maanantai 20. heinäkuuta 2020

PERSUJEN PIKKUKIHO SYYTTÄÄ PAHOINPITELYSTÄÄN "ÄÄRIOIKEISTOA" – KERTOMUKSESSA PALJON RISTIRIITAISUUKSIA

Vanhat SMPläiset Pekka Kataja ja Timo Soini.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet näyttävästi Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Katajan joutuneen viime perjantaina kahden miehen pahoinpitelmäksi kotonaan Jämsässä. Poliisin mukaan Katajan vammat ovat niin vakavat, että se tutkii pahoinpitelyä tapon yrtyksenä.

Vielä tuoreeltaan perjantaina Kataja kertoi medialle hyökkääjien olleen "ulkomaalaisten näköisiä", luultavasti arabitaustaisia nuorukaisia. Tekijöiden motiiviksi hän löysi Jämsän vastaanottokeskusasian, jota hän sanoo arvostelleen näkyvästi alusta asti. Sekä Kataja itse että Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos katsoivat hyökkääjien olleen liikeellä poliittisista syistä.

Vain parissa päivässä
 kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustajana toimivan Katajan kertomuksen suunta muuttui 180 astetta, josta Yle kertoo uutisessaan Perussuomalaisten Pekka Kataja epäilee äärioikeiston yrittäneen tappaa hänet: "Minulla on siellä vihamiehiä". Jo pikaisella lukaisulla uutisesta selviää Katajan esittäneen ristririitaisia lausuntoja tapahtuneesta, jotka hän yrittää nyt kiistää. Kieltämättä hänen sanomisissaan on vahva selittämisen maku, joka panee varoituskellot soimaan:
Kataja tähdentää, että hyökkääjät eivät olleet ulkomaalaisia, vaikka paketin tuoja olikin hänen mukaansa tummaverinen ja tummatukkainen. Hän ei myöskään puhunut suomea ulkomaalaisittain murtaen vaan ainoastaan toisenlaisella murteella kuin mitä paikkakunnalla yleensä käytetään, Kataja toteaa.
Vain pari päivää aikaisemmin Kataja oli vakuuttunut tekijöiden olleen poliittisesti motivoituneita ulkomaalaisia, mutta tänään hän epäileekin tekijöiden tulevan äärioikeiston suunnalta. Valtamedia tietenkin rakastaa tulkintaa, jossa kaikki ikävä voidaan sälyttää "kabaalin äärioikeiston" piikkiin. Onko Katajan mielenmuutoksen taustalla halu saada lehdistön sympatiat vai harhauttaa poliisitutkintaa? Ehkä molempia, mutta totta on ainakin se, että Kataja ei ole pidetty aitojen kansallismielisten keskuudessa.

Yleisesti saatavilla olevien tietojen perusteella Kataja vaikuttaa pollittiselta opportunistilta, joka on aiemmin edustanut SMP:tä ja sosiaalidemokraateja. Hän ei missään mielessä ole aatteellinen kansallismielinen, vaan on toiminut aktiivisesti jopa heitä vastaan. Tunnetuilla keskustelupalstoilla kerrotaan muun muassa Katajan estäneen uskottujen ystäviensä avulla petollisesti kansallismielisen Teemu Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden, koska Torssonen oli rohkeasti tuonut esiin tiettyjen persupiirien väärinkäytöksiä ja huonoa toimintakulttuuria.

Poliittista riidoistaan huolimatta on erittäin epätodennäköistä, että edes "äärioikeistolaiset" kuumakallet valitsisivat poliittisen väkivaltansa kohteeksi niin mitättömän pikkutekijän kuin Katajan. Tämä taas johtaa alkuperäiseen kysymykseen hyökkäyksen tekijöistä. Jopa puheenjohjaja Halla-aho totesi tänään, että "muukin kuin poliittinen motiivi on silti mahdollinen".

Nuo motiivit saattavat löytyä rikollisesta alamaailmasta, sillä Katajalla väitetään olevan petoshistoriaa, johon kuuluu mm. epäily Jämsänkosken työttömien kassan kavaltamisesta. Hänen sanotaan myös haalineen itselleen perusteettomia matkakorvauksia ja yhdistyksen kiinteää omaisuutta kyseenalaisin keinoin. Jos näissä puliveivausväitteissä on perää, se on saattanut synnyttää kostomentaliteettia, joka on sitten realisoitunut viime perjantaina.

Arkinen rikollinen yhteys ei olisi yllätys, sillä Perussuomalaisten kakkos- ja kolmosketjuissa häärii tunnetusti jos jonkinlaista vilunkipeliä harrastavaa SMP-taustaista karvalakkikoijaria. Tässä mielessä persut eivät juurikaan poikkea vallitsevasta poliittisesta luokasta. 

Persujen kunniaksi on tosin huomautettava, että sieltä puuttuvat ne kaikkien suurinta taloudellista vedätystä harjoittavat poliittiset valkokaulusrikolliset, joita Kokoomus, Kepu, Vihreät ja SDP on pullollaan. Tämä taas selittynee sillä, että enimmäkseen maaseudulla ja taajamissa vaikuttavilla divaritason persupoliitikoilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia suuriin vedätyksiin kuin isojen kasvukeskusten sliipatuilla verkostoitujilla. Siksi persupoliitikkojen rikollisuuskin näyttää arkipäiväisen nuhjuiselta ja banaalilta. 

Katajaan kohdistuneessa hyökkäyksessä näyttää olevan mukana sen verran sotkuista pikkurikollisuutta ja ristiriitaisia silminnäkijätodisteita, että paljastuessaan juttu tarjoaa luultavasti vain myötähävettävän puskafarssin, joista persuilla ei ikävä kyllä ole ollut viime aikoina pulaa.                                                     ********************************* 


TV1, 20.7.2020 klo 18.20, 8 minuuttia

Maailma on tytöille ja naisille parempi paikka kuin ennen, mutta tasa-arvokehitys ottaa koko ajan takapakkia. Mistä tämä johtuu? Vieraana tasa-arvojärjestö UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas. Toimittajana Lena Nelskylä. #8minuuttia. HD ohjelmatekstitys (suomi) 10 min. Linkki ohjelmaan.


Puhumassa on nuori valkoinen nainen, joka kuuluu kiistämättä maailman etuoikeutetuimpaan, halutuimpaan ja vähiten arvosteltuun ryhmään. Jotkut vain ovat tasa-arvoisempia by nature kuin toiset.


TV1, 20.7.2020 klo 19.00 Historia: Franco - unohdettu diktaattori (12) 

2/4. Uusi hallinto. Franco julistautui Espanjan suvereeniksi hallitsijaksi ja loi itse oman julkisuuskuvansa. Hän asettui asumaan entisen kuninkaan kesäpalatsiin. Mitä tämä kertoo Francon mielenliikkeistä? (U) HD ohjelmatekstitys (suomi) 52 min. Linkki ohjelmaan.


TV1, 20.7.2020 klo 20.00 Hyvissä aikeissa 

2/3 Kallonmittaajat. Hautojen kaivelu sekä alastomien ihmisten mittaus ja kuvaaminen olivat sata vuotta sitten tieteen valtavirtaa. Rotututkimuksella perusteltiin ihmisten eriarvoisuutta. Miten tiedeusko sokaisi tutkijat? (U) HD ohjelmatekstitys (suomi) 29 min. Linkki ohjelmaan.

Ihmislajin geneettisen diversiteetin kiistävä ohjelma on suunnattu rasistisesti vain valkoisia vastaan. Epätieteellistä tasa-arvouskontoa saarnaava sarja on täynnä liberaaleja ennakkoluuloja ja valheita, jotka Yle Watch ottaa luupin alle lähiaikoina.


TV1, 20.2.2020 klo 21.35 Perjantai-dokkari: Lihava ja onnellinen 

Piia Viena haluaa murtaa mielikuvan siitä, ettei lihava voi olla onnellinen ja tyytyväinen itseensä. Ohjaaja Ami Assulin. HD ohjelmatekstitys (suomi) 10 min. Linkki ohjelmaan.

Me elämme selkärangattomuuden ja rumuuden aikaa. Kun ilmiselvistä heikkouksista ja vioista tehdään hyveitä voi tulos olla myös hengenvaarallinen. Ainakin reippaasti ylipainoisille.


TV1, 20.7.2020 klo 22.05 Tulen morsian (12) 3/3.

Noitavainot käyvät yhä julmemmiksi, ja Anna joutuu punnitsemaan tekonsa seurauksia. Kaiken uhalla hän päättää pelastaa viattoman Elinin, ja uhmaa samalla tuomaria tavalla joka ei ole jättämättä jälkiä. HD ohjelmatekstitys (suomi) 44 min


Miehiä sukupuolena demonisoiva feministinen tv-sarja. Koska tämä on lähtökohta, se on myös täynnä fiktioon puettuja historiallisia valheita. 

Historialliset tosiasiat kertovat, että noitavainoista kärsivät eniten miehet ja naisia tuomittiinkin noitina Suomessa huomattavasti vähemmän kuin miehiä. Tämä tosiasia ei kuitenkaan häiritse ohjelman tekijöitä, jotka haluavat edistää vain omaa agendaansa.


Yle Teema, 20.7.2020 klo 19.55 Suuret tunteet (7)

1/5. Toimittaja Njål Engesæth tapaa Norjan vihaisimpiin kuuluvia ihmisiä: naisen joka on tappanut isänsä, vihaisen muslimin - sekä lavakoomikko Sigrid Bonde Tusvikin. Miksi vihan tukahduttaminen voi sairastuttaa? Norjalainen dokumenttisarja tunteista. HD 35 min. Linkki ohjelmaan.

Siis hetkinen...eikös viha ole patologinen tunne, josta pitäisi ehdottamasti päästä nyky-yhteiskunnassa eroon? Ovathan yhteiskuntainsinöörit määritelleet ensimerkiksi tietynlaisen erimielisyyden vihaksi, joka on eräissä rikoksissa raskauttava "motiivi". Miksi sitten Ylen esittämässä norjalaisessa dokumenttisarjassa ylistetään vihaa, ja väitetään, että sen tukahduttamienn voi sairastuttaa?

Aivan, kyse onkin ns. paremmasta vihasta (hyväkkäiden oma ilmoitus), jota heikot, kaunaiset ja muut vasemmistolaiset harjoittavat. Kyse on samasta kaunasta, jota Nietzsche kutsui ressentimentiksi, huonompien vihasta parempiaan kohtaan. Punavihreän uussosialismin läpitunkema valtavirtamedia suorastaan kiihottaa sellaiseen, varsinkin jos viha suuntautuu valkoiseen heteromieheen.
Sellainen viha esitetään sankarillisen voimaannuttavana, joka on vieläpä oikeutettua, koska se palvelee Hyvää asiaa, tulevaisuuden planetaarista kommunismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti