torstai 22. toukokuuta 2014

YLEN EU-KAMPANJA STATUS QUON PUOLESTA JATKUU.

Unkarilaisen Jobbik-puolueen vaikuttaja Márton Gyöngyösi


Yle TV 2, 22.5.2014 klo 20.00, Silminnäkijä: Ulos Euroopasta!

 

Mitä ovat populistiryhmät, jotka saavat ennusteiden mukaan Euro-jytkyn? Haluavatko ne ulos EU:sta vai tietyt ihmiset ulos Euroopasta? Raportti Unkarista, Hollannista ja Tanskasta. Toimittaja Marko Hietikko.

Linkki ohjelmaan.


Veronmaksajien rahoittama Yle on näin EU-vaalien alla lähtenyt omin päin kampanjoimaan yhtä poliittista suuntausta vastaan. Sillä ei ole kiinnostusta tehdä kauhistelevia ohjelmia äärivasemmiston mahdollisesta noususta ehkä siksi, että sen toimittajakunnasta löytyy huomattavan paljon sympatiaa siihen suuntaan. Sen sijaan "populistit", kansallismieliset ja leväperäisesti luokiteltu "äärioikeisto" ovat ne poliittisen hegemonian haastajat, joita vastaan Ylen valikoiva kriittisyys lähes yksinomaan kohdistuu. Ohjelmien tarkoitus on tietenkin nostattaa katsojissa hysteriaa, jotta he menisivät vaaliurnilla äänestämään vanhoja puolueita, jotta status quo ja sama kansalaismielipiteestä piittaamaton EU-hulluus voisi jatkua.

Viime torstaina TV 1 lähetti ohjelman Ulkolinja: Populistien Eurooppa, josta myös Yle Watch raportoi. Tällä viikolla mustamaalaajan vuorossa on TV 2, jonka lähettämässä Silminnäkijä: Ulos Euroopasta! -ohjelmassa populistit ovat vaivihkaa vaihtuneet "äärioikeistolaisiksi", vaikka käsiteltävät puolueet ovat osin samoja kuin viime viikon jutussa.

Tomittaja Marko Hietikko, jolla tuntuu olevan jonkinlainen fiksaatio "äärioikeistoon" (täällä, täällä ja täällä), keskittyy tällä kertaa jutussaan kolmeen puolueeseen, unkarilaiseen Jobbikiin, hollantilaiseen Geert Wildersin johtamaan Vapauspuolueeseen ja Tanskan kansanpuolueeseen. Historian haamuja manaava ohjelma ei tarjoa olennaisesti mitään uutta, kunhan toistaa punaliberaaleja kliseitä ja ennakkoluuloja, joiden avulla se yrittää vedota poliittisesti aktiivisiin katsojiin.
Toive lienee turha, sillä nykypäivänä tällaisen yksisuuntaisen "tiedottamisen" voima on huomattavasti heikompi kuin aiemmin.


2 kommenttia:

 1. Eilen oli:

  21:00 Pressiklubi: Pressiklubi: Bryssel
  Pressiklubi EU:n ytimessä. Jaakko Loikkanen juontaa, muiden EU-maiden toimittajat analysoivat politiikan suuria teemoja; talouskriisiä, maahanmuuttoa ja populismin nousua.

  23:40 Naisten kokemaa
  Annie Lennoxin juontama dokumenttisarja naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta. Tuotanto: UNIFEM. 1/7. (U)

  19:00 Gorkin toisenlainen vallankumous
  Maksim Gorki eli Italiassa Caprilla maanpaossa seitsemän vuotta ennen vallankumousta. Hänen luonaan vieraili mm. Vladimir Iljits Lenin. Dokumentti näiden kahden suurmiehen merkityksestä Venäjän vallankumoukselle. (U)

  Tänään oli:

  12:10 Sohvasurffaajat: Libanon 2 Pakolaisleiri
  Surffaajat seuraavat kyltymätöntä bilekansaa naapurikaupunki Batrouniin luksushuvilalle. Seuraava yö Shatilan palestiinalaispakolaisleirissä paljastaa Beirutin toisenlaisen todellisuuden. (U)

  12:40 Yle Live: The Sound of Change
  Lontoossa kesäkuussa 2013 pidetty hyväntekeväisyyskonsertti maailman tyttöjen ja naisten puuttuvien oikeuksien puolesta. Mukana mm. Beyoncé, Jennifer Lopez, Jessie J, Rita Ora, Timbaland, John Legend, Laura Pausini. (U) HD

  Huomenna:
  TV1:

  12:10 Pressiklubi: Pressiklubi: Bryssel
  Pressiklubi EU:n ytimessä. Jaakko Loikkanen juontaa, muiden EU-maiden toimittajat analysoivat politiikan suuria teemoja; talouskriisiä, maahanmuuttoa ja populismin nousua.

  TV2:

  10:55 Värikästä hääloistoa
  Monet Tanskaan muuttaneet siirtolaiset pitävät kiinni vanhoista hääperinteistään. Kun turkkilaisnuoret Tuba ja Mehmet avioituvat, ei kustannuksissa pihistellä. Komeita ovat nuoren parin saamat lahjatkin. (U)

  VastaaPoista
 2. TV1:

  22:00 Kohti täydellistä elämää
  6/8. Mikä on nykyään syntiä Ruotsissa? 1970-luvulla pin-up-tähti Christina Lindberg sai maan sekaisin paljastamalla häpeämättömästi rintansa. Homoseksuaali Anton Hysén on kansankodin kuumin seksisymboli. HD

  VastaaPoista