maanantai 9. heinäkuuta 2018

RANSKAN NANTESISSA JO VIIDETTÄ YÖTÄ ROTUMELLAKOITA, MUTTA YLEN PÄÄUUTISENA EDELLEEN THAIMAAN POTKUPALLOPOJAT

Ranskan Nantesissa sisällissodan olosuhteet, mutta Yle
pysyy vaiti ja länkyttää päivästä toiseen Thaimaan
sukellusoperaatiosta.

On vaikea uskoa, että valtamedia pitää keskivertokansalaisia manipuloitavina idiootteina, mutta niin se vain taitaa olla, koska jo kahden viikon ajan meille on pakkosyötetty tv-uutisdraamaa nimeltä Thaimaan jalkapallopoikien pelastusoperaatio. Viimeisen viikon aikana se on nostettu Ylessä joka päivä pääuutiseksi, viimeksi tänään Ylen verkkosivuilta löytyy kärkiuutinen Tämän tiedämme nyt Thaimaan pelastusoperaatiosta – Lisää poikia saatu pois luolasta. Kriittisen katsojan kannalta kyse on kiusallisen monomaanisesta uutistarjonnasta, joka herättää enimmäksen vain myötähäpeää.

Ihmetyttää, miksi ihmeessä pelastusoperaation pitäisi kiinnostaa koko maailmaa, mutta vielä enemmän hämmästyttää se, ettei julkisuudessa kukaan ole edelleenkään ärsyyntynyt ääneen näin vääristyneestä uutispainotuksesta. Kyse on nimittäin sen verran ilmiselvä huomion pois vieminen tapahtumista, joilla on täällä lännessä ihan oikeasti merkitystä.

Kuten siltä, että värilliset kehitysmaalaiset ovat riehuneet Ranskan Nantesissa jo viidettä yötä.
Since the beginning of the riots, more than 80 cars, shops, public libraries, an apartment building and high schools, have been reduced to ashes.
Yle reagoi tapahtumiin samalla tavalla kuin aiemmissakin Ranskan rotumellakoissa eli se odottaa päiväkaupalla, että kahinat loppuisivat kaikessa hiljaisuudessa, jottei "monikulttuurin kasvukivuista" tarvitsisi kertoa suurelle yleisölle. Kun afrikkalaisen voimavaran into polttaa autoja, rikkoa irtaimistoa  ja ryöstellä kauppoja ei kuitenkaan ota laantuakseen, Ylen on pakko kertoa mellakoista jossain vaiheessa jotain, ehkäpä kuudentena tai seitsemäntenä rähinäpäivänä. Tähän sen pakottaa internet, joka vuotaa massoille jatkuvasti uutisia Nantesin sisällissotaa muistuttavalta kaupunkisotatantereelta.                                                      ************************TV1, maanantai 9.7.2018 klo 19:00, Historia: Holokaustin pakotunneli 

Vilnassa toimi vuosisatoja aktiivinen juutalaisyhteisö. Holokaustin aikana lähes kaikki kaupungin juutalaiset murhattiin ja synagogat tuhottiin. Tutkijat selvittävät mitä silloin todella tapahtui. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).


Lännen poliittisen pseudoeliitin palvomaa holokaustikulttia yritetään tyrkyttää myös massoille, mutta Suomessa sen ovat omaksuneet lähinnä vain punaiset kulttuuripiirit. Juuri he seuraavat Yle Teemaa, josta näitä loputtomaan muisteluun perustuvia palvontamenoja esitetään eniten. Teemalta tulee ainakin kerran pari viikossa joku "dokumentti", jossa holohöpötetään haukotukseen asti, joten valkoisessa syyllisyydessä kieriskeleviä kansallismasokisteja todellakin "hellitään". Tämäkin saaga tulee uusintana. 


TV1, maanantai 9.7.2018 klo 20:00, Suomi on suomalainen 

4/10 Kieli. Mihin kansakoulun ja Snellmanin ajoista on tultu? Ovatko äidinkielentaidot rapautumassa? Jaksossa suomen vieraana kielenä oppineet kertovat, miltä suomi kuulostaa ulkomaalaisen korvissa. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.


Yle Fem Teema, maanantai 9.7.2018 klo 19:00, Jenni tapaa romaneja 

3/6. Jenni tapaa europarlamentaarikko Soraya Postin tämän kotona Göteborgissa sekä Brysselissä pidettävässä romanitapaamisessa. Ruotsalainen sarja, jossa tavataan kuusi inspiroivaa romania. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

2 kommenttia:

  1. Niin, Ylen uutiskriteeristössä näyttäisivät kolmetoista jalkapalloilijanuorukaista olevan paljon tärkeämpi uutisoinnin kohde kuin vaikkapa sadat japanilaiset tulvauhrit ranskalaista kaupunkia tuhoavasta mellakasta nyt puhumattakaan.

    VastaaPoista
  2. Ontuva rinnastus, jalkapallopojat vastaan Nantesin pojat. Jalkapallopoikien pelastusoperaatio on onnistunut näyttö erityisosaamisesta, jolla voitiin ja voidaan tulevaisuudessa pelastaa ihmishenkiä. Eli uutisointi oli aiheellista, etenkin kun suomalainen sukellusekspertti Mikko Paasi oli keskeisessä roolissa operaatiossa. Nantesin mellakat on näyttö poliitikkojen ja viranomaisten epäonnistumisesta, jollaista tullaan vastaisuudessakin Euroopassa näkemään. Mellakoista uutisoimatta jättäminen on valtamedian osalta taitovirhe, jonka karkeutta korostaa sen tarkoituksellisuus.

    VastaaPoista