maanantai 2. marraskuuta 2015

YLESSÄ TYYTYVÄISIÄ JSN:N UUDESTA PUHEENJOHTAJASTAPunavihreä hegemonia vain kasvaa yhteiskunnallisessa keskustelussa kun 
Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 1.1.2016 lähtien vesimeloni (päältä vihreä, sisältä punainen) Elina Grundström, joka on toiminut mm. Vihreän Langan päätoimittajana. Valinnasta kertoi tänään Yle uutiset. Ilta kuuden tv-uutisiin (kohdasta 17:12 alkaen) haastateltu Grundström kertoi keskittyvänsä edistämään journalistiikassa "oikeaa tietoa" erotuksena "jäljitellystä tiedosta", mikä lienee ollut suora tölväisy valtamedioita haastamaan tulleille vaihtoehtomedioille kuten Uber uutisille, Mv-lehdelle ja Magneettimedialle.

JSN on Demlaan verrattavissa oleva vaikuttaja, joka omalta osaltaan yrittää sanella poliittisen korrektiuden ehtoja medialle ja toimittajille. Käytännössä tämä tarkoittaa ns. vastuullista tiedottamista eli itsesensuuria tietyissä kriittisissä kysymyksistä kuten maahanmuuton ongelmista uutisoitaessa. JNS tunnetaan myös pikkusieluisesta tiukkapipoisuudesta, sillä se on antanut langettavia päätöksiä mm. mainostajille, joiden kuvastoa se on pitänyt liian "seksistisenä". Kunnon orwellilaiseen tapaan JSN sanoo olevansa "tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta." 

Minkälaista arvomaailmaa uudeksi JSN:n puheenjohtajaksi valittu, tietokirjailijaksikin tituleerattu Elina Grundström sitten edustaa? Vuonna 2009 Grundström kirjoitti Vihreään Lankaan:
Se islam, jonka itse tunnen Kaakkois-Aasiassa asuneena, on hieno uskonto, suunnilleen yhtä hyvä kuin kristinusko. Se on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa.Tuntemani muslimiaktivistit eivät uhkaa länsimaita, vaan yrittävät ratkaista oman maansa köyhyys- ja ympäristöongelmia. Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten.Yksi heidän parhaista jutuistaan on käytäntö, jossa kaikki riidat on pakko sopia kerran vuodessa ennen paaston päätösjuhlaa. Kaunaiset suomalaiset tarvitsisivat jotain vastaavaa.
On käsittämätöntä, että tällainen punavihreä khmeri on saanut jopa kaksi kertaa Tiedonjulkistamisen  valtionpalkinnon. Ehkä se kertoo enemmän suomalaisen elitiin tietokäsityksestä kuin Grundströmin eksentrisestä todellisuuskuvasta. Se, että hän on ollut journalistiikan vierailijaprofessorina Tampereen yliopistossa on verrattavissa toimeen jossain Pohjois-Korean kommunistisessa opinahjossa.

Lopuksi vielä toinen esimerkki Grundströmin sekavasta järjen juoksusta, tällä kertaa hänen ajatuksen Vantaanjoki on virrannut Helsingin Sanomien kolumnissa tämän vuoden kesäkuussa. Käsittämättömän vainoharhaisessa kirjoituksessaan Suomessa tapahtuu asioita, jotka eivät ole normaaleja, vaikka niitä sellaisiksi väitetään tuleva JSN:n puheenjohtaja tekee kummallisia aatehistoriallisia kuperkeikkoja väittäessään muun muassa, että kauppakamari-libertaarien amerikkalainen guru Ayn Rand olisi "suomalaisen äärioikeiston maskotti". Jutussaan journalistiikan vierailijaprofessori antaa ymmärtää, että kyse olisi arvokonservatiivisesta äärioikeistosta, vaikka Randin talousliberaalit opit viittaavat entisenä taistolaisena tunnetun ökykapitalisti Björn Wahlroosin harvalukuiseen seurakuntaan.

Voidaan vain arvailla millä perusteella tällainen "tietokirjailija", jolla on vakavia hahmotusongelmia ja kykenemättömyys luoda koherentteja ajatuksia, valittiin JSN:n johtoon. Oliko syynä oikeanlainen sukupuoli vai sopiva puoluekanta – 
vai nämä yhdessä? Ehkä päädyttiin valitsemaan vain se poliittisesti korrektein. 

1 kommentti:

  1. Asiaa!
    Mutta toi kaakkoisaasialaisten muslimien tiukka tuomitseminen ei mielestäni ole asiaa. Itse siellä seitsemän vuotta asuneneena ja monen paikallisen muslimin kanssa yhteistyötä tehneenä ja heidän perhe-elämäänsä ja politiikkaansa sivusta seuranneena, voin vakuuutaa, että eivät sen Islamilaisen vallankumouksen kanssa häärää ja ovat suurlta osin omissa oloissaan. Hieman kehittymättämämmisa yhteisöissä eläen johtun usein paikallisten vaalanpitäjien päähän potkinnasta. Onhan sielläkin niitä kaheleita niin Filipiineillä, Indonesiassa, Malesiassa ja Etelä Thaimaassa ja Länsi Kiinassa. Kuitenkin IQ:ltaankin keskimäärin 15 pinnaa tajuavampia kuin lähi-idän musset.

    VastaaPoista