torstai 16. tammikuuta 2020

KUN OLENNAINEN JÄÄ YLELTÄ KERTOMATTA

Ilmastonmuutos! Se jäi Raisiolta tällä
kertaa huomioimatta.

Yle uutisoi tänään kärkkäästi potentiaalisesta "suomalaisterroristista" uutisessaan Syyte: Mies valmisteli pommi-iskua Helsingin keskustaan, tarkoitus oli iskeä väkijoukkoon uudenvuodenaattona 2018. Uutisjutun mukaan mies oli kertonut toivovansa, "että eri kulttuurit ja uskonnot eivät olisi samassa paikassa. Hänen mielestään Euroopassa pitäisi olla "eurooppalainen kulttuuri"".

Vaikka kyse lienee syytetyn pelkästä päähänpistosta, jota ei ollut tarkoitus edes toteuttaa, saa punafeministinen katastrofihallitus tapauksesta kaipaamansa verukkeen, jolla sorvata stalinistista ajatusrikoslainsäädäntöä. Uudet venyvät lait voisivat kriminalisoida kansallisen itsepuolustuksen kuten harmittoman nettikirjoittelun kulloisenkin poliittisen tarpeen mukaan. Vasemmistoliberalistisen hegemonian kannalta on kuitenkin harmillista, että epäilty iskun suunnittelija ei ole edes suomalainen – olennainen seikka, jonka Yle uutiset jättää kansalaisilta kertomatta. Sen sijaan Ilta-Sanomat kirjoittaa, että "Käräjäoikeuden mukaan hänellä on oikeudenkäynnissä venäjän kielen tulkki".


                                                        **********************Kun "vahvat upeat naiset" tekevät omavaltaista, lakia rikkovaa humanitääristä politiikkaa, se saa lähes aina ymmärrystä valtamediassa, jossa suurin osa toimittajista on puoluekannaltaan punavihreitä. Vasemmistoliiton kilarisosastoon kuuluvan kansanedustaja Anna Kontulan maanantainen laiton politikointi olisi saanut mediassa ylistystä, mutta hänen epäonnekseen kritiikin kohde sattui olemaan Israel.  Kun tuota maata arvostelee tai suunnittelee sen vastaista mielenosoitusta, saa melko varmasti kuulla olevansa alta aikayksikön "antisemiitti" eli henkilö josta juutalaiset eivät satu pitämään. Tästä kertoo tuore uutinen Juutalaisten maailmankongressi kritisoi Anna Kontulan Gaza-protestia – syyttää antisemitismin ilmaisusta: 
Kongressi moittii Kontulaa siitä, että tämä on kritisoinut vain Israelia Gazan saarrosta ottamatta huomioon Egyptin roolia Gazassa. Kongressin mukaan kaksoisstandardit Israelia vastaan ovat antisemitismin ilmaisu.
Vaikka Kontula kritisoisi myös Egyptiä, se tuskin muuttaisi Juutalaisten maailmankongressin  ja Helsingin juutalaisen seurakunnan asennetta. Niille kaikki Israel-kritiikki on ilmaus antisemitismistä, jonka he uskottelevat ei-juutalaisille olevan musertavin syytös tässä maailmassa. Jonkun nimittäminen antisemitiiksi on kuin tuomio ilman virallista oikeudenkäyntiä. Syylliseksi nimetyn rikokseksi katsotaan se, että tämä on uskaltanut nostaa kätensä Juudean valtikkaa vastaan. 

Tällaisen syytöksen esittämiseksi ei tarvita edes juutalaisia, sillä mediassa löytyy pilvin pimein toimittajia, jotka omista kansoistaan piittaamatta ovat valmiita palvelemaan mieluummin "Valitun kansan" intressejä. Tässä ei ole niinkään huomionarvoista se, mitä negatiivisia asioita juutalaiset ovat alkaneet uskoa ei-juutalaisista, vaan pikemminkin mitä negatiivisia asioita ei-juutalaiset ovat alkaneet uskoa itsestään.

Ylimieliseen Chutzpah-tyylilleen uskollisena Juutalaisten maailmankongressi vaati Kontulalta virallista anteeksipyyntöä "antisemitistisestä rikoksesta". Asiasta kertoo mm. Ilta-Sanomat uutisessaan Juutalaiset vaativat kansanedustaja Anna Kontulalta anteeksipyyntöä – Kontula: Heidän pitäisi pyytää anteeksi minulta. Ollaanpa Kontulasta sitten mitä mieltä tahansa, ainakaan hänen suoraselkäisessä rohkeudessaan ei ole moitittavaa. Toisin kuin suomilampaat politiikassa yleensä, hän vastaa ylivoimaiselta näyttävän tahon syytöksiin vastahyökkäyksellä. Mikäli hän kiemurtelisi ja selittelisi protestiaan, se vaikuttaisi syytösten tunnustamiselta. Siksi ainoa järkevä tapa suhtautua näin härskiin hyökkäykseen on suunnata huomio vastapuoleen koiruuksiin.


                                                        **********************


2020-lukua ei ehtinyt kulua kuukauttakaan, kun maamme sai jo kuulla geenerinpusua vastaavan matelun yritysmaailmasta. Yle uutiset kertoi eilen, että  95-vuotias Elovena-tyttö vaihtaa kansallispukunsa siniseen mekkoon – "Elovena on valmis kansainvälistymään". Raisio-yhtymän kenties tunnetuimman tuotteen uudelleen brändäämisessä ei sinänsä ole mitään uutta tai kuohuttavaa, mutta se kertoo osaltaan akateemisesti koulutetun kosmopoliittisen väestönosan itsetunnosta, jossa kaikki kansallinen koetaan muiden eurooppalaisten silmissä jotenkin nolona. Siksi sellaisesta on päästävä eroon ja mikäs sen alleviivavampaa kuin pukea Elovena-tyttö täsmälleen samoihin väreihin, jotka löytyvät Euroopan Unionin virallisesta lipusta. Ylen jutussa tätä ensimmäisenä silmille hyppäävää havaintoa ei edes mainittu saati sitten tunnustettu.

Koska emme tiedä tarkalleen mitkä syyt saivat Raision markkinointipäällikkö Jennifer Krookin johtaman yksikön muuttamaan kaurahiutalepaketin ulkoasua, voimme vain arvailla todennäköisimpiä vaihtoehtoja. Jo se, että markkinointia johtaa nimeltään epäsuomalainen kympin tyttö synnyttää tiettyjä oletuksia. Voi olla, että Elovena-tytön asua vaihdettiin sen jälkeen kun Raisio sai ne kolme närkästynyttä valitusta; yhden valtiorahoitteiselta nykytaiteiteilijalta, toisen Varisverkoston sukupuolineutraalilta feministiltä ja kolmannen HS:n kulttuuritoimittajalta. Tällaisen valtavan kansalaispalautteen ristitulessa Raisio-yhtymän johto ja markkinointiosasto pitivät eräänä aamuna yhteisen kriisikokouksen. Helsingin Sanomien arvostelevia silmiä miellyttääkseen kansallisfasistiseksi määritelty asu päätettiin pikaisesti retusoida pois kaurapuuropaketista. 

Toki myyntiäkin vähän ajateltiin, joten vielä tässä vaiheessa vaaleaa tyttöä ei haluttu vaihtaa kansainvälisempään - mikä on nykyään symboli mustalle afrikkalaisuudelle - somalityttöön.

Jostain syystä tasa-arvoisen korrektissa johtoryhmässä kellään ei tullut mieleen, että nostalgia on Euroopassa nousussa. Silti Krook on valmis sanomaan, että "kansallispuku ei välttämättä kuvasta ajassa elämistä, joten siitä olimme valmiita luopumaan." Lausunto on erikoinen jo siitäkin syystä, että kaikki kynnelle kykenevät firmat pyrkivät luomaan itselleen ja tuotteilleen kyytipojaksi tarinan. Kaurapuuro jos mikä synnyttää miekuvan perinteestä eikä tuuliviirin lailla ajassa elämisestä, joten sille nimenomaan sopii traditionalistinen brändi.


Tietysti on niin, että korkeasti koulutetut terveysintoilijat ja kosmopoliittiset kaupunkilaishipsterit suosivat ruokavaliossaan kaurahiutaleita, mutta tämä kuluttajasegmentti on melko pieni verrattuna keskiverto Elovena-paketin ostajaan. 

Todennäköisesti laskevat myyntikäyrät palauttavat kansainvälisyyden huumassa elävät nuoret markkinoitsijat takaisin ruotuun ja ottavat takaisin vanhan brändin. Näin joutui tekemään aikoinaan myös Coca-Cola, joka yritti vaihtaa logoaan.                                                         **********************

3 kommenttia:

  1. Elovena-tytön ulkoasun vaihdossa on kyseessä hiukan samanlainen aivopieru, jonka voimin Posti tunnettiin useamman vuoden Itellana.

    VastaaPoista
  2. Kyllä nyt meni Raisio ampumaan omaan jalkaan.

    VastaaPoista
  3. Suomeahan hallitsee tämä pieni etuoikeutettujen vähemmistö. Kaikessa epäisänmaallisuudessaan heitä kuunnellaan herkeämättä! Heille ei sovi mikään, mikä viittaa suomalaisuuteen ja kun ei enää saa sanoa isänmaallisuuteenkaan, niin sanon kansallismielisyyteen.

    VastaaPoista