maanantai 11. heinäkuuta 2016

BARBAARISTA KIUKUTTELUA HENKILÖPAPERIEN TARKISTAMISESTA


Musta Barbaari. Ovatko viidakon lait tulossa Suomeen?


Yhdysvaltoja hätkähdyttäneet poliisiimurhat ja Black Lives Matter -liikkeen mesoaminen ovat saaneet suomalaiset toimittajat etsimään lööppiä, jossa voitaisiin todistaa, että kyllä ne polisiit täällä Suomessakin ovat pahantahtoisia profiloivia rasisteja. Facebook-stalkkaus tuotti viikonloppuna tulosta, kun infantiilia rap-heimokilinää papattava metsäneekeri Musta Barbaari alias James Nikander väitti Fb-päivityksessään, että poliisi vaati viime perjantaina Helsingin keskustassa hänen iltaa viettämässä olleilta sisareltaan ja äidiltään passeja nähtäväksi ilman perusteita. Kirjoituksen mukaan sisar olisi kieltäytynyt näyttämästä passia ja poliisi olisi laittanut sukulaiset kadulla käsirautoihin. Asiasta intoutui kertomaan myös Yle uutisten toimittaja Markus Heikkilä, jonka juttu Yhdenvertaisuusvaltuutettu: Poliisin valvonta näyttää perustuvan ihonväriin antaa suurimman todistusvoiman Mustan Barbaarin ja yhdenvertaisuusvaltuutetetun toimiston toimistopäällikkö (luoja mikä byrokraattinen nimihirviö!) Rainer Hiltusen puheille:

– On täysin hyväksyttävää valvoa sitä että ihmiset oleskelevat Suomessa laillisesti. Mutta ongelma on siinä, että kun poliisi pyrkii löytämään henkilöitä, joilla ei ole oleskelulupaa, niin silloin tämä valvonta näyttää kohdistuvan täysin sivullisiin ihmisiin sen perusteella, että minkälaista etnistä alkuperää tai ihonväriä he ovat.
On selvää, että jos kerran etsitään laittomasti oleskelevia ulkomaalaisia, niin pelkkien tilastojen perusteella suurin osa heistä näyttää  ei-erooppalaisilta, useimmiten neekereiltä ja arabeilta. Mikäli joku tasa-arvoilveilyn ylikomissaari alkaa vaatia, että henkilöpapereita pitäisi kysyä tasapuolisesti kaikilta ihmisiltä eikä vain ulkomaalaisten näköisiltä, menettää poliisin tehokampanja täysin voimansa kun aikaa kuluu myös liinatukkaisten ruotsalaisten ja virolaisten paperien syynäämiseen. Hiltusen mukaan ulkomaalaisvalvonnan perusteena pitäisi olla tarkempi tieto, ei pelkästään se, että henkilön epäillään olevan ulkomaalainen. Vaatimus on kohtuuton, sillä harvoin poliisi tietää etukäteen kuka vastaantuleva on maassa luvattomasti ja kuka ei. Asia selviää vain tarkistamalla henkilöllisyyspaperit, ja niitä on järkevintä kysyä ulkomaalaisilta näyttäviltä eli siltä porukalta, johon luvattomasti maassaolevat kuuluvat. Jos arabituristilla ja Suomen passin saaneella neekerillä on asiat kunnossa, niin mikä vaiva on todistaa viranomaiselle henkilöllisyytensä? Tästä järjettömästä tasa-arvoteatterista Yle Watch kirjoitti jo keväällä.

Mitä sitten tulee Mustan Barbaarin kiukutteluun, hänen pitäisi aikuisena miehenä tietää, että poliisilla on oikeus kysyä henkilöpaperit kaikilta Suomessa oleskelevilta ihmisiltä eikä pyynnöstä kieltäytyminen ole mikään ihmisoikeuskysymys, vaan teko, josta poliisi voi panna niskoittelijan rautoihin. Juuri näin kävi Mustan Barbaarin ylimielisille sukulaisille, jonka vuoksi on hävytöntä korottaa heidät "rasistipoliisien mielivallan uhreiksi". Se nimittäin loukkaa jokaisen arvostelukykyisen kansalaisen järkeä.
Yle TV1 Maanantai 11.7.2016 klo 21:00, A-studio 

Etninen proflointi Suomessa. Studiossa Rainer Hiltunen Maryan Abdulkarim. 
Mitä Kiina merkitsee Suomelle? Juontajana Annika Damström. #YleAstudio. HD

Yle on tarttunut Amerikan malliin toden teolla etnisen profiloinnin "ongelmaan", jota ei ole oikeasti ongelma jos vain tietää sen todelliset perusteet. Esimerkiksi USA:ssa mustien rikollisuus on lähes 10-kertainen valkoiseen väestöön verrattuna, joten ei ihme että he ovat poliisin silmissä useammin epäiltynä.

1 kommentti:

  1. Jos poliisi löisi rautoihin ja maihin mustia naisia hkin keskustassa pe-iltana, niin kymmenet ihmiset kuvaisivat tapahtumaa kameroillaan ja netti tulvisi materiaalia tapahtuneesta. Koska tätä materiaalia ei näy missään, niin en usko, että asiat ovat tapahtuneet hra Barbaarin kuvailemalla tavalla, kuten en uskoisi sitäkään jos hän väittäisi Beatlesien käyneen keikalla kontulan ostarilla.

    VastaaPoista