sunnuntai 1. marraskuuta 2015

YLE YRITTÄÄ EPÄTOIVOISESTI LOATA KRIITTISIÄ UUSMEDIOITAYleisradio on lähtenyt tänään 1.11.2015 raivoisan epätoivoiseen vastahyökkäykseen kolmen artikkelin voimalla vaihtoehtomedioita vastaan, joita se kutsuu ylenkatseellisesti vastamedioiksi. Toimittaja Eero Mäntymaa teki puoli yhdeksän tv-uutisiin aiheesta asenteellisen reportaasin, jossa uudet mediahaastajat pyrittiin muutaman esimerkin kautta leimaamaan pelkiksi valheen levittäjiksi. Uutisessa yritettiin vakuuttaa kansalaisille erilaisten auktoriteettien suulla, että parempi vain luottaa valtamedioihin. Aihetta käsitellään yksityiskohtaisemmin Ylen verkkosivujen jutuissa kuten 
Holokausti on myytti ja muita väitteitä – näin toimii suomalainen vastamedia, jossa mainitaan myös Yle Watch, joka esitetään yhtenä tietolähteenä vaihtoehtomedioille.

Kaksi muuta juttua, 
"Kansa on kyllästynyt manipulointiin, kontrolliin ja valehteluun" – tämän vuoksi MV-lehteä luetaan ja Näin somehuhusta tulee "totta" – tarkastelussa kolme vastamedian uutista, ovat sitä samaa olkiukkoargumentteihin perustuvaa harhautusta, jossa muutaman virheellisen tiedon avulla pyritään kyseenalaistamaan vaihtoehtomedioiden muukin uutisointi. Alussa mainitussa artikkelissa yritetään maahanmuuttokritiikki saada näyttämään perusteettomalta ja naurettavalta, vaikka monet esitetyt ongelmat ovat totisinta totta. Esimerkeiksi on otettu ne poskettomimmat olkiukot kuten "Ruotsissa raiskataan yli 60 000 naista joka päivä". Tämän varjolla voidaan sitten kiistää kaikki muu faktoihin pohjautuva monikulttuurin kritiikki.

Samaa metodiahan voisi sovittaa yhtä lailla Yleen, sillä se ei ainoastaan tuota virheellista ja vinoutunutta informaatiota, vaan se myös tietoisesti vaikenee asioista, jotka ovat sen viralliselle monikulttuuriagendalle haitallisia. Miksi se, ja toinen mediamammutti Helsingin Sanomat, eivät kertoneet esimerkiksi mitään shiiamuslimien massiivisesta marssista, joka pidettiin Helsingissä 25.10.2015? Videolla näkyy pelottavalla tavalla millainen vihamielinen voima on syntymässä Suomeen avoimien rajojen politiikan seurauksena. Se on vaiennut myös kokonaan
 tuhansien elintasosurffaajien väkivaltaisesta ja luvattomasta tunkeutumisesta Sloveniasta Itävaltaan, josta sen sijaan netissä toimivat kriittiset mediat ovat kertoneet ainoina Suomessa

"Kansa on kyllästynyt manipulointiin, kontrolliin ja valehteluun" – tämän vuoksi MV-lehteä luetaan -artikkelissa yritetään luoda vaihtoehtomedioista ja niitä lukevista ihmisistä mielikuva vainoharhaisista "itsetuntovammaisista", koska ne esittävät muka ristiriitaisesti että valtamedioiden uutisointi on "Punavihreää oikeistolaista suvakkipropagandaa". Tosiasiassa tässä ei ole mitään ristiriitaa kuten eräs somen kansalaisvaikuttaja on todennut:
Sitäpaitsi se, että Yle ajaa sekä punavihreiden että Kokoomuksen asiaa ei ole ristiriidassa, koska molemmille on yhteistä se ajatus, että Suomen kansalla ei ole mitään väliä, vaan Suomessa on kyse tiettyä maantieteellistä aluetta hallinnoivasta valtiokoneistosta ja se on ihan sama keitä tuon alueen asukkaat ovat.

Selvää on, että Ylen epäluotettavuus on paljon vakampi asia kuin vaihtoehtomedioiden, sillä sen uutistoiminta on verovaroin kustannettua ja sillä on takanaan palkatut ammattitoimittajat. Helsingin Sanomien tapaan sen tuottama journalismi ei ole silti sen kummempaa kuin jonkun konformistisen lukiolaistytön mielipidekirjoittelu, josta hyvänä esimerkkinä toimittjaharjoittelija Jani Tanskasen tendenssimäinen kyhäelmä Muumit auttavat pakolaisia ja mollaavat rasisteja, jossa vasemmistolaispiireissä hilluva toimittajalupaus esittää piilotetun toiveen väkivallan käyttämisestä toisinajattelijoita kohtaan:
Muumikirjat siis vaikuttavat sanovan, ettei suvaitsevaisen tarvitse suvaita rasistia. Rasistin silmät saa häikäistä tai rasisti saa kaivaa itsensä hiekkaan ja jäädä sinne.

Ylen hyökkäys kohdistuu ennen kaikkea Mv-lehteä vastaan, vaikka ideologisesti Magneettimedia on sille vaarallisempi ja vastenmielisempi julkaisu. Syy Mv-lehden mustamaalaamiseen johtuu sen valtaisasta lukijavolyymista, joka uhkaa ihan tosissaan maamme pystyyn kuolleita pravdoja. Mv-lehti ei kuitenkaan itse tuota juurikaan omaa aineistoa, vaan sen materiaali koostuu enimmäkseen ulkomaisten lehtijuttujen suomennoksista ja kotimaassa julkaisujen juttujen referoinneista. Yleensä lähteet ja linkit on mainittu juttujen yhteydessä, joten lehteä itseään on vaikea syyttää virheellisestä informaatiosta.

Mikä on sitten sitten saanut Ylen tässä asiassa liikkeelle näin valtavalla kiihkollla? Se on selvästi huolissaan omasta asemastaan ja yrittää siksi näillä raporteillaan torjua sitä koskevan kritiikin osoittamalla sormella sen haastajia. Tämän päiväisissä artikkeleissa räävitään ja mustamaalaataan olan takaa uusia mediapelureita, mutta ei annata vastausta sille miksi ne ovat ilmestyneet markkinoille. Siksi, että Ylen tiedostus on kiistämättä puolueellista ja vinoutunutta, koska sen virallisena tehtävä on tukea monikulttuurista ideologiaa. Silloin kun tiedottamisessa palvellaan jotain ideologiaa, jää totuus monesti väkisinkin toiseksi. Juuri tähän markkinarakoon vaihtoehtomediat ovat iskeneet. Yle ja sen markkinavetoinen sisar Helsingin Sanomat eivät voi syyttää tilanteesta kuin itseään.2 kommenttia:

  1. http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2015/11/mediakritiikkia-ylen-raiskaus-vaitteista.html

    VastaaPoista
  2. Täältä selviää, miksi MV-Lehti on ilmestynyt markkinoille:
    http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/03/20/kyynista-rahastusta/

    VastaaPoista