torstai 4. joulukuuta 2014

KRIITTISEN TEORIAN VÄSYNYTTÄ LITURGIAA.


Toimittaja Eero Mäntymaa toistaa Ylen nettisivujen jutussa Näkökulma: Vuoden ilottomin juhla samaa kriittisen teorian mantraa, jonka punakat "yhteiskuntakriittiset" (so. vasemmistolaiset) lehtineekerit oppivat jo toimittajakoulussa: kritisoi, kritisoi, kritisoi! Kyseenalaista ja räävi kaikki alas, mitään kunnon vasta-argumenttia tai rakentavaa ehdotusta ei tarvitse eikä saakaan esittää. Tarkoitushan on ajaa alas inha ja ahdistava porvarillinen länsimainen yhteiskunta, jonka raunioille voidaan sitten rakentaa se Vapauden valtakunta - jos ei muuten niin pistimien kärjillä. Omasta mielestään rohkeana tabujen rikkojana Mäntymää kirjoittaa "provosoivasti", johon varmaan moni punavihreä jäärä yhtyy mielellään. Tällainen "keskustelun herättely" onkin raikasta, nimittäin niille sepalusauki-sosialisteille, jotka pitävät vuoden 1968 kulttuuribolshevismia vielä vuonna 2014 tervetulleena ajan hengen tuulahduksena:

Se on traagista. Saamme kerran vuodessa vapaapäivän, jotta voisimme luvan kanssa taputella toisiamme selkään. Ja mitä teemme, kun juhlapäivä koittaa? Muistelemme toista maailmansotaa. Eristäydymme koteihimme. Koko päivä lipuu ohi kuin surusaattue. Haudanvakavaa tunnelmaa rikkoo vain televisioitu, tylsyydessään koominen jonotusseremonia. Lähimmäs juhlatunnelmaa päästään, kun joku linnanjuhlien vieraista on pukeutunut omituisesti. Senkin naurun pilaa vahingonilo.

Koko juttu on kliseisyydessään niin väsynyttä, että jopa mm. Hesariin ja Turun Sanomiin kirjoittava vasempaan kallellaan oleva kulttuuritoimittaja Kari Salminen älähti:

Aina kerran vuodessa se synkeän iloton rituaali koittaa. Joku surkea, serotoniinivajauksesta kärsivä, itsensä kriittiseksi luuleva, ajattelun välineistä riisuttu koulun kympin poika kirjoittaa yhä jatkuvan teinimasennuksen täyttämän kloonikolumnin, jossa hän paljastaa saman, jonka ovat paljastaneet aiempien sukupolvien tyhjäntoimittajat jo aiemmin: 'Itsenäisyydessa on kyse paljon muustakin kuin sodista.' Ja hänen hyväpiiriinsä kuuluvat, kasvissyönnin vuoksi vettä kudoksissaan kantavat hobittitytöt taputtavat pieniä voimattomia käsiään.

Näin on marjat.

************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti