maanantai 8. joulukuuta 2014

YLE-VÄEN OMIA KAKAROITA VANDALISOIMASSA 6.12?Ylessä riittää loputonta ymmärrystä kolmekymppisten yliopistoretkujen masinoimalle itsenäisyyspäivän riehumiselle Helsingin ydinkeskustassa. Kun vandalismia harjoittavat Systeemin lellimät apurahakapinalliset, puna-Yle antaa heille ilmaista media-aikaa, jossa valeopposition edustajat saavat selitellä tekojaan parhain päin kuten Ylen verkkosivujen jutussa ja videossa Mielenosoittaja: Sabotaasi on yksi toiminnan muoto – video. Edellä oleva juttu oli eilen YLE:n verkkosivujen ylimmäisenä uutisena. 
Tämäkään ei Ylelle riittänyt, sillä vielä tänään A-Studio haastatteli anarkokomujen tapahtumaan osallistunutta puhuvaa päätä Suvi Auvista.


TV 1, 8.12.2014, klo 21.00 A-studio

Haastateltavana itsenäisyyspäivän mielenosoitukseen osallistunut anarkofeministi Suvi Auvinen. Milloin ulkoministeriön täytyy lähteä pelastamaan suomalaisia maailmalta? Mikä on isojen operaatioiden hinta? Juontajana Annukka Roininen.Voidaan vain kysyä, että mikäli "äärioikeisto" olisi mellakoinut (mitä ei oikeasti Suomessa tapahdu), niin olisiko YLE antanut jonkun salonkikelpoisen kansallismielisen analysoida ja oikeuttaa rettelöinnin perimmäisiä syitä tv-kameroiden edessä päivästä toiseen? Selittyykö Ylen lukkarinrakkaus vasemmiston järjettömiin tempauksiin sillä, että sen toimittajien jälkipolvissa on juuri sitä samaa "tiedostavaa" väkeä, joku riehui itsenäisyyspäivänä Helsingissä?

 
Samaan aikaan kuin lähiöiden harhaanjohdettu joukko mellasti akateemisten punaporvarien agitoimina keskellä Helsinkiä, media ignoroi lähes täysin 612.fi -ryhmän järjestämän poliittisesti sitoutumattoman isänmaallisen soihtukulkueen, joka lähti liikkeelle Töölön torilta ja laski seppeleen Hietaniemen hautausmaalle sankarivainajien ristille. Ilta-Sanomat kirjoitti lyhyesti rauhanomaisesta kulkueesta, mutta senkin piti vähätellä osallistujien lukumäärää lähes puolella. Osallistujia oli lähemmäs 200, jonka jokainen voi todistaa omin silmin yhdistyksen tekemästä videosta, joka sisältää myös juhlapuhujana olleen Timo Hännikäisen puheen.

Suurimman pohjanoteerauksen 612-kulkueen uutisoinnissa ja kommentoinnissa tekee - yllätys yllätys - Yleisradio. Yle Puheen aamussa toimittaja Linda Vettanen kertoo huvittuneena kohdasta 33 minuuttia eteenpäin, että itsenäisyyspäivän aamuna tehtiin hapansilakkaisku uusnatsia vastaan Hietaniemen hautausmaalla. Vettanen jättää kertomatta, että epäonnistuneen iskun tekijät olivat vasemmistohuligaaneja eikä kohteeksi aiottukaan ollut "uusnatsi", vaan perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen. Kympin tyttö Vettanen purki hetken päästä ilmeisen äärivasemmistolaista ahdistustaan ja uskotteli itselleen ja muille, että 612-soihtukulkue edusti marginaalista "äärioikeistolaisuutta", sillä "99-prosenttia suomalaisista vihaa äärioikeistoa". Täällä vielä melko vapaassa maassa saa omat näkemyksensä perustella vaikka minkälaisella toiveajattelulla, mutta verorahoitteisen tiedotusvälineen luulisi kykenevän palkkaamaan toimittajia, jotka pyrkivät edes siedettävään totuudenmukaisuuteen. Ylessä siihen ei olla pystytty.

************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti