keskiviikko 25. syyskuuta 2013

A-STUDIOLLA PUOLUEELLINEN ASENNE SYYRIAN PAKOLAISIIN
YLE TV 1, 25.9.2013, klo 21.05 A-studio

Suomalaisten tärkeät tietoverkot helppo lamauttaa. Kuntasäästöt mahdottomia ja mahdollisia, esimerkkeinä Salo ja Imatran ennakoiva lastensuojelu. Syyriasta pakolaisia. Studiossa Jussi Halla-aho ja SPR:n Kalle Löövi. 

Ylen Sakari Kilpelä ei edes yrittänyt teeskennellä puolueetonta ja kriittistä toimittajaa, vaan hyökkäsi pelkästään Halla-ahoa ja hänen argumenttejaan vastaan. Kilpelä oli täysin samaa mieltä SPR:n vastuuttomaan hyysärin Kalle Löövin kanssa eikä missään vaiheessa kyseenalaistanut tämän puoli metriä tukevasti irti maasta olevia näkemyksiä pakolaisten auttamisesta.

Löövi sortui maailmanhuonontajien tapaan taas kliseiseen retoriikkaan, joka on ammuttu jo monta kertaa aiemmin alas. Hän kun meni möläyttämään, että "auttamalla Syyrian pakolaisia Suomi itse asiassa maksaa sitä velkaa, minkä me saimme, kun meiltä oli kymmeniä tuhansia ihmisiä sotaa paossa Ruotsissa"

Siis mitä velkaa, onko tästä jotain asiapapereita? Vai maksammeko velkaa Ruotsille ottamalla 500 pakolaista Syyriasta? Löövi taitaa olla humoristi.


Ylen kuvaus Jussi Halla-ahon ja Kalle Löövin haastattelusta.

2 kommenttia:

 1. Keskiviikkona oli:

  TV1:

  7.48 Mikä fasismissa kiehtoo?

  11:35 Aamusydämellä
  Monen kulttuurin nuoret. Suomalais-palestiinalais-eteläkorealainen Maryam Abuzaid nauttii metsästä ja suunnittelee kansainvälistä uraa. Irakista Suomeen tullut Mohammed Ahmed pelaa jalkapalloa ja haaveilee yrityksestä.

  19:00 Historiaa: Saksa vuonna 1937
  Kesällä 1937 amerikkalainen Julien Bryan sai erikoisluvan matkustaa Kolmanteen valtakuntaan ja kuvata siellä näkemäänsä. Filmille tallentui myös materiaalia, jota isännät eivät olisi halunneet muun maailman näkevän.

  Eilen oli:

  21:00 Seportaasi: Yksittäistapaus
  Kuka kantaa vastuun, jos Suomesta käännytetty lapsi joutuu hätään? Toimittaja: Barbro Björkfeldt.

  22:00 Dok: Kummalla kaistalla
  Kolme ulkomaalaista käy autokoulua uudessa kotimaassaan. He oppivat yhtä paljon kulttuuriympäristöstään kuin liikennesäännöistä. Dokumentti kulttuurieroista ja henkilökohtaisista löytöretkistä. O: Andrea Thiele, 2012.

  MTV3:

  45 minuuttia
  Homoliitot kuumentavat tunteita. Mitä miettii presidentti Tarja Halonen? Jäteskandaali Oulussa. Kuka voittaa nettiarpajaisissa? Merkelin valta ulottuu Suomeen. Maahanmuuttajien kirkot kasvavat.

  http://www.katsomo.fi/?treeId=33001004

  Fem tänään:

  18:30 Pixel
  Natsien bunkkerista tehtiin taidegalleria Berliinissä. Runoilija Gunnar Björlingistä on julkaistu ensimmäinen elämäkerta. New Yorkissa on esillä Magritten surrealismia. svenska.yle.fi/kultur

  VastaaPoista
 2. TV1:

  21:15 YleLeaks
  Tällä viikolla YleLeaksin asiantuntijat tulkitsevat Saksan vaalitulosta, ottavat kantaa viime aikoina puhuttaneeseen Hetero Prideen sekä keskustelevat pakolaiskiintiöistä.

  23:15 Dokumenttiprojekti: Häätanssi
  Tarina naisesta, jota ei ole olemassa. Marokkolainen Hind on häätanssija, mutta henkilöllisyyspapereiden puuttumisen takia hän joutuu toimimaan myös prostituoituna. O: Mohamed el Aboudi T: Illume Oy

  Fem:

  15:00 Seportaasi: Yksittäistapaus
  Kuka kantaa vastuun, jos Suomesta käännytetty lapsi joutuu hätään? Toimittaja: Barbro Björkfeldt.

  VastaaPoista