keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

A-STUDION JUTTU AFRIKAN VÄESTÖRÄJÄHDYKSESTÄ LÄSSÄHTI HETI ALKUUNSA

Afrikka, Amerikka, Aasia, Eurooppa ja Oseania.


TV1, keskiviikko 25.4.2018 klo 21:05,  
A-studio 

Kun tähti uupuu, Afrikan väestö tuplaantuu 30 vuodessa. Miten voimme hillitä väestönkasvua? Juontajana Annika Damström #yleastudio HD

Linkki Yle Areenaan.

Aiheensa puolesta tätä ohjelmaa voi pitää tapauksena, sillä kaikista maailman ongelmista tärkeimmästä ei puhuta mediassa juuri koskaan, ainakaan näin näkyvästi kuin tänä iltana. Valitettavasti ohjelman ensimmäinen puolisko koostui tyhjänpäiväisestä keskustelusta siitä, kuinka jotkut nykypopparit uupuvat. Kyseessä on tyypillinen ensimmäisen maailman näennäisongelma, joka koskee vain pientä etuoikeutettua ryhmää. 


Sitä paitsi kuka kumma oli itsemurhan tehnyt ruotsalainen bedroom-muusikko Avicii, josta valtamediat ovat vaahdonneet pari viimeistä päivää kuin jostain suurmiehestä? Yli kolmekymppiselle tämä juustoista EDM-biittiä läpsyttänyt "muusikko" ei sano mitään. Sen sijaan nuoret tuntuvat tietävän edesmenneen popparin yhtä hyvin kuin kliseet ilmastonmuutoksesta. Suuri osa vanhemmasta väestä on sen verran fiksumpaa, että ymmärtää myös sen juurisyyn, josta keskusteltiin ohjelman toisessa osassa.

A-studio oli hyvistä lähtökohdista huolimatta sittenkin pettymys, koska väestöräjähdyksestä tehtiin pelkkä keppihevonen "naiskysymykselle". Hallitsemattomasta väestonkasvusta kertovan osuuden alussa näytettiin pitkähkö johdatusraportti Afrikasta. Sen viestinä oli sama kuin verkkosivuilta löytyvä juttu
Jos Afrikan naiset saisivat päättää, lapsia syntyisi vähemmän – Opettajan mielestä 14-vuotias tyttö saisi olla jo naimisissa. Selittävinä tekijöinä väestönkasvuun sekä A-studiossa että verkkosivujen jutussa kerrottiin naisten koulutuksen vähäisyyden, ehkäisyn puuttumisen, köyhyyden. Löydettiinpä vika myös Dondald Trumpista, koska tämä on evännyt rahavirrat Senegalin aborttijärjestöiltä.

Samoja poppakonsteja Afrikan ongelmaan toisteli myös asiantuntijaksi studioon haalittu Riikka Shemeikka Kuntoutussäätiöstä. Lueteltujen ratkaisujen lisäksi hän mainitsi myös kaikki ongelmat mystisesti ratkaisevan tasa-arvon. Todellisiin kipupisteisiin hän ei halunnut puuttua, koska niissä vaaditut ratkaisut eivät olisi miellyttäviä. Siksi haastattelija Annika Damström ja Riikka Shemeikka eivät puhuneet sanakaan kehitysavun mielekkyydestä ja ylipäätään läntisestä avusta (mm. normaalia kuolleisuutta vähentävä terveydenhuolto), joka on mahdollistanut luonnon reunaehdot ylittävän ylijäämäpopulaation hengissäpysymisen ja siten lähes eksponentiaalisen lisääntymisen.


                                                       **************************


Kanadan toissapäiväiselle joukkomurhalle on löytymässä motiivi, josta kertoo Ylen uutinen Toronton yliajosta epäillyn motiivina mahdollisesti naisviha – suurin osa uhreista naisia. 25-vuotias armenialainen maahanmuuttaja lainasi muslimiterrorismin markkinoimaa ideaa, jossa mahdollisimman suuri joukko surmataan rekka- tai pakettiautolla. Tämäkin teko olisi varmaan voitu estää, kunhan vain olisi tiukennettu aselakeja...

Torontossa kymmenien ihmisten yli ajanutta miestä syytetään kymmenestä murhasta ja 13:sta murhan yrityksestä. Teon motiivit ovat toistaiseksi olleet hämärän peitossa, mutta teosta epäilty 25-vuotias Alex Minassian saattoi toimia vihasta naisia kohtaan.  
Kanadan suurimmassa kaupungissa maanantaina kaahannut mies määrättiin tiistaina oikeudessa vangittavaksi. Yliajossa on kuolonuhrien lisäksi kerrottu loukkaantuneen 15 ihmistä.
Feminismin kääntöpuolena länsimaat saavat maistaa nyt katkeroituneiden luuserimiesten koston. Tällaisia tekoja ei tapahtunut vielä 10 vuotta sitten, mutta jokin hinta feminismistä on maksettava, oli se sitten muslimit salliva maahanmuutto tai peräkammarin poikien väkivaltaiset raivokohtaukset. Turussa nämä kaksi piirrettä yhdistyivät viime elokuussa.


                                                       **************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti