perjantai 8. helmikuuta 2013

Yle: Sika on saastainen eläin, sianliha pitää eristää muusta lihasta


Yle:
Possu pitää eristää – uskonto haastaa suomalaiset kauppiaat ja lihamestarit

Suomalainen kauppa ei ole vielä valmis maahanmuuttajien edustamien eri uskontojen tuomiin haasteisiin. Porsaanlihaa ei saisi käsitellä samoilla välineillä kuin nautaa, siipikarjaa tai lammasta. Possu pitää olla myös esillä mieluiten ihan eri paikassa kuin muu liha.

Maahanmuuttajien myötä on suomalaisen kauppa joutunut kohtaamaan uudenlaisia asiakkaita ja tarpeita.

Esimerkiksi islaminusko ja juutalaisuus törmäävät marketin lihatiskillä suomalaiseen possuun. Porsaanliha on muslimeille ehdottomasti kiellettyjen lihojen listalla. Sika kun on likainen eläin.
Muslimien haluamat lihat eivät saa olla kosketuksissa sianlihan kanssa, eivät palvelutiskissä eivätkä edes itsepalveluhyllyssä. Palvelutiskin lihaa ei saisi viipaloida samalla koneella kuin possua.


Yle siis tukee fundamentalistimuslimien vaatimuksia.

Yle vaatii, että Suomessa pitää tanssia muslimien pillin mukaan. Suomessa asuvat 50 000 muslimia saavat Ylen mielestä määräillä, millä tavalla 5 miljoonan suomalaisen käyttämien ruokakauppojen pitää toimia.

1 kommentti:

  1. Fem:

    20:00 Kirjaohjelma: Holokaustin tarinat
    Juutalaisten tuhoamisesta toisen maailmansodan aikana on kirjoitettu valtavasti, ja uusia kirjoja ilmestyy koko ajan. Siss Vik tapaa kolme aiheesta hiljattain kirjan julkaissutta kirjailijaa.

    VastaaPoista