan. Joka tapauksessa kaiken tämän sotkun takana on varsin yksinkertainen tosiasia eli ellei näitä keskenään kinastelevia semiittejä olisi täällä, me emme näkisi Pariisin ja Kööpenhaminan kaltaisia terroriskuja, joissa myös sivulliset, alkuperäiset eurooppalaiset, kuolevat. 

Vaikka tämänhetkisen vihanpidon kohteena ovat juutalaiset, heidän on täysin turha teeskennellä ainaista uhria, sillä juuri vaikutusvaltaiset juutalaislobbyt ovat ajaneet massiivista kolmannen maailman maahanmuuttoa Eurooppaan luultavasti horjuuttaakseen isäntäkansojen etnistä koheesiota ja valta-asemaa. Eräät juutalaiset kuten rabbi Baruch Efrati
 ovat puhuneet jopa rodullisesta kostosta Euroopalle, jonka välineenä on islamilainen kolmannen maailman maahanmuutto. Kun liberaalien juutalaisten ylistämä monikulttuurinen diversiteetti alkaa osua omaan nilkkaan, niin kenenkä tässä pitäisi olla pahoillaan?

***********************************************************************************************************

Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.

Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti