sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

YLEN SUHDE "HYVIEN IHMISTEN" VÄKIVALTAKIIHOTUKSEEN


Länsimaiden valtamediassa ahkeraan toistuvat termit ääriajattelu ja ekstremismi ovat pelkkiä kiertoilmauksia lähinnä poliittista nomenklatuuraa uhkaavalle kansallismielisyydelle. Näitä näennäisen neutraaleja koodisanoja käyttämällä toimittajat saavat kätevän tekosyyn päästä taas puhumaan lempiaiheestaan, "nousevasta äärioikeistosta". Samoin on laita taajaan käytetyssä termissä ääripäät, jolla tarkoitetaan käytännössä vain sitä yhtä väitettyä ääriliikettä eli "äärioikeistoa". 

Suurissa toimituksissa riemu olikin katossa, kun Perussuomalaiset Nuoret ry:n varapuheenjohtaja Toni Jalonen kutsui edellisviikonloppuna Tallinnassa itseään ohimennen fasistiksi. Valtavirran uutisoinnille ei ollut mitään merkitystä sillä, että Etnofutur-konferenssissa Jalosen esittäytyminen fasistiksi ymmärrettiin yleisössä aivan muuna mitä viralliseksi tulkinnaksi tullut vasemmiston kulunut neuvostopropaganda asiasta sanoo. Koska valtakunnan lehdissä Jaloselle ei annattu mahdollisuutta selittää sananvalintaansa, hän sai äänensä kuuluuviin ainoastaan vaihtoehtomedialle antamassaan haastattelussa.

BBC:n Hitler Channellin (History Channel) fasismitulkinnasta versova moralismi ei saanut velloa julkisuudessa montaa päivää, kun toiselta suunnalta iski toimittajien kannalta ikävä uutinen. Jopa Ylen oli pakko uutisoida Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin Twitter-tililtä lähetettyjä tappouhkauksia kuvitelluille fasisteille ja ilmastonmuutoskriitikoille. 

Viime perjantaina Ylen verkkosivut julkaisi uutisen Li Andersson: "Tämä asia ei jää tähän" – Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustama Twitter-tili kehotti tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät, jossa ei käsitelty läheskään kaikkia Dellingerin lähettämiin tappouhkauksiin liittyneitä taustatietoja. Esimerkiksi Iltalehden viikonlopun paperiversiossa kerrotaan, että jo kesällä 2015 Dellinger fantasioi Facebookissa Ruotsin kuninkaallisten ampumisella: 
-Eniten mua kiinnostaa, et miksei noita oo ammuttu jonkun ladon alakerrassa ja jouduttu ampumaan pari kertaa, koska vaatteisiin ommellut jalokivet on suojanneet luodeilta. 
Viiden vuoden takainen avautuminen synnytti jonkun verran ikävää julkisuutta, mutta se ei haitannut Dellingerin urakiitoa Vasemmistoliitossa, sillä hänet valittiin läntisen alueen toiminnanjohtajaksi tammikuussa 2018. Aikaisemmasta kärystä huolimatta Dellingerillä on ollut pokeria kertoa Twitterissä, etteivät nyt julkisuuteen nouseet väkivaltaan yllyttäneet viestit ole hänen kirjoittamiaan. Ikään kuin lieventävänä asianhaarana Dellinger tiedottaa lisäksi, että vuosien 2016 ja 2017 aikana kirjoitettujen viestien Twitter-tili (@huggywuggy2oli perustettu ennen hänen työsuhteensa alkamista Vasemmistoliitossa.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Yllättävää kyllä, Ilta-Sanomissa julkaistiin perjantaina toimittaja Olli Wariksen kommentti 
Li Andersson toteutti pr-operaation – mikä lopulta muuttui?, jossa ruoditaan Vasemmistoliiton puoluepampun väkivaltatoiveisiin liittyvää vyyhtiä huomattavasti syvemmin kuin Ylen pintaraapaisuksi jääneessä uutisessa:
Torstaina IS lähestyi vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin esikuntaa, jossa ei nähty tapausta edes selvittämisen arvoisena, sillä Dellingerin tapaukseen oli tarttunut myös tuomioistuimen kieltämä uusnatsiorganisaatio. 
Vasemmistoliitto yritti siis spinnata asian näyttämään siltä, että uusnatsit ovat heidän kimpussaan. (...) Anderssonin pr-operaatio käynnistyi perjantaiaamuna viiden tviitin sarjalla, jossa vasemmistoliitto irtisanoutui väkivallasta ja sillä uhkailemisesta. 
Dellinger ilmoitti irtisanoutuvansa tehtävästään ja pyysi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltaan ja vasemmistoliiton äänestäjiltä ”asian ympärille syntynyttä kohua”. Kirjoitusten kohteet jätettiin mainitsematta.
Mitä sitä fasisteilta ja ilmastonmuutosuskonnon epäilijöiltä anteeksi pyytelemään. Tärkeintä on pahoitella ainoastaan aatetovereita sitä, että sattui jäämään kiinni näkemyksistään, joita Vasemmistoliiton johto uskaltaa sanoa ääneen yksityisesti vain puolen Koskenkorva-pullon juomisen jälkeen. Puolueen johto, erityisesti Li Andersson, on tukenut Dellingeriä tämän koko uran ajan kunnes nurkkaan ajattuna oli pakotettu heittämään pitkäaikaisen ystävänsä laidan yli. Iltalehden viikonlopun paperiversiossa kun tiedetään kertoa, että
Iltalehden tietojen mukaan hän [Dillinger] kuuluu vasemmistoliiton puheenjohtajan, niin ikään Turusta olevan opetusministeri Li Anderssonin lähipiiriin.
Vasemmistoliiton touhuja tarkemmin seuranneet ovat aina tienneet, että puolueen lähellä pyörii suurehko lauma väkivaltavasemmistolaisia räyhä-räähkiä. Jostain syystä tätä tosisiaa ei hirveästi ainakaan Ylessä toitoteta. Kun Dellingerin vuosia jatkuneet tappouhkaukset synnyttivät Ylessä vain kaksi uutista, on vastaavasti Perssuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajan fasistiksi tunnustautumista revitelty lukuisissa mediajätin uutisissa. Pelkästään eilen asiasta julkaistiin Ylessä kolme uutisjututtua: Perussuomalaisissa nuorissa voi alkaa puhdistus, puolue saattaa erottaa nuorisojärjestönsä – "Harjaako" Halla-aho puolueesta vain arvostelijoitaan?Tutkija: Perussuomalaisten nuorten kohtalo oli sinetöity jo ennen äänestystä – "Ovat olleet piikki Halla-ahon lihassa jo pitkään" ja Fasismipuheilla kohahduttanut PS-nuoret avoimessa kapinassa: puolueen vaatima sääntömuutos hylätty – Halla-aho: Jatkosta päätetään ensi kuussa.

Väkivallan kategorinen kieltäminen poliittisena välineenä on todellisuuden vastaista hurskastelua. Sitä ei tarvitse kannattaa, mutta jonkinlainen rehellisyys sen suhteen olisi silti suotavaa. Vasemmisto on historiansa aikana osoittautunut olevansa kaikkein tekopyhin väkivallan suhteen, sillä juuri sillä hattaraiset rauhan puheet ja käytäntö ovat iskeneet kovimmin toisiinsa. Siksi lämpimiä suhteita väkivaltavasemmistoon pitävän Vasemmistoliiton julkilausumat nollatoleranssista väkivallalle jaksavat hymyilyttää:
Vasemmistoliiton ydinarvoihin kuuluu väkivallan ja sillä uhkaamisen vastustaminen. Emme hyväksy väkivaltaa tai sillä uhkaamista missään muodossa - emme tänään, emme huomenna, emme koskaan tulevaisuudessa.
Hallituspuolueena Vasemmistoliiton on pakko ylläpitää hillittyä julkisivua itsestään. Tämä on osoittautunut viime aikoina vaikeaksi, koska sen kannattajakunnasta löytyy väkivaltavasemmistoa, joka larppaa mielellään vallankumousta ja punaterroria. Viimeisin esimerkki tästä on surullisen kuuluisa äärivasemmiston nettikeskus Takku.net, jossa nimimerkki Takaisinmaksunaika on kehoittanut Korona-viruksen tahallista levittämistä poliisiasemille ja "asenteellisille" viranomaisille. Kenellekään ei tule yllätyksenä, että Ylen uutisissa tästä uhkauksesta ei ole mitään mainintaa.

Valtion subventoimien apurahakapinallisten kaunaisissa väkivaltafantasioissa ei ole mitään yllättävää, mutta kun samanlaista viestiä esittää porvarillisien valtavirran toimittaja, täytyy lukijan hieraista silmiään. Kalevan toimittaja Pekka Rahkon kolumni (26.2.2020) Poliitikot ovat vastuussa vihapuheensa seurauksista – Somen kautta vas­ten­mie­li­nen retoriikka leviää nopeasti ja tehokkaasti yllyttää väkivaltarikokseen poliittisesti erimielisiä vastaan kirjoittamalla muun muassa:
Väkivalta ja pahoinpitelyt tulevat vihapuheen seuraksena joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi suomalainen tulee joka tapauksessa pahoinpidellyksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat ihmiset. Perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että vihapuhe osuu omaan nilkkaan.
Punaporvari Rahko kuvittelee olevansa kovinkin nokkela lainatessaan lähes sanasta sanaan Jussi Halla-ahon kirjoituksesta Monikulttuurisuus ja nainen löytyvää pätkää. Rahko kuvittelee, että koska Halla-aho ei saanut sananvapaustuomioita tuosta kirjoituksesta, vaan tekstistä Muutama täky Illmanin Mikalle, kolumnisti voi toisen kertaluokan ironisoinnilla vapaasti fantasioida poliittisten vastustajien pahoinpitelemisestä. 

Eikä kyseessä ole edes mikään ironia, sillä tunnettuna suomalaisvihamielisyyden asiamiehenä Rahko on kuin virallista puoluelinjaa noudattava Neuvostoliiton politrukki, joka puhuu vain puolueen vihollisten (kuvitellusta) väkivallasta, mutta hyväksyy hiljaisesti järjestelmän kohdistaman drastisen terrorin tavallisia kansalaisia kohtaan. Yllä oleva lainaus voisi hyvin olla jonkun uuskommunistisen Open Borders -autistin purkaus, jossa ollaan täysin sokeita kutsumattomien rotumuukalaisten päivittäiselle väkivallalle kantaväestöä vastaan. Tässä tilanteessa olisi tärkeää, että lainauksen nähneet tekisivät Rahkosta rikosilmoituksen polisiille. Silloin nähtäisiin onko laki edelleen erilainen eri kansalaisille.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

2 kommenttia:

  1. Vasemmisto irtisanoutuu, juu.
    Ja parempi väkivalta ja paikkojen hävitys jatkuu normaalisti.
    Samalla suureen ääneen ulistaa kuvitteelisia natseja irtisanoutumaan kuvitteellisesta väkivallastaan.

    VastaaPoista
  2. Yhteiskunta ei todellakaan ole terveessä tilassa! Nämä uhkailut ovat merkki yleisestä rapautumisesta eivätkä tapahdu tyhjiössä.

    VastaaPoista