keskiviikko 14. joulukuuta 2016

KOULUTETUT APINAT JÄTTÄMÄSSÄ VUOTAVAN YLE-LAIVAN?Tänään kaksi Yleisradion vaikuttajaa ilmoitti erostaan ja asiasta kertoi myös yhtiön verkkosivut uutisessaan Ylen Ajankohtais- ja Featuretiimin esimies Jussi Eronen irtisanoutui. Erosen ohella talosta lähti ovet paukkuen myös toimittaja Salla Vuorikoski, joka vastasi pitkälti Sipilä-kohuun liittyvistä uutisjutuista.

Ylen uutisessa ei puhuttu mitään Erosen sapekkaista Twitter-kommenteista, joista kertoi mm. verkkolehti Uusi Suomi. Toisin kuin sovinnollisessa Ylen jutussa, Eronen näyttää olleen Twitterissä todella käärmeissään:
Olen irtisanoutunut Ylen ajankohtaistoimituksen esimiehen tehtävästä. Näkemyserot sananvapaudesta päätoimittajan kanssa ovat liian suuret. 
Yleisradion hallintoneuvosto vaikuttaa journalistisesti arvioiden kuurolta, sokealta ja halvaantuneelta, Eronen kirjoitti tiistaina.
Salla Vuorikoski avautui puolestaan Facebookissa: 
Olen tänään irtisanoutunut Yleisradion palveluksesta. Lopputulos on kieltämättä harmillinen. Halusin olla mukana tekemässä Ylestä entistä notkeampaa, modernimpaa ja rohkeampaa tiedotusvälinettä. Tulin taloon vasta vajaa vuosi sitten valtavan ylpeänä siitä, että pääsin tekemään journalismia suuresti arvostamieni ammattilaisten kanssa. Viime aikojen ja kuluneen vuoden tietyt tapahtumat ovat kuitenkin osoittaneet, että Ylessä on perustavanlaatuisia ongelmia ratkottavana. Ne koskevat journalismin ydinaluetta: riippumattomuutta ja yleisön – Ylen rahoittajien – oikeuksien toteutumista.
Tuskastuminen Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläisen kepulaistyyliseen suhmurointiin alkaa eräille toimittajille jo riittää, mutta mistään aidosta sananvapausongelmasta näissä keskinäisissä riidoissa ei ole kyse. Toimittajat ja Ylen johto on harvinaisen yksimielinen yhtiön monikultuurisesta suomalaisvihamielisestä linjasta, joka jo itsessään on sensuuria ylläpitävä Omertan laki yhtiössä. Salla Vuorikosken marinat toimittajiiin kohdistuvasta sananvapauden rajoittamisesta eivät ole uskottavia niin kauan kuin toimittajat itse rajoittavat kansallismielisten näkemysten päästämistä ääneen Pasilassa ja Tohlopissa.

Yleisradion sisäinen riitely näyttää liittyvän opposition puolella olevíen vasemmistolaistoimittajien ja valtioneuvostoa puolustavan Yle-johdon väliseen kiistaan. Puolueetonta uutistarjontaa odottavan kansan kannalta kyse ei ole muusta kuin teatterista, myrskystä vesilasissa.


                                                            ************************


Ylen toimittajien kuten Johanna Vehkoon käymä mediasota "valheellisia uutisia" vastaan on todellisuudessa vaikenemista rehellisistä uutisista  olennaisten asioiden sijaan kerrotaan epäolennaisista. Toki Yleltä onnistuu suorakin valehtelu, josta paraatiesimerkkinä tänään verkkosivuilla ilmestynyt juttu Britannia kieltää uusnatsijärjestön – läheisessä yhteistyössä Suomen äärioikeiston kanssa. Jo otsikossa julkisen keskustelun halutaan taipuvan Vastarintaliikkeen kieltämiseen, sillä ollaanhan 1984-tehovalvonnan luvatussa maassa Iso-Britanniassa kieltämässä radikaalinationalistisen National Action -ryhmän toiminta "terroristisena". Miksei siis myös Pohjoismainen Vastarintaliike Suomessa, varsinkin kun NA:n pari jäsentä on vieraillut kerran Vastarintaliikkeen tilaisuudessa. Ajatella!

Uutisessa jätetään kertomatta kiellon taustalla oleva etnosentrinen aggressio, joka on tähdätty valkoisen enemmistön poliittisten toimintavapauksien rajoittamiseen. Juutalaiset ovat kaikkialla Euroopassa monikultturismin innokkaimpia ajajia ja nationalismin vastustajia (paitsi Israelissa), mikä näkyy myös Iso-Britanniassa, jossa vaikutusvaltaiset etnosentriset juutalaisjärjestöt 
Campaign Against Antisemitism ja Community Security Trust ovat painostamassa sisäministeri Amber Ruddia julistamaan National Action terroristijärjestöksi. 

Ylen uutisessa ei kerrota kiellon konkreettisista perusteista mitään, mikä on ymmärrettävää, sillä sellaisia ei ole. Tai sitten terrorismi on määriteltävä uudelleen, jolloin se käsittää kansallismielisten tarrojen liimaamisen islamististipropagandan päälle ja vasemmistolaisen juutalaispoliitikon paljastamisen juutalaiseksi Twitterissä. Sen sijaan todelliset terroristit ja heidän tukijärjestönsä kuten Hizb ut-Tahrir saa täysin vapaasti julistaa tavoittelevansa islamilaista kalifaattia Englantiin. Myöskään äärivasemmistolaisten kurdinationalistien PKK:ta ei olla kieltämässä, vaikka se on syyllistynyt lukuisiin kuolonuhreja vaatineisiin terrori-iskuihin eri puolilla Eurooppaa.

Jutun suoranainen valhe on väite, että "National Action sai paljon julkisuutta alkukesästä, kun sen aktivisti murhasi kansanedustaja Jo Coxin". National Actionin tiedetään kommentoineen Thomas Mairin tekoa, mutta liikkeen aktiivi hän ei koskaan ollut, vaan hänet tunnettiin "yksinäisenä sutena". Silti tämä valhe toistuu kaikkissa suurissa globaalimedioissa ja on päätynyt lopulta anti-nationalistisen Ylen uutistarjontaan. Faktantarkastaja Johanna Vehkoolla olisi nyt oikeasti tehtävää valheiden paljastamisessa!


                                                              **************************


Yle TV1, 14.12.2016 klo 22:00, Exodus: Matkamme Eurooppaan 

2/3. Eurooppaan pyrki viime vuonna miljoona pakolaista. Heistä 75 tallensi itse vaarallisen matkan aavikoiden, Välimeren ja monen rajan yli kohti unelmiensa maata, myös Suomea. Sarja näyttää elämän otsikoiden takana. HD


Yle Teema, 14.12.2016 klo 21:45, Let my people go!  
Rubenin ja Teemun yhteiseloa järkyttää yllättävä potti rahaa. Ruben pakenee pariisinjuutalaisen perheensä helmoihin, jossa meno yltyy yhä kierteisemmäksi. N: Carmen Maura, Outi Mäenpää, Nicholas Maury, Jarkko Niemi. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K12 (väkivalta, seksi).


Yle TV2, 13.12.2016 klo 20:35, Alias Lönnrot  

4/6. Pikku Kakkonen ja tölkkiralli. Ali Jahangiri ja Sanna Stellan taantuvat tunnelmoimaan Pikku Kakkosen postilla. Ali ja Abdirahim "Husu" Hussein tienaavat palauttamalla tölkkejä - Tallinnaan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti