tiistai 9. joulukuuta 2014

YKSILÖN KOKEMUS EI VASTAA OBJEKTIIVISTA TODELLISUUTTA.Ylen tv-uutisissa ja verkkosivujen jutussa Nuoret maahanmuuttajanaiset kokevat olonsa Helsingissä muita turvattomammiksi, toimittaja Tuula Liekari nielee kritiikittä Tilastokeskuksen tutkimuksen johtopäätöksen, jossa tehdään yhtäläisyysmerkki yksilön vainoharhaisen tunnekokemuksen ja objektiivisesti mitattavien empiiristen tosiasioiden välillä. Mikäli yksilön subjektiivinen tunne tai kokemus olisi relevantti mittari havainnoida todellisuutta ilman että sille etsitään mitään muuta vertailukohtaa, meidän olisi uskottava, että osa miljonääreistä on itse asiassa köyhiä, koska he kokevat tuntevansa niin.

Toimittja Liekari ei edes yritä nähdä tällaisen tutkimuksen metodologisia puutteita, mikä taas kertoo Ylen toimittajien nykyisestä tasosta. Tälläisen tendenssitutkimuksen tieteellinen arvo on heiveröinen, mutta yhteiskunnallisessa manipuloinissa sen johtopäätös on täyttä kultaa, sillä nöyrä kansa uskoo kaiken, kunhan asiat vain esitetään tieteen auktoriteetillä. Iltalehden kolumnisti Pauli Vahtera kommentoi uutista Facebook-sivullaan:


Yleisradio vääristelee maahanmuuttajien peloista. Mikähän tämän uutisoinnin tarkoitus on. Syyllistää suomalaisia? Valehteleeko YLE ja miksi? Miksi tällaisia tutkimuksia tehdään? Kuka rahoittaa niiden tekemisen?  Uutisessa ei ollut linkkiä tutkimukseen. Ymmärrettävästi, koska johtopäätökset ovat aivan erilaiset kuin YLEn uutisen. Tästä on hyvin kirjoittanut Professorin ajatuksia blogi. Koko tutkimuksen viimeiset virkkeet kertovat enemmän kuin YLE: "Kirjallisuuskatsauksessa nousi esiin, että maahanmuuttajaryhmien sisäinen rikollisuus selitti merkittävän osan siitä, että eräiden maahanmuuttajaryhmien keskuudessa riski joutua väkivaltarikosten kohteeksi oli niin korkea. Olisikin kiinnostavaa tietää, vaihteleeko turvattomuuden kokeminen esimerkiksi sen mukaan, ovatko omalla asuinalueella asuvat muut maahanmuuttajataustaiset pääasiassa omaan ryhmään vai muihin maahanmuuttajaryhmiin kuuluvia."************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti