sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

PETTERI ORPO JUOKSEE TAAS SENTIMENTAALISEN MEDIAPOPULISMIN PERÄSSÄEduskuntapuolueiden kannattajien keskuudessa tehdyssä kyselyssä sisäministeri Petteri Orpoa pidetään suosituimpana politiikkona, mikä ei tietenkään ole sama asia kuin kansansuosio, vaikka Yle yrittääkin saada asian näyttämään siltä parin viikon takaisessa jutussaan Ylen ministerikysely: Orpo suosikki, Toivakka huonoin, Berner muiden kuin omien mieleen. Hallituspuolueiden kannattajien lisäksi myös punavihreät kannattavat Orpoa, tuota heille hyödyllistä idioottia, joka on monissa asioissa punapaavillisempi kuin punapaavit itse. Tästä kertoo myös Päivän byrokraatti -blogin artikkeli PAB, Petteri Orpo, joka kertoo rehellisesti vievänsä Kokoomuksen vasemmalle:
Päivän Antibyrokraatti -palkinnon taas saa puolueensa puheenjohtajuudesta kilvoitteleva Petteri Orpo, joka kertoo Facebookissa julkaistulla videolla avoimesti, että veisi Kokoomuksen vielä nykyisestäkin pari piirua vasemmalle. No eihän se hyvä juttu ole (paitsi niille, jotka toivovat kataislaisen politiikan jatkuvan), mutta ansaitsee ehdottomasti antibyrokraatti-palkinnon silkasta rehellisyydestä. Jo aiemmin Orpo kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa ihailevansa 1970-luvun kokoomusvaikuttajaa Juha Vikatmaata ja niin sanottuja puolueen remonttimiehiä. Nämä ”remonttimiehet”, samoin kuin Vikatmaa itse, kuuluivat Kokoomuksen lähes äärivasemmistolaiseen ja neuvostomieliseen sosialireformistisiipeen. Saatuaan vallan puolueessaan, he koettivat häätää Kokoomuksesta kaikki markkinatalousmyönteiset poliitikot, jotka eivät suostuneet hännystelemään Neuvostoliittoa. Aika hyvin he siinä onnistuivatkin, ja syvät arvet näkyvät Kokoomuksessa vielä tänäkin päivänä.
Hieman toisenlaisella kyselyllä olisi todennäköisesti paljastunut, että Petteri Orpo on Suomen vihatuin poliitikko harjoittamallaan suomalaisvihamielisellä politiikalla. Orpo on populisti, mutta hän havittelee nöyrästi suosiota vain median eikä kansalaisten silmissä, sillä harjoitetun politiikan perusteella hän on sulkenut kansan syvien rivien kritiikin pois tietoisuudestaan. Sisäministerin viimeisimmästä säikähtäneen kanin reaktiosta kertova ulostulo saatiin kuulla tänään, kun Orpo puuttui punavihreiden politiikkojen Facebook-kiukuttelun vuoksi irakilaisperheen karkotukseen. Jutussa Orpo pyytää selvitystä irakilaisperheen karkotusasiassa sisäministerimme pompahti julkisuuteen kuin vieteriukko, kun muut poliitikot ja media alkoivat vaatia uutta tutkintaa Ulkomaalaisviraston täysin lainmukaiselle ja perustelulle karkotuspäätökselle. Samaa säpsähdystä ei ole havaittu Orpolta silloin, kun tuhannet kansalaiset ovat vaatineet rikoksiin syyllistyneiden turvapaikkaturisten maastakarkotusta.

Median myötävaikutuksella punavihreiden nostamasta skuupista seuraa, että häikälemättömästi sentimentalismia hyväksi käytetystä "yksittäistapauksesta" tehdään yleistävä ennakkopäätös, joka antaa jälleen uuden porsaanreiän tuhansille venkoileville maahantunkeutujille jäädä maahan. Ja kuten median nostamissa kuplissa aina, tässäkään ei näy koko totuus, vaan ainoastaan se, mikä on valtamedian agendalle eduksi. Yhdeksi suosiutuimmaksi vaihtoehtomediaksi noussut Paavo Tajukangas analysoi perusteellisesti uusimmassa postauksessaan karkotuskaustin taustat:
Mitä tässä siis tapahtui? Ei mitään sen kummempaa kuin että isä luultavasti haki itselleen irakilaisen vaimon Irakista kun Suomesta sellaista oli vaikea löytää. Sen jälkeen yritettiin veivata oleskelulupaa Suomeen ja siihen tehtiin lapsikin syötiksi. Homma ei toiminut ja sen jälkeen otettiin media avuksi säälitarinaan.
On päivän selvää, miksi Orpo on niin suosittu Kokoomuksen taustalla olevien uus- ja punaliberaalin valtamedian keskuudessa. Hän kun on hieman yksinkertainen urapolitiikko, jota on helppo ohjailla ja joka tekee kaiken mitä isot pojat haluavat. Tällä tuuliviirillä ei ole omaa tahtoa, mikä näkyi hyvin viime syksyn turvapaikkatulvan yhteydessä. Tuolloin Orpo oli sormi suussa ja odotti mitä EU määrää ja mitä Ruotsi tekee ensin. Rajatarkastuksiin hän suostui vasta sitten kun Ruotsi ja Tanska olivat jo sulkeneet rajansa. Oma-aloitteisesti hän ei ole kyennyt tuottamaan minkäänlaisia päätöksiä, vaan on koko ajan seurannut mitä isot tahot tekevät ja odottanut nöyrästi kuin sylikoira, mitä hänen pitää tehdä seuraavaksi, jotta se miellyttäisi isäntiä, EU:ta ja valtamediaa. Tällainen jopa englantia taitamaton poju on ihanteellinen väline poliittisen vallan todellisille käyttäjille.

               

                                                              **************************


Yle TV1, 5.6.2016 klo 22:00, Foylen sota 

Kausi 9, 1/3. Pilvilinnoja. Muuan professori on surmattu. Liittyykö teko hänen työhönsä Nürnbergin sotarikostuomioistuimessa? Toinen murha mutkistaa tutkintaa, ja Sam tarjoutuu peitetehtäviin. Onko se viisasta? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus). 


Yle Teema, 5.6.2016 klo 19:15, Auschwitzin seitsemän kääpiötä


Ovitzin pienikasvuinen näyttelijäperhe esiintyi Itä-Euroopassa vuoteen 1944. Sitten he joutuivat Auschwitziin, Mengelen tutkimuskohteiksi. Tv-dokumentissa näyttelijä Warwick Davis jäljittää perheen uskomatonta tarinaa. HD Äänitekstitys: suomi.


Yle TV1, 5.6.2016 klo 23:30, Matkalla Aleppoon 


Dokumentti suomensyyrialaisesta Rami Adhamista, joka vie apua maailman vaarallisimman kaupungin lapsille. O: Juuso Lavonen, Vesa Rajala. T: Zen Media, 2016. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus). 

Yle Fem, 5.6.2016 klo 20:00, Kuka on aito ruotsalainen?


Sarja alkaa, 1/3. Ruotsissa lähes kaikki vastustavat rasismia, mutta sitä ilmenee silti. Kuinka ihmeessä? Soran Ismail pohtii arjen rasismia yhdessä maailman suvaitsevimmista maista ja tutkii aluksi omia asenteitaan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Zairelaiselle, zimbabwelaiselle ja japanilaiselle ei tuota mitään moraalista estoa kertoa, kuka on aito zairelainen, zimbabwelainen ja japanilainen. Sitä vastoin jos uskomme Yle Fem kanavaa, ruotsalaiseksi käy jokainen, joka astuu rajan yli ja lausuu taikasana Asyl. Joka toista väittää, on rasisti, mutta tämä siis vain Ruotsissa ja muissa länsimaissa. Iltalehden arvio ohjelmasta löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti