maanantai 21. heinäkuuta 2014

ANKKALAMMIKKO TARVITSEE MUSTALAISTEN RIKASTUSTA.

Ruotsinkieliset kunnat tarvitset kipeästi romaaniväestöä.


YLE Fem, 21.7.2014,  klo 22.45, Romanit pysykööt poissa


Vapaa liikkuvuus koskee kaikkia EU:n kansalaisia - paitsi romaneja. Monet Euroopan valtiot passittavat tuhansia Romanian romaneja takaisin kotimaahansa. Mitä romanit itse ajattelevat kohtelustaan?Ruotsinkielinen tv-kanava on ollut vuosikausia erittäin valpas raportoimaan kaikesta mikä liittyy vähemmistöihin ja syrjintään. Ruotsinkielisten oman ilmoituksen mukaan he ovat itsekin vakavan syrjinnän ja vainon uhreja ja vertaavat asemaansa juutalaisiin, mikä ei ole kovin yllättävää, sillä molemmat ryhmät vaikenevat mielellään varakkuudestaan ja vaikutusvallastaan.

Riikinruotsalaisten tekemässä ohjelmassa ollaan huolissaan mustalaisten vapaan liikkuvuuden rajoittamisesta. Ruotsista ohjelman hankkinut Yle Fem voisi näyttää esimerkkiä vaatimalla ruotsinkielisiä rannikkokuntia elättämään kaikki maahan saapuneet Etelä-Euroopan mustalaiset. Se olisi hieno ele suvaitsevaisuuden ja solidaarisuuden puolesta. Eiväthän ruotsinkieliset voisi kieltäytyä näin ylevästä ideasta. Muutenhan he olisivat samanalaisia rasisteja kuin suomenkieliset juntit.

2 kommenttia:

  1. Suomenruotsalaisten tyyliin kyllä kuuluu vastustaa sellaista. Ruotsinkielinen pohjanmaahan oli se, joka vastusti karjalaisten evakkojen tuloa. Heidän nähdäkseen evakot olisi pitänyt jättää Stalinin armoille.
    Suomenruotsalaisten vainoaminen on varmasti heidän mielestään jo aika päiviä sitten ajanut holokaustin ohi. Näitäkin meidän pitää sietää. Sietää, ei suvaita.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se vain näin on että Ruotsinkielinen aatelis / porvarillinen kansan osamme on pahimpia takin kääntäjiä maassamme. Puhuvat meille ummet ja lammet paskaa ja uskovat etteivät suomalaiset osaa lukea rivien välistä kylmiä totuuksia, että ruotsia puhuva kansan osamme on aina susi lampaitten taljoissa. Ruotsinkieliset luulevat olevansa yli-ihmisiä, jotka pystyvät natsien tavoin hallitsemaa pohjoista suomea. Suomenkielinen enenmistöstä, jotkut haluaisi osa ainakin tutustua vaikkapa bättre folkien elämään, mutta ruotsinkieliset eivät halua meitä ystäviksi ellemme hylkää suomalaista identiteettiä kokonaan. Tälläinen käsitys mulle on syntynyt. Ruotsinkieliset eivät tunne tai haluakaan olla suomalaisia kuin henkilöpapereissaan. Aina on vain minä ja suomenruotsalainen minä ylpeillen sillä heikompi lahjaisemmalle suomalaiselle. Todella surullista, että sopua ei ole syntynyt ja mikä rikkaus sitten erillaisuudella on jos se herättää vain pahaa verta? Suomenkielinen kanta-väestö joka eleli pitkälti ekologisilla elämän tavalla eivät kaivanneet uutta väestöä, mutteivat varsinaisesti samalla tavalla sortanutkaa ruotsalaisia täältä pois kunnes synkkä ja kylmä totuus valkeni heistä. Tätä näytelmää yritetään yllä pitää yhä, joka on auttamattomasti päivänsä jo nähnyt. Korvien ja silmien sulkeminen totuudelta, että emme ole sama kansa vielä 2000-luvullakaan! Kielen yllä pitäminen on vain todistus siitä että ruotsalaisuus on tärkeämpi osa teidän identiteettiä ja kaikki mitä arvostatte suomalaisuudessa on pelkkää teeskentelyä. Ovatko he tosiaan sitten ruotsalaisia? Miksi he eivät seuraa samalla tavalla aikaa kuin seuraavat muotia? Miksi ette muuta ruotsiin? Pelkäävätkö he että ovat lopulta alempi arvoisia siellä mitä me olemme täällä heihin nähtynä? Olisi todella mielenkiintoista tietää miksi he eivät ole sulautuneet kansaamme.

    VastaaPoista