maanantai 19. toukokuuta 2014

60-LUKULAISTA VIHOLLISKUVAA ISÄLTÄ POJALLE.

TV 1, 19.5.2014, klo 21.40, Dokumenttiprojekti: My Lai (16)

Mikä sai joukon tavallisia nuoria miehiä syyllistymään Amerikan sotahistorian pahimpaan hirmutekoon My Lain vietnamilaiskylässä 1968? O: Barak Goodman T: Ark Media

Linkki ohjelmaan.


Tästäkin tapahtumasta Yle on lähettänyt lukuisia dokumentteja ja niiden uusintoja. Ilmeisesti Ylessä ajatellaan propagandan läpimenon kannalta ihan järkevästi, että valkoista väestöä pitää voida syyllistää kollektiviisesti myös hieman uudemmalla aineistolla kuin vanhoilla natsirainoilla. Dokumentin kuten My Lai esittämisessä yhdistyy lisäksi kivasti vanhojen taistolaisten iän ikuinen Amerikka-kauna, jota halutaan siirtää Ylessä uusille sukupolville.

Ylen ohjelmapolitiikasta nykyään vastaavat lienevät enimmäkseen vanhojen stallarien jälkeläisiä ja he ovat todennäköisesti saaneet suojatyöpaikkansa vanhempiensa avittamina. Tämä selittää hyvin sen, miksi 60-lukulaisen yksipuolisen nostalgista viholliskuvaa viljellään vielä vuonna 2014.


3 kommenttia:

 1. Ilmeisesti saksalaisille oli ihan oikein tehdä noin YLE:n mielestä ja olemmehan me saaneet tämän kuullakin heiltä monta kertaa.

  VastaaPoista
 2. TV1:

  05:45 Aamusydämellä
  Kristitty homo. Veronica Saarela ja Riku Karppinen joutuvat kohtaamaan sekä uskonyhteisön että homoyhteisön ennakkoluulot. (U). yle.fi aamusydamella.

  6.42 Paperittomien terveydenhoidolle tarvetta eri puolilla Suomea

  VastaaPoista
 3. TV1:

  12:35 Sydämen asialla
  Kaikkihan olemme liittoutuneita. Saksalainen nuorukainen järkyttyy sodassa kaatuneen isänsä haudan vandalisoinnista, ja rasismi jakaa kyläläiset.

  19:00 Historia: Suursodan tunnelinkaivajat
  1/2. Messinesin taistelupaikalla Flanderissa tutkitaan ensimmäisen maailmansodan aikaisia taisteluhautoja. Britit ja saksalaiset juuttuivat uuvuttavaan asemasotaan, josta tuli suursodan kauhujen symboli. T: BBC HD

  21:45 Unohtuneet rikokset
  Seksin ostamisen kriminalisointia vaadittiin Ruotsissa jo 1900-luvun alussa. Monet prostituoidut tuomittiin irtolaisuudesta. Yksi heistä oli Ruotsin kuuluisin kiristäjä.

  22:50 Ulkolinja: Populistien Eurooppa
  Populistiset liikkeet ovat yksi EU-vaaleihin valmistautuvan Euroopan vahvimpia voimia. Keitä löytyy liikkeiden takaa ja mitkä ovat heidän strategiansa? Vastaamassa mm Marine LePen, Gert Wilders ja Bebbe Grillo. HD

  TV2:

  00:15 Silminnäkijä: Vuorilla olen vapaa
  Asein naisten vapauden puolesta - naisguerillat taistelevat alistamista, köyhyyttä, perheväkivaltaa ja pakkoavioliittoja vastaan Kurdistanin vuorilla. Raportti Suomesta ja Irakista. Toimittajat Wali Hashi ja Zara Järvinen.

  Teema:

  20:00 Adonis
  Dokumentti Ali Ahmad Said Esberistä, kirjailinimeltään Adoniksesta, syyrialais-libanonilaisesta runoilijasta, joka on säännöllisesti ollut yksi vahvimmista Nobel-ehdokkaista.

  21:00 Jerusalem lautasella
  Jerusalemin ruokakulttuuri on värikästä ja houkuttelevaa. Lontoossa menestynyt kokki Yotam Ottolenghi matkustaa vanhaan kotikaupunkiinsa maistelemaan katukeittiöiden, torien ja huippuravintoloiden herkkuja.

  VastaaPoista