sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

YLE ON HILJAA PUOLAN HALLITUKSEN FACEBOOK-SENSUURIN VASTAISISTA TOIMISTA

Tavalliset puolalaiset vastustavat Facebookin sensuuria.
Yleisradio on asiasta tuttuun tapaansa hiljaa.

Isänmaalliset ja konservatiiviset Facebookin käyttäjät ovat viime viikkoina huomanneet, että Zuckerbergin monopolimafian harjoittama sensuuri on noussut mielivallassaan täysin uudelle tasolle. Entisen bännipolitiikan tilalle on tullut tilien sulkeminen ilman spesifiä kerrottua syytä, ainoastaan ilmoitus, että tili on suljettu "yhteisönormien rikkomisen vuoksi". Myös yhteisösivuja on lakkautettu viime aikoina paljon, jopa pelkkää musiikkiin keskittyviä ryhmiä, koska niissä on mainostettu antikommunistisia yhtyeitä. Uuden kampanjan tarkoitus on luultavasti savustaa ulos viimeisetkin Facebookissa sinnittelevät avoimet kansallismieliset.

Epädemokraattisen EU-komission vaatima sensuuripolitiikka Facebookille on yllättäen kohdannut valtiotason vastustusta, sillä Puolan hallitus on perustamassa työryhmän, jonka tehtävänä on torjua sosiaalisen median käyttäjien eriarvoista kohtelua poliittisen suuntauksen perusteella. Puolan hallitus katsoo aivan perustellusti, että EU:n puristusruuivin alla oleva Facebook syrjii oikeistolaisia somen käyttäjiä. Suomessa tästä EU:lle kiusallisesta asiasta on kertonut vain MV-media, mutta maamme suurin valtamedia Yle on vaiennut asiasta täysin. Tämä tulee tuskin kenellekään yllätyksenä.

Yleisradiolle on pitkin matkaa ollut tyypillistä, ettei se edes tunnusta sensuurin olemassaoloa. Silloinkin kun länsimaisille arvoille vieras sensruuri mainitaan, Yle puolustaa sitä kulttuurimarxilaisella termillä vihapuhe. Se on puolestaan eräs repressiivisen toleranssin muoto, josta kerrotaan Kupuramiekka-blogissa:
Repressiivinen toleranssi tarkoittaa pähkinänkuoreen tiivistettynä ajatusmallia, jonka mukaan marxilaisille ideaaleille vastakkaisia ideoita ja käsityksiä ei tule suvaita ja niitä esittävät ihmiset tulee kompromettoida - ja toisaalta länsimaiselle kulttuurille ja yhteiskunnalle vihamieliset ja tuhoisat ideat tulee nostaa päivänvaloon ja niistä tehdä hyväksyttäviä, ideaalisia ja suvaittavia.
Päivänvalo sensuurikysymyksessä on pahinta mitä EU ja Yle voivat toivoa. Siksi Puolan valtiovallan suunnittelmista ei haluta kertoa suurelle yleisölle, koska asian esille ottaminen paljastaisi EU:n ja Facebookin toimien kulttuurimarxilaisen luonteen. Euroopan Unionin komissiossa ollaan luultavasti kauhuissaan siitä, että Puolan digitaalista asioista vastaava ministeri Marek Zagórski sanoo haluavansa taistella oikeistomielisten sosiaalisen median käyttäjien eriarvoista kohtelua vastaan. 

Suomessakin on alettu heräämään Facebookin harjoittamaan virtuaaliseen punaterroriin. Arvostettu Kanava-lehti sisältää uusimmassa numerossaan (3/2018) emeritusprofessori Timo Vihavaisen painavan kirjoituksen Facebookin poliittisesta sensuurista. Yle Watch suosittelee jokaisen kynnelle kykenevän lukemaan sen. Lehti on saatavilla lähes jokaisesta kirjastosta.

1 kommentti:

  1. Totta. Jokainen sana on tulkittu vihapuheeksi. Sananvapautta ei Suomessa enää ole. Minullekin sulkuja toisen perään. Tuskin tämäkään menee läpi.

    VastaaPoista