tiistai 20. lokakuuta 2015

NAURUA KOLMANNELLA: YLESSÄ KESKUSTELLAAN SANANVAPAUDESTA

Yle Teema, 20.10.2015 klo 21:00, 
Yle Forum: Sananvapaus Suomessa

Ensimmäisen Yle Forumin aiheena on sananvapaus Suomessa. Teemasta keskustelevat Helsingin yliopiston juhlasalissa mm. Jyllands-Postenin Flemming Rose ja kirjailija Sirpa Kähkönen. Tilaisuuden juontaa Jussi-Pekka Rantanen. HD

Linkki ohjelmaan.


Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoi Yle Forumissa, että Yle poisti pari vuotta sitten nettisivujensa kommenttiosuuden pelkästään siksi, että se synnytti vain turhaa "vihapuhetta" eikä sellainen keskustelu "johtanut mihinkään rakentavaan". Hän oli pettynyt siihen, että vapaa keskustelu ei tuonutkaan esiin sellaisia "rakentavia" mielipiteitä, joita kulttuurimarxilanen kanava on yrittänyt vuosikausia takoa kansalaisten kalloihin. Tosiaan, vihapuhe on Amerikan Itärannikon vasemmistoliberaalien taitavasti masinoima termi, jolla voidaan kätevästi sivuuttaa omalle agendalle ikävät argumentit. Juuri siitä johtuu tämä valtamedioiden jatkuva huolestunut mussutus vihapuheesta ja sen suitsimisesta, vaikka oikeasti pitäisi puhua uuskielestä, poliittisesta korrektiudesta ja sensuurista.

Ohjelmassa saivat puhua suunsa puhtaaksi toimittaja Ruben Stiller, joka ei malttanut olla puhumatta lempiaiheestaan maahanmuuttokriitikoista, joita hän syytti marttyyripuheesta. Sananvapauttaan saivat ohjelmassa käyttää myös tahattoman komiikaan tutkapari Ali ja Husu, joille maksetaan kansalaisten palkkapussista kovaa palkkaa siitä, että he viikosta toiseen vittuilevat suomalaisille. Myös homotyrkky Cristal Snow ja punafeministi Anu Koivunen saivat sanoa sanottavansa. Ainoa todella suuri porukka, jonka edustajille ei suotu sananvapautta, olivat maahanmuuttokriiikot ja kansallismieliset. Pitihän sen arvata, kun Ylessä keskustellaan sananvapaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti