tiistai 8. tammikuuta 2013

KAMPANJA I. UNKARI. SITÄ ON NYT LIIKKEELLÄ.YLE TV 2, 8.1.2013 klo 21.00 Ajankohtainen kakkonen

Naapurivahdit poliisia paikkaamaan. Median murros: jyrääkö digikumous painokoneet? Natsit marssilla Unkarissa.


Kansallisvihamieliset mediat kaikkialla länsimaissa ovat heränneet järkytykseen, että tavalliset eurooppalaiset ovat alkaneet puolustaa kansojensa olemassaoloa ja hyvinvointia. Suomen valtamedioissa tämä hätkähtäminen on näkynyt vuoden alussa alkaneena yhteisenä kampanjana, joka on suunnattu kaikkia kansallismielisiä, olivatpa he sitten maltillisia tai radikaaleja, vastaan. Hyökkäyksen kohteena on aivan tavalliset suomalaiset, jotka eivät sulata virallisen totuuden valheita ja suomalaisvastaista politiikkaa. Ensin Helsingin Sanomat kehitti vihakampanjan suomalaisia vastaan julkaisemalla kiittämättömän suomalaisvihamielisen rasistin  Umayya Abu-Hannan mielipidekirjoituksen lehdessään. Vielä tätäkin halpamaisemmalle tasolle laskeutui Suomen Kuvalehti, joka vuoden ensimmäisessä numerossaan varoittelee "äärioikeistosta" raamatullisin sanakääntein demonisoimalla eliitin kritisoijat Pahoiksi ihmisiksi. Printtiversionsa kannessa Suomen Kuvalehti julistaa: PAHA NOSTAA PÄÄTÄÄN - Uusi äärioikeisto luikertelee Euroopasta myös Suomeen. Artikkelin digitaalisen version voi lukea täältä.

Sähköisissä viestimissä Helsingin Sanomia ja Suomen Kuvalehteä komppaa Ajankohtainen Kakkonen, joka kauhistelee Unkarin kansallismielisen Jobbik-puolueen suurta suosiota. Sen syvempää analyysiä Jobbikin kasvavasta kannatuksesta jutun tehnyt vanhan liiton vasemmistolaistoimittaja Eero Ojaperä ei anna, paitsi vihjaavan oletuksen, että pahat ja tyhmät ihmiset ovat taas aktivoituneet, koska taitava puoluejohto on heitä manipuloinut salonkikelpoiseksi naamioidulla yhteiskuntakritiikillä. Ohjelman voi katsoa tästä Yle Areenan linkistä. Jobbikia käsittelevä juttu alkaa kohdasta 39.12 minuuttia.

"Äärioikeisto"-teema jatkuu vielä huomenna parhaaseen katseluaikaan A-Studiossa, jossa käsitellään Kreikan "uusnatseja". Mediallehan kaikki ne ovat suurin piirtein natseja, jotka eivät hyväksy kädet ylhäällä nykyistä kansainvaellusta ja kannata riemusta EU:ta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti