lauantai 25. kesäkuuta 2016

BREXIT - VOI SITÄ YLEN PEPPUKIPUILUN MÄÄRÄÄ

Ylen toimittaja Brexit-vaalituloksen jälkeen.

Viime torstaina Britanniassa pidetty neuvoa-antava kansanäänestys EU:sta eroamisesta on aiheuttanut poliittiselle eliitille ja valtamedialle valtavaa peppukipuilua, jonka seuraaminen on ollut suuri nautinto kansakuntien Eurooppaa kannattaville kansalaisille. Ylen verkkosivujen juttu Britit valitsivat Brexitin, mutta mitä se tarkoittaa? – tässä kaikki analyysimme vyöryttää silmien eteen Yleiradion toimittajien ja avustajien tuskaista itkua epämieluisasta vaalituloksesta. Huvittavimmat rutinat kuullaan itkijänaisilta:
Maria Stenroos ja Petri Raivio arvioivat Brysselistä, että äänestystulos vie Britannian kohti tuntematonta, koska siitä on tulossa ensimmäinen maa, joka eroaa Euroopan unionista. Samalla EU:n kriisi syvenee. 
Maria Stenroos kirjoittaa kommentissaan, että brittien kansanäänestys kertoo Euroopan unionin epäonnistumisesta. Brysselissä ja Euroopan pääkaupungeissa pelätään, että monet voivat menettää uskonsa EU:hun. 
Minna Pye kirjoittaa Lontoosta, että Britit näpäyttivät Euroopan unionia ja eliittiä. Pyen mukaan kansanäänestyksessä ei ollut kyse pelkästään EU:sta. Kyseessä oli myös globalisaation kuristamien raivon ja turhautumisen ilmaus eliittiä kohtaan.
Toimittaja Johanna Kippo kitisee puolestaan jutussaan Britanniassa ulkomaalaisia ja muslimeja kehotettu pakkaamaan laukkunsa – rasistisista hyökkäyksistä raportoitu, että heti vaalituloksen jälkeen saarivaltio on täyttynyt valtavalla rasismin aallolla. Ja mitähän kauheuksia siellä on sitten tapahtunut? Joku pakistanilainen yrittäjä Walesissa oli lukenut oikein Twitteriä, jossa joku oli kehottanut ulkomaalaisia pakkaamaan tavaransa ja muuttamaan takaisin kotimaahansa. Onhan tämä aivan pöyristyttävän äimistyttävää rasistista väkivaltaa, että oikein virtuaalimaailman Twitterissä joku on kirjoittanut tällaista! Se on kriisiterapian paikka koko pakistanilaisyhteisölle kuin myös Ylen toimittajille. Kuinka he oikein selviävät moisesta mikroaggressiosta? 

1 kommentti:

  1. Mahtavan hyvää, analyyttista diagnosointia, näistä maassamme vaikuttavista, ylen ällistyttävän julkeasti puolueellisista propagandatoimittajista...!

    VastaaPoista