tiistai 13. toukokuuta 2014

HISTORIAPOLITIIKKAA NUORILLE.TV 1, 13.5.2014, klo 20.30 UUTISET.


Linkki uutislähetykseen.Yle tv 1:n pääutislähetyksen intro kertoi, että lähetyksessä on luvassa uutisjuttu Seikkailutarinoita ja holokaustin kauhuja. Kohdasta 18.48 min eteenpäin uutistenlukija  Marjo Rein kertoo, että
Televisiotuottajat pohtivat uusia vetoavampia tapoja saada nuoret katsojat kiinnostumaan historiaa opettavista ohjelmista. Toiveena on, että menneisyyden hirmuteot eivät puuttuisi nuorten maailmankuvasta tyystin. Kiinnostusta luodaan tunteilla ja tehosteilla.
Voiko toivetta nuorten aivopesuun enää suoremmin ilmaista?  Tv-alan suurtapahtumassa Helsingissä juuri vieraileva singaporelainen ja ruotsalainen (sic) tv-tuottaja esittelevät onnistuneita nuorille suunnattuja historia-ohjelmia. Aikuisten dokumenteissa historia on typistetty jo pitkään lähinnä natsikauteen ja nyt tätä monomaniaa ollaan sitten tyrkyttämässä uusille sukupolville. Suomessa alkaa pyöriä ehkä piakkoin Pikku Kakkosen holokaustituokio-niminen lasten tietoiskusarja.

Uutisessa kerrotaan, että pari venäläistä nuorta tyttöä eivät tienneet sikäläisessä visailuohjelmassa holokaustia, jota tankataan lapsille lännessä jo ennen kuin he oppivat lukemaan ja kirjoittamaan. Nykypäivän propagandapolitrukkien eli televisiotuottajien mielestä tämä järkyttävä tiedostamisvaje piti tietenkin korjata  viemällä pikku-venakot
suurieleisesti vierailulle Auschwitzin sodan jälkeen rakennettuihin kulisseihin, jossa heitä kuljetettiin ja itketettiin tuntikaupalla kameroiden seuratassa tarkkaan tätä Pohjois-Korean mittoihin noussutta propagandistista farssia.

Irvokkaaksi nuorten itkettämisen tekee se, että he tulevat maasta, jossa on tehty Kiinan jälkeen maailman suurin kansanmurha. Paljon sopivampaa olisi ollut viedä heidät johonkin entiseen Neuvosto-Venäjän gulag-leiriin, mutta tämä olisi ollut sitä väärää historiatietoisuutta niin Venäjän virkavallan kuin kosmopoliittisten tv-tuottajienkin mielestä.

3 kommenttia:

 1. TV1:

  21:45 Unohtuneet rikokset
  Siellä missä viina virtaa, on monesti väkivaltaa. 1890-luvun Tukholman kapakoiden meno muistutti monin tavoin nykyistä. John-nimisen keikarin elämä muuttui, kun hän osti aseen.

  VastaaPoista
 2. TV1:

  22:00 Ulkolinja: Populistien Eurooppa
  Populistiset liikkeet ovat yksi EU-vaaleihin valmistautuvan Euroopan vahvimpia voimia. Keitä löytyy liikkeiden takaa ja mitkä ovat heidän strategiansa? Vastaamassa mm Marine LePen, Gert Wilders ja Bebbe Grillo. HD

  TV2:

  20:00 Silminnäkijä: Vuorilla olen vapaa
  Asein naisten vapauden puolesta - naisguerillat taistelevat alistamista, köyhyyttä, perheväkivaltaa ja pakkoavioliittoja vastaan Kurdistanin vuorilla. Raportti Suomesta ja Irakista. Toimittajat Wali Hashi ja Zara Järvinen.

  VastaaPoista
 3. http://www.magneettimedia.com/%EF%BB%BFholokausti-on-maailmanpoliittinen-ase/

  VastaaPoista