maanantai 26. lokakuuta 2015

YLE LUOTTAA VIELÄ TOISTAISEKSI HOLOKAUSTILLA SYYLLISTÄMISEEN
Yle TV1, 26.10.2015 klo 19:00, 
Historia: Varsovan geton pikkusankarit 

He lauloivat ja möivät tupakkaa ja lehtiä saksalaisille, nukkuivat missä sattuivat. Heillä ei ollut lapsuutta. Juutalaislasten elämä oli kovaa Varsovassa toisen maailmansodan taistelujen ollessa kiivaimmillaan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Linkki ohjelmaan.


Ylen ohjelmahankkijoiden tietoinen päämäärä typistää historia loputtomaan juutalaissaagaan palvelee kahta heidän tarvettaan. Osa heistä palvoo aidosti juutalaisia ja näkee "valitut" pelkkinä uhreina, joissa itsessään ei ole mitään vikaa. Yhtäältä toinen osa tiimistä, se enemmistö, näkee natseista ja juutalaisista jauhamisen olevan oiva keino syyllistää kaikkia eurooppalaisia, jotka puolustavat kansallista identiteettiä.

Monet katsojat ovat turuilla ja toreilla ihmetelleet Ylen historidokumenttien yksipuolista linjaa, mutta kun mediamanipulaattoreilla on tällainen psykologisen kiristämisen kultakimpale käsissään, he eivät malta luopua siitä, vaikka sen arvo on inflatorisen käytön vuoksi kutistunut olemattomiin. Osa kansasta on alkanut nauraa jo avoimesti tälle läpinäkyvälle propagandalle. Saa nähdä milloin Ylessäkin tajutaan, että näin yksipuolisen historiakuvan tuputtaminen alkaa sotia sen omia päämääriä vastaan.Yle Teema, 26.10.2915 klo 23:40, Kirje Mandelalle 

Millaisena maailman johtavat poliitikot ja vaikuttajat kuten Henry Kissinger, Albie Sachs ja Dalai Lama muistavat Nelson Mandelan? Eteläafrikkalaisen ohjaajan Khalo Matabanen palkittu dokumentti vapaustaistelijasta. (U) HD Äänitekstitys: suomi.Kiiltokuvajuttu kommunistipuolueeseen kuuluneesta ANC:n terroristista. Kriittisiä elämäkertaohjelmia on tehty monista historian hahmoista, mutta Nelson Mandela ja Martin Luther King eivät kuulu tähän kategoriaan.

Tässä videossa Nelson Mandela on laulamassa valkoisten tappamisesta. Jostain syytä emme näe tätä rainaa illan myötäsukaisessa pyhimysdokumentissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti