tiistai 2. tammikuuta 2018

PRESIDENTIN UUDENVUODENPUHE – HALONENKO SIELLÄ PUHUI?


Presidentin perinteinen uudenvuodenpuhe olisi voinut tulla yhtä hyvin Tarja Halosen suusta, sen verran itsestään selvää hyvien asioiden luettelemista ja latteaa huolestumista maailman tilasta se sisälsi. Puheen voi kuunnella kokonaan Ylen uutislinkistä Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheessaan: Menneisyyden kanssa on hierottava sovintoa. On vaikea perustella, miksi tällaista traditioita pidetään yllä, jonka tarkoitus on ainoastaan kerrata vuoden tapahtumat.

Sauli Niinistön tulkinta juhlavuoden Suomesta oli yksipuolinen, kun tietää kuinka päätapahtumista vastannut Suomi 100 -hanke oli kaikkea muuta kuin suomalaisuutta kunnioittava. Esimerkiksi hankkeen 12-henkiseen hallitukseen kuulunut äärivasemmistolainen "rap-artisti" Karri "Paleface" Miettinen on koko uransa ajan pyrkinyt mitätöimään suomalaisuutta. Tämä näkyi Suomi 100 -hankkeen farssimaisissa projekteissa, joissa tuettiin mm. 30 000 eurolla koodaribussia Afrikassa (!) ja myönnettiin 50 000 euroa projektille, jossa määriteltiin uudelleen suomalaisuus. Niinistön mielestä juhlavuoden tapahtumat olivat pelkästään kehujen arvoisia:
Kehuttuaan itsenäisyyden juhlavuoden presidentti siirtyi puheessaan alkaneeseen vuoteen ja sen tuomiin sisällissodan satavuotismuistoihin. Niinistön mukaan itsenäisyyden alku ei ollutkaan "yhdessä" kuten juhlavuoden teema vaan perin pahoin erillään. Eikä edes pitkä aika ole peittänyt kaikkia arpia. 
– Tätä ei voi noin vain pyyhkiä pois. Historian suhteen on uskallettava olla rehellinen, sillä vain rehellisyys luo pohjan luottamukseen. Yhteisö on vahva, jos se kykenee käsittelemään myös kipeitä asioita. Menneisyyden kanssa on hierottava sovintoa.
Puhuessaan itsenäisyyden alkuun sijoittuneesta sisällisodasta hän astui vasemmistolaisen kulttuuri- ja yliopistoväen asettamaan miinaan. Niinistö vaatii asiasta lisää julkista keskustelua, joka on viime vuosina tarkoittanut neuvostobolsevismin torjuneen valkoisen puolen yksipuolisena kritikointina. 

Tätä narraatiota korosti Ylen joulunpyhinä lähettämä uusi tv-versio Väinö Linnan romaanista Täällä Pohjantähden alla. Vielä pahempaa mustavalkoista moralismia nähtiin viime kesänä, kun Yle TV1 esitti elokuvan Käsky, jossa valkoiset kuvataan tunnottomina murhaajina, kun taas punaiset esitetään viattomina uhreina ja moraalisesti vahvoina luonteina. Se, että presidentti Niinistö vaatii sisällissodan käsittelyn jatkamista, tarkoittaa käytännössä vain lisää nyyhyelokuvia punaiselta puolelta ja yliopistolta lisätutkimuksia valkoisesta terrorista. 

Tällaisen märehdinnän tarkoitus on ainoastaan ylläpitää hyväosaisen kulttuurivasemmiston kaunaa ajasta, jolloin heidän vanhempansa eivät olleet edes syntyneet. Tällainen valikoiva kriittisyys ei synnytä muuta kuin paranoidia revanssihenkeä, joka jakaa kansalaiset entistä tiukemmin vastakkaisiin leireihin. Kuka hyötyy hajanaisesta ja riitaisasta kansasta?

Helpointa Hyvien asioden pisteiden keruuta presidentti harjoitti silloin kun hän otti puheeksi ilmastonmuutoksen. Ja tämä vain vähän ennen kuin Niinistö oli puhunut siitä, kuinka hän on hyvillään, että talous on lähtenyt vihdoin nousuun Suomessa. Huolestuneet puheet ilmastonmuutoksesta ovat helppoja, sillä sanat eivät maksa mitään, vaikka antavatkin mielikuvan, että jotain ollaan muka tekemässä. Tosin Niinistö ei tee edes puheiden tasolla asialle mitään niin kauan kuin hän on sitoutunut monien länsimaalaisten tapaan talouskasvun uskontoon. Mitään yllättävää ei ollut siinäkään, ettei hän maininnut sanallakaan ilmastonmuutoksen taustalla olevasta juurisyystä, väestöräjähdyksestä. Varsinkin Afrikan holtiton ja tuhoisa väestönkasvu näyttää olevan todellinen tabu lännen liberaaleille johtajille.

Kokonaisuutena Niinistön puhe muistutti vaalipuhetta, jossa yritettiin kalastella ääniä vasemmistolta (sisällisosta 1918) ja vihreiltä (ilmastonmuutos). Ensimmäisen presidenttikauden lopulla Niinistön ympäripyöreät kivapuheet ovat alkaneet muistuttaa entistä enemmän Halosen ja Ahtisaaren YK-jorinoilta, joissa toistuvat sanat "huolestunut", "arvot" ja "vastuu". Tällä yritetään luultavasti vedota suurimpaan äänestäjäsegmenttiin, suurten ikäluokkien demarieläkeläisiin.
                                                        ******************************Yle TV1 Tiistai 2.1.2018 klo 21:00, Docstop: Siuruan senaattori 

Suosta nousee kulttuuriministeri. Eduskuntaan pyrkivä Kari Tykkyläinen tekee vaalityötään taiteilijan vapaudella. O: Erkki Määttänen HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Miksi Ylen Docstop halusi tehdä dokumentin originellista ite-taitelija Kari Tykkyläisestä, varsinkin, kun herra on ollut mukana perustamassa Perussuomalaiset puoluetta? Se selviää ensimmäisen 10 minuutin aikana. Sinä aikana hän mm. toteaa, ettei suomalaisilla ole enää omaa kulttuuria ja turvapaikanhakijat "tuovat lisäväriä Suomeen". Että sellainen perusuomalainen.


Yle Teema Fem, tiistai 2.1.2018 klo 20:00 Oi maamme! : Uusi Maamme-laulu 

Rapartisti Pyhimys teki Oi maamme! -laulun ja haastoi ihmiset leikkaamaan siihen arkistofilmeistä uusia musiikkivideoita. Nyt on arvioinnin paikka. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Rapartisti my ass. Maamme-laulu ja vähämielisenä heimokilinänä tunnettu rap ovat mahdoton yhtälö samassa lauseessa.


Yle TV1, maanantai 1.1.2018 klo 21:00, Dokumenttiprojekti: Grey Violet - Silmätikku 

Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Grey Violet joutui jättämään kotimaansa ja pakenemaan Suomeen. Hänen äitinsä on huolissaan nuoresta miehestä, joka ei tunnu saavan elämästään kiinni. O: Reetta Aalto. T: Napafilms Oy HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).


Jälleen yksi sukupuoli-identiteettinsä kanssa kipuileva huomiohakuinen kummajainen, joka haluaa tehdä omasta epävarmuudestaan yhteiskunnallisen normin. Ilmeisesti mikä tahansa mielettömyys menee valtamediassa läpi, kunhan se vain ratsastaa tarkemmin määrittelemättömillä ihmisoikeuksilla. Grey Violetin nyrjähtäneen narsistiset tempaukset kertovat, että ihmisoikeuksien ydintä ovat roikkuminen tavaratalon katosta pinkki-keijukaiseksi pukeutuneena sekä tepastelu munasillaan taidenäyttelyssä. Tätä on taisteleva "työväen"luokka nykyään.


Yle Teema Fem, maanantai 1.1.2018 klo 18:30, Taivaallista menoa: Naisesta mieheksi? 

Patricia Östman tunsi jo lapsena itsensä pojaksi. Nyt hän on päättänyt leikkauttaa pois rintansa. Vaan mitä mieltä Jumala on siitä, ettei hän tyydykään tämän kätten työhön? Toimittaja: Hanna Klingenberg. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kylläpä alkoi Ylessä taas vuosi perinteisesti, kun heti ensimmäisenä päivänä mennään suoraan asiaan, kulttuurimarxilaisen agendan perusteemoihin.

Jo se että näin marginaalisten lumihiutaleiden ongelmat, jotka ovat viime kädessä mielenterveydellisiä, saavat valtamediassa julkisuutta, on voitto lgbt-lobbylle. Ensin asia nostetaan esille, sitten siitä "keskustellaan" valtamedian safe-spacessa ja lopulta se nuijitaan läpi "yleisesti hyväksyttynä" kantana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti