tiistai 8. heinäkuuta 2014

VALTA NAISILLE - SE ON TASA-ARVOA, SANOO YLE.Yle Teema, 8.7.2014, klo 22.10, Akkavalta - Woman Power

(1969) Ismo Sajakorven käsikirjoittama ja ohjaama leikkimielinen kuvaelma naisten vallankumouksesta kertoo paljon oman aikansa asenteista. Pääosissa mm. Carola, Marion Rung, Fredi, Arja Saijonmaa ja Lasse Mårtenson. 


Yle Teema, 8.7.2014, klo 22.50,  Mun mummoni muni mammani

(1973) Feminististä viihdettä ja musiikkia naisen asemasta ja tasa-arvosta. Mukana menossa mm. Mimmi Mustakallio, Birgitta Ulfsson, Tarja-Tuulikki Tarsala, Sinikka Sokka ja Erkki Saarela. 

Yle todistaa itse vahvasti, että se on ajanut naisten ylivaltaa jo 60-luvun lopulta lähtien. Mukana on paljon taistolaisia vaikuttajia, jotka ovat edelleen vahvasti mukana teatterielämässä. Oikeamielisten porukassa voidaan nyt jo nauraa melko vapautuneesti näille kömpelöille pioneeritöille, jotka pohjustivat tietä yhteiskunnan syvämmälle punamädätykselle. Yle Tv 1, 8.7.2014, klo 21.00 Murtuva maailma 

(12) 3/5 Mitä Jessielle oikeastaan tapahtui ja kuka on syyllinen? Hotellijohto huolestuu tapahtumasta, miten käy hotellin maineen. Stanley saa kuulla uutisen lehden uudelleenjärjestelyistä, eikä hän ole siitä innostunut. HD

Ohjelman esittely Ylessä:
Ennakkoluulot vastassa. Uudenlainen musiikki ei heti kaikkia sytytä ja rotuennakkoluulot ovat vahvat.  Bändi onnistuu saamaan kiinnityksen yhteen kaupungin hienoimmista hotelleista ja soittajat tutustuvat myös kaupungin aristokraatteihin ja esiintyvät jopa itse prinssille.
Brittiläinen tv-sarja Murtuva maailma on ehtinyt pyöriä Ylen ykkösnyrkissä jo muutaman jakson. Niinpä niin, Eurooppaan väkisin änkeröivät muukalaiset esitetään jälleen pulmusina ja uhreina, ja "ennakkoluuloja" (so. terveitä vaistoja) löytyy vain alkuperäisväestössä. Miten rasistista! 

Todellakin, maailma alkoi murtua viime vuosisadan alkupuolella, eikä mitenkään myönteiseen suuntaan, vaikka rappion arkkitehdit kehtaavatkin kutsua omaa liejuaan "edistykseksi". Mediahypetys on nykymaailmasta tuttua: viidakkomusiikin airueet puetaan valkoisen miehen vaatteisiin ja viihdeteollisuus rummuttaa tylsämieliselle uskonsa menettäneelle kansalle, että tämä on nyt sitä kuuminta hottia. Tämä tosiaan osattiin jo 1920- ja 30-luvulla. 

This is what America has realized on a large scale and spread all over the world through a very significant phenomenon: jazz. In the ballrooms of American cities where hundreds of couples shake like epileptic and automatic puppets to the sounds of black music, what is awakened is a truly ‘mass’ state and the life of a mechanised collective entity. Very few phenomena are so indicative of the general structure of the modern world in its last phase as this, since what characterises it is the coexistence of a mechanical, inanimate element consisting in movement of a primitivist and subpersonal type that transports man into a climate of turbid sensations; a petrified forest wrecked by chaos'.
(Julius Evola: Revolt against the Modern World, 1934/1969)


Yle Tv 2, 8.7.2014, klo 21.00, Ajankohtainen kakkonen

Talvivaaran uusi purkuputki hirvittää sotkamolaisia. Hyvä paha kassikirjolohi. Uusi sarja Nuoret ja rohkeat: homoaktivisti Kirill Pietarista. Osallistava sosiaaliturva - paljon melua tyhjästä. ISIS ja joukkomurhat somessa. HD

Ylessä ei ilmeisesti päivääkään ilman homoilun ylistämistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti