maanantai 16. heinäkuuta 2018

EPÄRANSKALAINEN MUUKALAISLEGIOONA VOITTI JALKAPALLON MM-KULLAN

Pussy Riotin kulttuurimarxilaisest räyhäräähkät olivat
selvästi Ranskan puolella ja sabotoivat Kroatian pelin.

Massoille moderneja sirkushuveja tarjonneet jalkapallon MM-kisat Venäjällä päättyivät eilen Ranskan voittoon. 66 miljoonainen monirotuinen Leviathan nujersi lopulta neljän miljoonan etnovaltio Kroatian maalein 4-2. Ylen tv-selostaja Matti Härkösen sympatiat olivat selvästi Ranskan puolella ja valtamedian tuntien lähipäivinä tullaan kuulemaan diversiteetin ylistystä, vaikka suitsutusta pitäisi antaa piskuiselle Kroatialla, jonka yllättävänä pidetty menestys perustuu joukkueen etniseen yhtenäisyyteen. Tätä mieltä ovat eurooppalaiset ja myös Suomessa suurin osa kansasta kannatti Kroatiaa.


Tapahtumarikkaan loppuottelun isot numerot ovat harhaanjohtavia, sillä Kroatia hallitsi peliä, mutta puolustusvoittoinen Ranska sai tehtyä ratkaisevat maalinsa vastahyökkäyksistä ja kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. Sitä paitsi juuri silloin kun Kroatialla oli ylivoimahyökkäys päällä, neljä kulttuurimarxilaisen Pussy Riot -yhtyeen aktivistia pääsi tunkeutumaan kentälle, mikä keskeytti pelin ja samalla Kroatian hyvän tilanteen

Ranskalle mestaruus oli sen MM-historian toinen, mutta kumpaakin voittoa on vaikea pitää ranskalaisena saavutuksena. Jo kaksikymmentä vuotta sitten saavutettu ensimäinen mestaruus saatiin aikaan palkka-armeijajoukkueella, jossa oli hyvin vähän ranskalaisia eli gallien ja frankkien jälkeläisiä. Tänä vuonna maajoukkueen afrikkalaisuus vain korostui, koska sen pelaajista lähes 4/5 tulee Saharan eteläpuolisesta mustasta Afrikasta. 

Aitoranskalaisten kannattajien kannalta tilanne on häpeällinen, sillä Ranskaa edustavat muut kuin heikäläiset. Valkoisten ranskalaisten täytyy olla melkoisia aisanakannattajia, mikäli he ovat valmiita iloitsemaan siitä, että afrikkalaiset voittavat heidän nimissään mestaruuden. Tilanne on sama, jos Suomen maajoukkue koostuisi pääosin venäläisistä. Tuollaisen "suomalaisjoukkueen" mahdollisesta menestyksestä voisi iloita vain kansallismasokisti.

Monirotuisuuden tahra näkyi lähinnä suurten eurooppalaisten maiden kokoonpanoissa. Ranskan lisäksi epäkansallisia joukkueita muodostivat ainakin Englanti, Belgia, Saksa, Sveitsi ja jopa ennen niin vitivalkoinen Tanska. Aasialaiset ja afrikkalaiset joukkueet olivat aitoja kansojensa edustajia, joista eräät degeneroituneet eurooppalaiset maat voisivat ottaa mallia. Tässä mielessä Ruotsi olikin kisojen positiivinen yllätys. 

Ehkä joskus tulee vielä paremmat ajat, jolloin FIFA muuttaa sääntönsa sellaisiksi, että maajoukkuetta voisi edustaa vain alkuperäisasukkaat kuten on Japanin ja Etelä-Korean kohdalla. On selvää, että nykytilanteessa monet eurooppalaiset ovat vieraantuneet MM-kisoista, koska tietyt länsimaiden joukkueet on koottu värikkäistä muukalaislegioonalaisista, joilla ei ole mitään etnistä ja kulttuurista yhteyttä edustamiinsa maihin.

Koska jalkapallon maailmanmestaruuden vei "Ranska", oli selvää, että "ranskalainen Nuoriso™" yltyi juhlimaan tavalla, johon kuuluu väkivalta ja kauppojen ryöstely. Jopa Yle kertoi asiasta verkkosivujensa uutisessa Ranska juhli villisti jalkapallon maailmanmestaruutta – poliisi tyhjensi Pariisin pääkadun kyynelkaasulla, mutta tyylilleen uskollisena valtiollinen mediajätti ei kertonut tekijöiden monikulttuurisesta taustasta mitään:
Champs-Elysees'n varrella kauppojen ikkunoita rikottiin ja viini- sekä samppanjapulloja anastettiin. Tapaukseen osallistui tiettävästi kymmeniä ihmisiä. Useita ihmisiä pidätettiin. Esimerkiksi Marseillen kaupungissa hauskanpito muuttui rähinäksi, jossa kaksi poliisia loukkaantui ja kymmenen ihmistä pidätettiin.  Lyonissa poliisi otti yhteen noin sadan hengen nuorisojoukon kanssa, joka heitteli poliiseja kohti esineitä ja sytytteli roska-astioita tuleen, raportoi uutistoimisto AFP.
Ranskan maajoukkue....
(klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti