perjantai 19. syyskuuta 2014

PUNA-YLE SAI HALUAMANSA VASTAKKAINASETTELUN HYÖDYLLISEN PINKKINÄÄDÄN ANSIOSTA.Ei päivääkään ettei Yle edistäisi suomalaisia halveksuvan puna-rasisti Tiina Rosenbergin häiriintynyttä ideologiaa. Tällä kertaa (19.9.2014) Taideyliopiston agitaattoria haastateltiin Yle Radio 1:ssä. Ohjelman esittely:
Taideyliopiston rehtorin Tiina Rosenbergin mielestä suomalainen yhteiskunnallinen keskustelu on takapajuista. Rosenbergin tuore kirja pohtii suomalaisen yhteiskunnan kansallismielistä käännöstä. Rosenberg puhuu suunsa puhtaaksi perussuomalaisista ja kulttuuripolitiikasta. Voiko isänmaallisuus vielä olla positiivista?  Kalle Hamm tutkii aikaa taiteen keinoin. Lopuksi Antti Halonen Lontoon Suomi-instituutista kommentoi Skotlannin kansanäänestyksen tulosta tuoreeltaan.  Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Juontajana Pietari Kylmälä.
Päällimmäiseksi ohjelmasta jäi mieleen se, että Rosenbergin mielestä kaikki muu paitsi hänen kannattamansa kilari-ideologia on blanko-sanaa edustamaa fasismia, johon on ohimennen sanottuna kätevä ladata kaikki se josta ei itse satu pitämään. Ne jotka eivät kannata copypaste-rehtorin arvomaailmaa, pitäisi eristää "demokraattisesti" kuten Ruotsidemokraatit. Mieluiten tällaiset kansan hyväksymät "antidemokraattiset" voimat pitäisi kieltää kokonaan, demokratian nimissä tietenkin, kuten rosenbergiläisillä on tapana sanoa.

Tieteellisestä plagionnista tuomitun rehtorin ylimielisyys vain korostuu, kun hän kertoo etteivät sentään kaikki persujen kannattajat ole mustapaitoja, vaan että monet äänestäjät ovat "tietämättömiä maalaisia", jotka ovat vain harhaanjohdettuina ja huonon koulutuksen vuoksi lähteneet Lapuan liikkeen ja muiden fasistien kelkkaan. Äänen lausumaton viesti oli, että perussuomalaisilta puuttuu uusmarxilainen globaali genderblender-tiedostavuus, joka löytyy vain "koulutettujen" (yliopiston indoktrinoimat cityhölmöt) kaupunkilaisten etujoukosta - kaikki ovat tasa-arvoisia mutta light-vasemmistolaiset identiteetti-blandaajat ovat vain muita tasa-arvoisempia ja siksi oikeutettuja tekemään Oikeita ja Hyviä ratkaisuja tyhmän "mutta tasa-arvoisen" kansan puolesta. 

Ylen yli viikon kestänyt mediajulkisuus vihaa lietsovalle puna-agitaattorille on alkanut tuottaa myös tuloksia. Toissa päivänä anarkomarkot hyökkäsivät Persujen Helsingin piirin toimistoon ja kivittivät sen ikkunat rikki. Perussuomalaisten "työmies" Matti Putkonen sanoi tämän aamuisessa tiedotustilaisuudessa, että Yleisradion antama näkyvyys Tiina Rosenbergille on provosoinut äärivasemmistoa poliittiseen vandalismiin. Ilta-Sanomien tuoreessa jutussa Putkonen syyttää suoraan Yleä ja Rosenbergia:

- Selvästi alkoi liikehdintä Ruotsin vaalien jälkeen. Ja nimenomaan aika pitkälle Yleisradion erilaisten keskustelujen jälkeen alkoi yhteydenottoja ja kuvioita tulla päälle. Siellä oli esimerkiksi Tiina Rosenbergin niin sanotun tutkimuksen, joka meidän mielestämme on essee, julkistamisia, kolme kertaa käsitelty Ylellä. Ensimmäisessä uutisoinnissa – jostain syystä – saat mitä tilaa (perussuomalaisten slogan) välähti siellä vähänväliä kuvassa, Putkonen sanoi.
Tiedotustilaisuuden lopuksi suomalaisvihamielinen, maanpetoksellisesta maahanvyöryä edistävä Hufvudstadsbladet-sanomalehti syytti artikkelitoimittaja Susanna Ginmanin suulla Persuja siitä, ettei puolue ole heittänyt joukostaan ulos "rasisteja". Lopuksi Ginman totesi ykskantaan Jussi Halla-ahon olevan rasisti, koska hänet on tuomittu "siitä" (ei Halla-ahoa mistään "rasismista" tuomittu, vaan kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta). Tuomion oikeudenmukaisuudesta ja poliittisuudesta ei luonnollisesti keskusteltu lainkaan.

Ikävä kyllä Persut kuten Putkonen ovat alistuneet poliittisen vihollisen määrittämään kielipeliin, jossa ei voi kuin hävitä, koska siinä joutuu jatkuvasti puolustusasemiin, vaikka voitto voidaan saavuttaa vain hyökkäämällä ja määrittämällä säännöt itse. Sarastus-verkkolehden Kalle Kolari kiteyttää ongelman artikkelissaan R-sana aseena
Kansallismielisesti suuntautuneet ihmiset ovat ajaneet itsensä tilanteeseen, jossa heitä vastustavat tahot määrittelevät pelisäännöt ja heidän käytössään olevan aatteellisen liikkumatilan. Jos nämä kansallismieliset tahot ajautuvat liikkumatilan rajoille, hälytyskello soi, vastustaja (ei ”erotuomari”) näyttää punaista korttia ja kansallismielinen aloittaa synninpäästön anelemisen. Kuinka pitkälle tällaisella taktiikalla voi päästä? Poliittinen tai ideologinen toimija on ylilyöntiasemassa, kun jopa vastapuoli tarkkailee omaa käytöstään siltä varalta, että siitä mahdollisesti löytyisi kilpailijan karsastamia elementtejä? Vastustajan säännöillä pelattu peli on hävitty jo ensimmäisestä siirrosta lähtien.
Tällainen poliittinen ilmasto ruokkii luonnollisesti myös halpahintaisia maailmanparantajia ja muita punavihreitä moraaliposeerajia nousemaan barrikadeille ja puolustamaan "työväenluokkaa", vaikkei heillä ole juurikaan omakohtaista kokemusta halveksumastaan fyysisestä työstä. Todennäköisesti Rosenbergin agitaation ansiosta samppanjasosialistien hyväosaiset yliopistokakarat ja muut elämäntapa-vetelehtijät saivat tilaisuuden "vallankumoukselliseen luokkatoimintaan", joka manifestoitui koomisena Persujen piiritoimiston näyteikkunan särkemisenä. Rapalan naamakoru-mannekiinien ylläpitämän anarkistisen Takku.netin sivustolla julkaistu tiedote kertoo iskun taustoista mm. näin:
Vallitseva taantuma on antanut ympäri Eurooppaa jalansijaa oikeistopopulismille ja uusfasistiselle liikehdinnälle. Perusuomalaiset ovat yksi näistä tahoista, jotka tarjoavat naiiveja ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin käyttäen hyväkseen taloudellista epävarmuuden tilaa. Syntipukkina ongelmille toimivat niin maahanmuuttajat, ei-heteroseksuaalit, feministit kuin Kalliossa asuvatkin.
Äärivasemmiston tiedotteet ovat usein täynnä moralististista pömpöösiä julistusta, vaivoin peiteltyä omahyväisyyttä, argumentatiivisia olkiukkoja ja ennen kaikkea silkkaa vainoharhaa. Takun tuore tiedote ei tässä suhteessa poikkea mitenkään näiden räyhäräähköjen aikaisemmista ripuloinneista. 

Tällä kertaa mukana on myös tahattoman komiikan mausteita. Ensinnäkin, onko joku persu syyttänyt talousvaikeuksista homoja, feministejä tai kalliolaisia? Tuokaa sellainen näytille, niin mekin voimme uskoa siihen.  Tuollaisen väitteen perusteeksi ei oikein vielä riitä se, mitä apurahakapinalliset kuvittelevat appelsiinikiljun ja ganjan pehmittämissä pikku aivoissaan persujen selittävän taloudellisen epävarmuuden syyt. Toki se riittää heille itselleen ja antaa perusteen vandamismille, mutta ne muut, se reaalimaailma, ei sitä hyväksy. Lopuksi ei voi todeta muuta kuin että tuon iskun ansiosta vakka on vihdoin löytänyt kantensa, sillä Systeemin vastaiset anarkomarkot ovat saaneet Taideyliopiston lesbolaisesta maolaisfeminististä arvonsa mukaisen tiedotusupseerin ja gurun. 
************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1
3 kommenttia:

 1. Tämä Rosenberg ei minun nähdäkseni tuo keskusteluun mitään uusia raikkaita tuulia, vaan pussitettuna sitä samaa vanhaa ummehtunutta soopaa, jolle kai lähinnä naureskellaan yleisesti. Rosenberg ei ole tietoinen siitä, että ruotsi-tyylinen keskustelu on täällä jo ohitettu vaihe. Täällä saa Hitler-kortilla olla automaattisesti oikeassa vain YLEssä. Vähän kuin osallistuisi toiseen maailmansotaan ensimmäisen tankilla. Kolinaa ja pauketta, ei muuta. Omiensa, ja sen omiensa säälittävän marginaalin, joukossa on varmastikin "virallinen supertähti", mutta yleisellä tasolla vain pahanhajuinen tuulahdus muistojen käymälästä.

  VastaaPoista
 2. Gulagin tuoksuinen tuulahdus 1970-luvun taistolaisvuosilta.

  VastaaPoista
 3. Niinpä. Saa suvaitsevaisto vielä odotella messiastaan. Tämä Rosenberg ei ole se, joka kääntää kelloja taaksepäin ja palauttaa vanhat hyvät ajat, kun sai vielä olla oikeassa sanoi sitten mitä hyvänsä.
  Pahoin pelkään, että Rosenbergin Suomen pesti loppuu ennenaikaisesti. Eivät taideyliopistojen opiskelijat mitään idiootteja ole, vaikka usein vähän naiveja ovatkin. Kyllä ne aika nopeasti huomaa, jos joku on pelkkä muinaisaikojen puhuva pää. Pelkkä baarin nurkkaan unohdettu jukeboksi, joka veivaa kansankoti-puhetta, joka on ruotsissakuulemma oma teollisuudenhaaransa.

  VastaaPoista