torstai 1. marraskuuta 2012

YLELLE MONIKULTTURISMI ON KYSEENALAISTAMATON LÄHTÖOLETUS


YLE Radio 1, 31.10. 2012 klo 12.15. Monikulttuurisuus ja uussuomalaiset median tuotannossa

Ollaanko mediassa jo siirrytty vaiheeseen, jossa aito monikultuurisuus toteutuu? Entä kuinka asian kokevat ulkomaalaistaustaiset median tekijät? Toimittajana on Mikko Kapanen.


Haastateltavina ovat:
· Gunilla Ohls, Yleisradion strategiajohtaja
· Marita Rainbird, Ice Breaker -tuotanto-osuuskunnan tuottaja ja entisen Basaari-ohjelman vastaava tuottaja
· Mahmoud ”Ali” Jahangiri, Koomikko ja TV-juontaja
· Enrique Tessieri, pitkän journalistiuran tehnyt bloggari
· Polina Kopylova, Suomen venäjänkielisten yhdistysten liitto Faron Tiedotus- ja viestintäpäällikkö


Ohjelmassa ei kyseenalaisteta mitenkään monikultturismin ideologiaa eikä sitä, että suurin osa suomalaisista ei kannata laajaa maahanmuuttoa puhumattakaan siitä, että he haluaisivat lupamaksuillaan kustantaa vieraiden populaatioiden etua ajavan propagandan monikulttuurisuuden nimissä. Yle ei kuitenkaan kansan enemmistön mielipiteestä välitä, vaan haluaa epädemokraattisesti ajaa tänne kutsumattomien muukalaisväestöjen asiaa. Ennen tuota kutsuttiin maanpetokseksi, josta seurasi ankarin mahdollinen rangaistus. Tänään rangaistaan kansalaisia, jotka kritisoivat tuota suomalaisvihamielistä petosta.


Voit kuunnella omalla vastuulla ohjelman täältä. Jos päiväsi on jo pilalla, suosittelen että jätät kuuntelun toiseen kertaan. 

49 kommenttia:

 1. 10:50 Kansankodin kuokkavieraat: Muistatko
  Onni. Lyhytelokuvasarja suomalaisten siirtolaisten kokemuksista Ruotsissa. Osittain mv. Ohjaus: Ari Matikainen. Tuotanto: Kinocompany

  VastaaPoista
 2. 23:45 Toinen planeetta
  Kaakkois-Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa kuvattu dokumenttiessee kysyy millainen mahdollisuus elämään on lapsilla, joiden arkea ovat nälänhätä, pakkotyö, prostituutio ja pakkovärväys sotilaiksi.

  VastaaPoista
 3. 17:00 Historia: Sisällissodan soturit
  Perheet sodassa. Mikä syy sai nykyamerikkalaisten esivanhemmat osallistumaan Yhdysvaltain sisällissotaan 1860-luvulla? Yksi koko sodan tärkeimpiä syitä oli orjuus, jota pohjoisvaltioissa ei hyväksytty. 1/3. T: BBC

  VastaaPoista
 4. 11:55 Hammaslääkärit maailmalla
  Tanskalaiset hammaslääkärit käyttävät lomansa ja eläkeaikansa hoitamalla köyhien filippiiniläisten hampaita. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, mutta kuinka liikuteltava hammasklinikka toimii?

  18:00 Kamrat på svenska
  Miten ihmeessä ruotsalaiset ovat menestyneet niin hyvin, että ruotsalaiset biisinikkarit kirjoittavat kappaleita Madonnalle ja Britney Spearsille? Anna Laine selvittää syitä menestykseen.

  Syy on tietysti geeneissä. Sanooko sen tosiasian juontaja?

  18:53 Uusi koti Ruotsissa
  Osa 5/5. Anwara ja Yousuf ovat asuneet Ruotsissa puoli vuotta. Lumi on jo sulanut, ja koulun päättäjäispäivänä aurinko paistaa. Kesälomalla lapset saavat nähdä eläimiä, joita eivät ole ennen nähneet. buu.yle.fi/storabarn

  VastaaPoista
 5. 14:10 Romanipoika Samson
  Samson on romanipoika ja asuu valtaosan vuotta leirintäalueella.

  16:30 Yhdessä
  Musiikintäyteinen dokumentti Agapen orpokodin 12-vuotiaasta Slindilestä, hänen sisaruksistaan, ystävistään ja valmistautumisestaan konserttimatkalle. IDFAn yleisöpalkinnon voittaja. Ohjaaja: Paul Taylor.
  16:40 Yhdessä
  Musiikintäyteinen dokumentti Agapen orpokodin 12-vuotiaasta Slindilestä, hänen sisaruksistaan, ystävistään ja valmistautumisestaan konserttimatkalle. IDFAn yleisöpalkinnon voittaja. Ohjaaja: Paul Taylor.

  23:30 Historia: Hitlerin kätyrit
  5/13. Dinko Sakic. Kun Dinko Sakic vuonna 2008 kuoli, pidettiin häntä yhtenä itsenäisen Kroatian suurmiehistä. Samainen Sakic oli kuitenkin jugoslavialaisen keskitysleirin päällikkö ja joutui tilille sotarikoksistaan.

  VastaaPoista
 6. 22:00 Ulkolinja: Kostoisku YK:ta vastaan
  Keväällä 2011 amerikkalaispappi julkaisi internetissä koraaninpolttovideon. Raivostuneet afgaanit piirittivät USA:n lähetystöä, mutta hyökkäsivätkin YK:n toimistoon. Miksi? Iskussa menehtyi seitsemän YK-virkailijaa.

  VastaaPoista
 7. 18:30 Puoli seitsemän
  Nenäpäivän ilta käynnistetään. Studiossa pölhöilee Aku Hirviniemi. Mukana myös Nenäsketseissä naurattava Pirjo Heikkilä ja Nenäveteraani Bettina Sågbom. Mikon ja Marjan joukkueiden Nenäpäiväsaldo ratkaisee, kumpi tanssi Nenätanssin suorassa lähetyksessä.

  22:55 Sateenkaaren pää
  Small Island. Andrea Levyn palkittuun romaaniin pohjaava minisarja rakkaudesta, rotuennakkoluuloista ja uskollisuudesta. 1940-luvulla jamaikalaisnainen saapuu Lontooseen toivoen saavansa siellä hyvän elämän. 1/2 T: BBC

  VastaaPoista
 8. Artikkeli ylestä:

  http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288515126203.html?pos=ok-nln#comments-anchor

  Lukekaa kommenteja. Kukaan ei puhuu ylen mokutusaivopesusta. Valtaosa suomalaisista eivät näe mitään mokutuspropagandaa ylellä.

  VastaaPoista
 9. yle fem:

  17:45 Kuvakirjeitä Etelä-Amerikasta
  Orjien perintö. Tutustutaan Koillis-Brasiliaan, jonne portugalilaiset perustivat maan ensimmäisen pääkaupungin, Salvadorin. Alueelle tuotiin miljoonia orjia Afrikasta työskentelemään sokeriruokoplantaaseilla.

  VastaaPoista
 10. yle fem:

  18:00 BUU-klubben: Saattepa nähdä
  Osa 11/13. Hassut ukkelit hulluttelevat. Tarinoita Bangladeshista: Jhuma asuu Bangladeshissa. Hän haluaisi käydä koulua, mutta hänen perheellään ei ole siihen varaa. Auringon lapset: Triangeleita ja palloja. buu.yle.fi

  21:00 Suunvuoro
  Osa 3/10. Perussuomalaisia verrataan mediassa usein ruotsalaiseen Ruotsidemokraatit-puolueeseen. Jesper Brandtin vieraina Jan Helin, Marianne Lydén ja Anu Koivunen. Tuotanto: Susamuru Oy & Yle Fem.

  VastaaPoista
 11. TV1:

  21:50 Osoitelappu tuntemattomaan
  Ruotsi vastaanotti sotavuosina 1939-1945 turvaan 70 000 suomalaislasta. Moni sotalapsi sai hyvän kodin, mutta osa joutui kärsimään perheissä käsittämättömästä väkivallasta tai päätyi sodan ajaksi lastenkoteihin.

  Teema:

  18:30 123 asiaa jotka jokaisen ruotsalaisen tulisi tietää
  5/10. Ruotsalainen faktasarja kertoo, mitä 1900-luvun Ruotsista kannattaa tietää. Aiheena ovat rikokset. Murhia, auervaarailua ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Äänessä mm. entinen poliisiylijohtaja Björn Ericsson.

  VastaaPoista
 12. TV2:

  22:10 Silminnäkijä: Hintalapputerrori
  Nuoret juutalaisterroristit sotivat sekä palestiinalaisia että Israelin viranomaisia vastaan. BBC:n ainutlaatuinen raportti kiihkomielisestä "hintalappuliikkeestä", joka haluaa vallata loputkin palestiinalaisten alueista.

  VastaaPoista
 13. TV1:

  22:00 Ulkolinja: Pullovesibisnes
  Sveitsiläinen Nestlé tekee tavallisella vedellä miljardien liikevoiton, usealla tuotemerkillä ja kaikessa hiljaisuudessa. Miksi se vaikenee pullovesibisneksestä? Jäljet johtavat Pakistaniin, Nigeriaan ja Yhdysvaltoihin.

  Fem:

  21:30 Spotlight: Nyrkki pystyssä 1/2
  Islaminvastaisen liikkeen äänitorvet levittävät vihapuhetta, jolla voi olla kohtalokkaita seurauksia.

  22:00 Dok: Lodzin salaisuus
  Lodzin kaupungissa Puolassa sijaitsevan harmaan talon alle piilotettiin sukuaarre, kun saksalaiset miehittivät Puolan syyskuussa 1939. Britti Mark Atkin tutkii menneisyyttään, seurauksena on hänen elämänsä seikkailu.

  VastaaPoista
 14. TV1:

  15:55 Kansankodin kuokkavieraat
  4/8: Kesäloma puukengissä. Matkailu avartaa - sanotaan. Auttoiko Ruotsissa asuminen suomalaisia ymmärtämään muita kulttuureja ja kansalaisuuksia suvaitsevammin?. O: Emilia Putkinen.

  17:08 Sydämen asialla
  Kaikkihan olemme liittoutuneita. Saksalainen nuorukainen järkyttyy sodassa kaatuneen isänsä haudan vandalisoinnista, ja rasismi jakaa kyläläiset.

  TV2:

  13:20 Ulkosuomalaisen tarina
  Raha ratkaisee. Matti Ruuskanen on työskennellyt pitkään arabimaissa, viimeksi Dubaissa. Mukana on ollut Eila-vaimo. "Emme ole olleet täällä komennuksella vaan eläneet ja tehneet siinä ohessa töitä." Tuotanto Filmihalli.

  15:10 Tuhkimotarinoita
  Kun Nawel perheineen joutui tappolistalle Algeriassa, he pakenivat Suomen Vammalaan.

  Teema:

  19:00 Historia: Sisällissodan soturit
  Vihdoinkin vapaa. Kenneth Morris on kahden Yhdysvaltain sisällissodan sankarin jälkeläinen. Toinen heistä perusti pohjoisvaltioiden puolella taistellessaan ensimmäisen mustien sotilaiden rykmentin. 2/3. T: BBC

  VastaaPoista
 15. Teema:

  10:40 Kamrat
  Tarinoita venäläisten köyhyydestä ja rikkaudesta. Ennakkoluulojamme purkava asiasarja venäläisyydestä.

  11:10 Kamrat
  Muodostavatko borssikeitto ja vodka venäläisen keittiön ytimen? Tutkimusmatka suomalaisten ennakkoluuloihin Venäjästä.

  VastaaPoista
 16. TV2:

  19:30 Minä ja mun äiti: Sunita ja Tellervo
  Sunita adoptoitiin Intiasta Lappeenrantaan 10-viikkoisena. Äiti-Tellervolle ja Sunitalle heidän suhteensa äitinä ja tyttärenä on itsestäänselvyys, vaikka muut ihmiset sitä välillä ihmettelevätkin.

  VastaaPoista
 17. Fem:

  21:30 Spotlight: Nyrkki pystyssä 2/2
  Islaminvastaisen liikkeen äänitorvet levittävät vihapuhetta, jolla voi olla kohtalokkaita seurauksia.

  VastaaPoista
 18. fem:

  21:25 Arne Dahl: Maan alla
  Osa 2/2. Ruotsalainen rikossarja. Laitonta maahanmuuttajaa kuulustellut poliisi katoaa, ja pian rikospoliisin erikoisyksikkö selvittäää kansainvälisen lääketeollisuuden vakoiluvyyhtiä.

  VastaaPoista
 19. 2 päivää sitten oli:

  19:50 Kansankodin kuokkavieraat: Muistatko
  Koti. Lyhytelokuvasarja suomalaisten siirtolaisten kokemuksista Ruotsissa. Osittain mv. Ohjaus: Ari Matikainen. Tuotanto: Kinocompany

  21:00 A-studio
  Otsikot huutavat vai tilastot paljastavat: tappaako suomalainen yhä useammin?

  21:30 Köyhyys - miksi?: Aurinkoenergiaäidit
  Rafea, beduiinimiehen toinen vaimo, valitaan koulutukseen Intiaan. Täällä luku- ja kielitaidottomat naiset kaikkialta maailmasta perehdytetään aurinkoenergian käyttöön. Rafea voi kirjaimellisesti tuoda valon kyläänsä.


  17:00 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  1/5. Levi Strauss. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  17:53 Köyhyys - miksi?
  Tynnyri. Ohjaaja Anabel Rodriguez, Venezuela. Tuotanto: Steps International.

  23:27 Köyhyys - miksi?
  Kehtolaulu. Ohjaaja: Victor Kossakovsky, Saksa. Tuotanto Steps International.

  TV1 tänään:

  21:05 A-studio
  Suomi nousuun palkka-alella? Koulutuspaikkojen leikkaus uhkaa nuorisotakuuta. Kreikan loputtomat tukipaketit.

  22:00 Köyhyys - miksi?: Afrikkaa ryöstämässä
  Sambialla on maailman kolmanneksi suurimmat kuparivarat, mutta suurin osa asukkaista elää köyhyydessä. Suuryhtiöt voivat ottaa haltuunsa maan luonnonvarat maksamatta käytännössä lainkaan veroja.

  Teema:

  18:53 Köyhyys - miksi?
  Wilbur opettaa. Ohjaaja: Adrien Roche, Intia. Tuotanto: Steps International.

  VastaaPoista
 20. TV1:

  22:00 Köyhyys - miksi?: Unelmien umpikuja
  Park Avenuella Manhattanilla on miljardöörien asuttama "maailman rikkain asuintalo". Joen toisella puolella Bronxissa on toinen Park Avenue, jonka asukkaat elävät ruokakuponkien varassa.

  23:00 Köyhyys - miksi? Ydintä etsimässä
  Talouskasvusta huolimatta köyhyydestä on tullut pysyvää ympäri maailman. Miksi köyhyyttä ei saada kuriin? BBC Worldin tuottamassa keskustelussa Johannesburgista on mukana mm. Tony Blair.

  Teema:

  19:50 Köyhyys - miksi?
  Pelottava koulumatka. Ohjaaja: Nadine Cloete, Etelä-Afrikka. Tuotanto: Steps International.

  23:30 Uusi Kino: Barzakh
  Palkittu dokumenttielokuva seuraa tshetshenialaisia perheitä, joiden pojat ovat kadonneet. Ohjaus Mantas Kvedaravicius. Tuotanto Sputnik Oy 2010

  VastaaPoista
 21. 22:00 Köyhyys - miksi?: Tervetuloa maailmaan
  Maailmaan syntyy 130 miljoonaa vauvaa vuodessa. Tulevaisuuden odotukset ovat hyvin erilaiset niillä, jotka syntyvät Kambodzhassa, Sierra Leonessa tai Yhdysvalloissa.

  19:53 Köyhyys - miksi?
  Lannalla lievitystä. Ohjaaja Vijay Jodha, Intia. Tuotanto Steps International.

  VastaaPoista
 22. 22:00 Köyhyys - miksi?: Rahat tiskiin
  Bob Geldof, Bono ja Bill Gates kertovat suorasanaisesti, miten he ovat pyörittäneet poliitikkoja ajaessaan köyhyyden poistamisen asiaa. Mutta ovatko konsertit ja kampanjat todella auttaneet ihmisiä pois köyhyydestä?

  VastaaPoista
 23. Teema:

  17:00 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  2/5. Henry E. Steinway. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  VastaaPoista
 24. TV1:

  15:55 Muisti: Kuka keksi Afrikan Tähden
  Dokumentti Afrikan Tähti -pelin keksijästä, Kari Mannerlasta, piirtää riemukkaan kuvan luovasta, lähes liiankin kekseliäästä miehestä. Eipä olisi kukaan voinut arvata, mitä kaikkea yksi mies ehtii.
  16:25 Ugandan vahvat äidit
  Sisällissodan runtelemassa Ugandassa naiset ovat ryhtyneet yhteisvoimin auttamaan leskiä ja orpoja. Yksi kristillisen Äitien yhdistyksen voimahahmoista on Jacinta Oktor, paikallisen koulun rehtori.
  19:00 Kansankodin kuokkavieraat
  7/8: Oma kieli, oma mieli. Vieraasta kielestä tuli monelle suomalaiselle ylittämätön este Ruotsissa. Lapset omaksuivat uuden kielen helposti ja he toimivatkin usein vanhempiensa tulkkeina arjessa. O: Markku Heikkinen.

  VastaaPoista
 25. TV1:

  19:00 Historiaa: Yhteinen tavoite
  Neljätoista ihmistä tuomitaan hirtettäväksi, yksi asianajaja murhataan ja toinen lähtee maanpakoon. Kauaskantoisia seurauksia saanut murhaoikeudenkäynti ajoittuu Etelä-Afrikan apartheid-politiikan loppuvaiheisiin.

  fem:

  21:00 Koodinimi Liekki ja Sitruuna
  Osa 1/3. Draamasarja vastarintaliikkeen sankareista Saksan miehittämässä Tanskassa. Ohjaus: Ole Christian Madsen, 2008. Rooleissa: Thure Lindhardt ja Mads Mikkelsen.

  VastaaPoista
 26. TV1:

  09:05 Trollheimenin voro
  Norjassa Folddalenin tuntureilla eli 1800-luvun puolivälissä varas, joka verotti naapureiden ruokavarastoja. Biologi Nils Röv selvittää, miten karuilla tuntureilla elettiin.

  VastaaPoista
 27. Fem:

  20:00 Kirjakausi
  Terroriteoista epäillään helposti muslimeja, ja syyttömät joutuvat silmätikuiksi. Jonas Hassen Khemirin romaanissa nuori tukholmalainen muslimi pohtii, pitävätkö muut häntä terroristina.

  VastaaPoista
 28. TV1:

  14:00 Tunisian naiset
  Tunisian naiset ovat jo pitkään taistelleet ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta, mutta vasta arabikevät toi heidät muun maailman tietoisuuteen. Mitä barrikadeille nousseet naiset odottavat tulevaisuudelta?

  Fem:
  14:05 Ravintola kaltereiden takana
  5/8. Vankilaravintolan avajaispäivä lähestyy, ja Claus Meyer huomaa ilokseen vangeissa täysin uusia puolia. Vangit kertovat myös lapsuudenkokemuksistaan.

  VastaaPoista
 29. TV1:

  1/6. Muslimeista on tullut länsimaiden uusi vihollinen. Skeptikko ja ateisti Are Sende Osen selvittää vihan syitä ja elää viikon oslolaisessa muslimiperheessä. Mihin he uskovat, ja onnistuuko Aren ramadan-paasto?

  19:15 Luontohetki: Veden maailma
  Epävarma tulevaisuus. Ilmastonlämpeneminen on tosiasia. Muutos heijastuu suoraan maailman meriin ja veden kiertokulkuun, mikä vaikuttaa koko planeettaamme. Muutoksen laajuutta voidaan silti vasta arvailla. Osa 24/24.

  VastaaPoista
 30. TV1:

  7.18 Ville Niinistö Dohan ilmastokokouksesta

  Taas yle muistuttaa valkoisten pahuudesta.

  11:10 Karhusaaren ilmastotutkija
  Pohjoisella jäämerellä sijaitsevalla Karhusaarella asuu vain kourallinen sää- ja radioaseman henkilökuntaa. Kuinka 30-vuotiaan naistutkijan Oddrun Markussenin työt sujuvat kahdeksan karskin miehen seurassa?

  21:30 Dokumenttiprojekti: Säilöttyjä unelmia
  Ohjaaja Katja Gauriloff seuraa säilykepurkin uskomatonta 30.000 kilometrin matkaa halki ruokatuotantoketjun ja kaupan hyllylle Suomeen. Tuotteiden takaa löytyy lukemattomia työtätekeviä käsiä, ja unelmia. T: Oktober Film

  Yle kertoo miten hyviä ja ahkeria kehitysmaalaiset ovat, tekevät meille tavaroita pilkkahintaan. Sen takia meillä on niin rikasta.

  Teema:

  17:00 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  3/5. William E. Boeing. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  Mikä tahansa siirtolaisuus on hyvä.

  VastaaPoista
 31. TV1:

  09:30 Kätilöksi Ramallahiin
  Henkilökuva kätilö Berit Mortensenistä, joka matkustaa Palestiinaan, Ramallahiin, käynnistämään kätilöprojektia.

  10:50 Kansankodin kuokkavieraat: Muistatko
  Sininen. Lyhytelokuvasarja suomalaisten siirtolaisten kokemuksista Ruotsissa. Osittain mv. Ohjaus: Ari Matikainen. Tuotanto: Kinocompany

  19:00 Kansankodin kuokkavieraat
  8/8: Supiruotsalaisia. Ruotsissa suomalaisuutta ei tarvitse enää hävetä vaan se on voimavara ja osa identiteettiä. Ovatko ruotsalaisetkin aidosti kiinnostuneita suomalaisesta kulttuurista? O: Jaakko Kilpiäinen.

  Teema:

  21:00 Historia: Saastaiset kaupungit
  1/3. Lontoo keskiajalla. Dan Snow kaivautuu suurkaupunkien likaiseen ja löyhkävään historiaan, aikaan, jolloin kaduilla lojui jopa ruumiita. Keskiajan Lontoossa kaduille tyhjennettiin aamuisin myös yöastiat. T: BBC.

  Törkeää länsimaalaisten mustamaalamista. Näyttikö yle negatiivisessä sävyssä miten likaista kehitysmaissa on nyt? Aikana, jona eläminen on paljon paljon helpompaa, kuin keskiaikana, kun ei ollut keksitty edes sähköä ja peruslääkkeitä ja teollis, tieteis, maatalous, lääketiedevallankumouksen jälkeen, joka helpotti elämää dramaattisesti.

  VastaaPoista
 32. TV1:

  10:50 Kansankodin kuokkavieraat: Muistatko
  Uni. Lyhytelokuvasarja suomalaisten siirtolaisten kokemuksista Ruotsissa. Osittain mv. Ohjaus: Ari Matikainen. Tuotanto: Kinocompany

  Teema:

  16:40 Sikkimin päivät ja yöt
  The Days and Nights of Netuk, Intia 2006. . Netuk, vanha maanviljelijä ja shamaani elää vanhanaikaista elämää Sikkimissä, Koillis-Intiassa. Hän esittelee meille kylänsä ja elämänsä ja kertoo myös klaaninsa tarinaa.

  Fem:

  21:00 Koodinimi Liekki ja Sitruuna
  Osa 2/3. Draamasarja vastarintaliikkeen sankareista Saksan miehittämässä Tanskassa. Ohjaus: Ole Christian Madsen, 2008. Rooleissa: Thure Lindhardt ja Mads Mikkelsen.

  VastaaPoista
 33. Teema:

  17:20 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  3/5. William E. Boeing. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  VastaaPoista
 34. TV1:

  9.36 Talvisirkus afrikkalaisissa tunnelmissa

  Teema:

  15:35 Se siitä! Teoriat testissä
  Dallas kysyy vastaantulijoilta, mikä heidät tekee onnellisiksi. Liz matkustaa Norjaan katsomaan, millaisella teknologialla siellä torjutaan ilmastonmuutosta. Jem lähtee uskalikkona lumivyöryalueelle. T: BBC.

  VastaaPoista
 35. Teema:

  14:50 Historia: Memphisin surmanlaukaukset
  James Earl Ray ampui ihmisoikeustaistelija Martin Luther Kingin huhtikuussa 1968. Dokumentti siitä, millaisessa Amerikassa tuolloin elettiin ja mitä miehille tapahtui ennen kohtalokasta päivää. (Roads to Memphis, 2010)

  Tietysti tapettu kehitysmaalainen, tappaja länsimaalainen.

  VastaaPoista
 36. TV2:

  21:00 Satuhäät
  Suomalais-vietnamilainen pari vihitään buddhalaisin menoin Ho Chi Minhin kaupungissa. Temppelivihkimisen jälkeen vietetään sukujen yhdistämisjuhla, jonka jälkeen Janin ja Tracyn kunniaksi pidetään iltajuhla.

  Teema:

  17:00 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  4/5. John Jacob Astor. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  21:45 Kino: Kasvot kuvaruudussa
  Network, USA 1976. Neljällä Oscarilla palkittu satiiri tv-aseman uutisankkurista, joka nousee kansansuosikiksi ja profeetaksi omaperäisillä vihapuheillaan. O: Sidney Lumet. N: Peter Finch, Faye Dunaway, Robert Duvall.

  23:45 Identiteetti
  Eija-Liisa Ahtilan lyhytelokuvat: Me/We, Okay ja Gray. Lyhytelokuvat muodostavat kokonaisuuden, jonka teemana ovat identiteetti ja ennakkoluulo. Mv.

  MTV3:

  7.50 Pelastakaa Syyrian lapset!

  VastaaPoista
 37. TV1:

  08:05 Konttoritiikerit
  Office Tigers. Konttori Chennaissa: nuoret intialaiset opiskelevat Wall Streetin työetiikkaa kansainvälisille yrityksille toimistopalveluja myyvässä yrityksessä. O: Liz Mermin. T: Drive Thru Pictures, Iso-Britannia.

  09:05 Peter Lund Madsen opintomatkalla
  Osa 2/6: Rasismi. Kertomuksia ihmisten elämän suunnan muuttaneista tapahtumista.

  Teema:

  21:00 Historia: Saastaiset kaupungit
  2/3. Vallankumousajan Pariisi. Miltä mahtoi näyttää vallankumousaikana Pariisissa? Hautausurakoitsijoilla riitti töitä, sillä ihmishengellä ei paljon arvoa ollut vallankumouksen myllerryksessä. T: BBC.

  VastaaPoista
 38. TV2:

  14:40 Camilla Plumin mainiot mausteet
  9/10. Miltä mahtaa aito thaimaalainen ruoka tuoksua? Sikäläinen kokki osaa verrattomasti yhdistää neljä perusmakua, ja Camillan keittiössä valmistuu tänään vihreää karripastaa, kalakeittoa ja thaisalaattia.

  Teema:

  22:00 Kino: Waltz with Bashir
  Vals Im Bashir, Israel 2008. . Ari Folmanin pitkä animaatio Israelin ja Libanonin välisestä sodasta sekä Sabran ja Shatilan palestiinalaisleirien verilöylystä 1982. Palkittu elokuva muistamisesta, unista ja sodan traumoista.

  22:00 Kino: Waltz with Bashir
  Vals Im Bashir, Israel 2008. . Ari Folmanin pitkä animaatio Israelin ja Libanonin välisestä sodasta sekä Sabran ja Shatilan palestiinalaisleirien verilöylystä 1982. Palkittu elokuva muistamisesta, unista ja sodan traumoista.

  Fem:

  21:00 Koodinimi Liekki ja Sitruuna
  Osa 3/3. Draamasarja vastarintaliikkeen sankareista Saksan miehittämässä Tanskassa. Ohjaus: Ole Christian Madsen, 2008. Rooleissa: Thure Lindhardt ja Mads Mikkelsen.

  VastaaPoista
 39. TV1:

  16:00 Gallipolin salaisuudet
  Tohtori Robert Ballard, Titanicin löytäjä tutkii Turkin rannikolla Gallipolin taistelupaikan lähivesiä. Kuinka turkkilaiset vuonna 1915 onnistuivat torjumaan brittien maihinnousun? Vastaus voi löytyä meren pohjalta.

  VastaaPoista
 40. TV1:

  22:00 Seitsemäs taivas
  Voiko ihmiset jakaa hyviin ja huonoihin? Onko narkkarien tai Itä-Euroopan romanien auttaminen lääkärin velvollisuus vai kerjäläisten hyysäämistä? Vieraana päihdelääkäri Pekka Tuomola.

  VastaaPoista
 41. Teemalla huomenna:

  22:15 Ensimmäinen elokuva
  The First Movie, 2009. Pienen kurdikylän lapset Pohjois-Irakissa näkevät ja tekevät elokuvia ensi kerran elämässään. Prix Italia -palkitun taianomaisen, persoonallisen dokumenttielokuvan on ohjannut Mark Cousins.

  Sub-tv:llä huomenna:

  20:00 Nuoret, laiskat ja tyhmät
  Loppu löysäilylle!. Mitä tehdä, kun aikuinen lapsi loisii kotona ja on täysin kyvytön ottamaan haltuun pienimpiäkään arkiaskareita? Brittiläisessä realitysarjassa moiset vetelykset joutuvat kimppakämppään, jossa ruoka ei tule valmiina pöytään ja elääkseen on tehtävä työtä. Avausjaksossa porukka joutuu hotellisiivoojiksi, keittiöapulaisiksi ja tarjoilijoiksi. Miten pärjää 24-vuotias Orion, joka elelee leveästi äitinsä rahoilla ja käyttää kaiken energiansa juhlimiseen? Entä pienimmästäkin vastoinkäymisestä itkuun pillahtava 18-vuotias Danielle tai pomolleen päätään aukova, itseriittoinen Dogan? Joka viikko yksi hemmotelluista nuorista joutuu maitojunalla kotiin, kun loput jäävät mittelemään maailmanympärysmatkasta. Ensimmäinen tuotantokausi, osa 1/6.

  VastaaPoista
 42. fem:

  18:30 Mistä morsian sikhille?
  4/7. Kihlajaiset Intiassa. Sumeet matkaa Intiaan etsimään elämänsä rakkautta. Intiassa isä on kutsunut sukulaisia koolle. Sumeet pääsee pikkuserkkunsa kihlajaisiin ja ensimmäisille järjestetyille treffeille.

  VastaaPoista
 43. TV1:

  08:05 Avara luonto: Jäinen planeetta
  1/6. Maan äärissä. Maapallon napa-alueilla on käynnissä ilmastonmuutoksia, jotka vaikuttavat ennen pitkää koko maapallomme tulevaisuuteen. Meret ovat kuitenkin yhä molempien napojen eläimistön ylläpitäjiä. T: BBC

  14:25 Poro ja muuttuva ilmasto
  Poro on sopeutunut kestämään kovatkin talvet, mutta entäpä kun talvet käyvät entistä leudoimmiksi? Millaisia muutoksia ilmaston lämpenemisen arktisilla alueilla odotetaan poroille ja poronhoitajille merkitsevän?

  Teema:

  16:00 Montmartren Harlem
  Musiikkipitoinen dokumentti Pariisiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntyneestä mustien amerikkalaistaiteilijoiden yhteisöstä. (Harlem in Montmartre, 2010)

  17:00 Historia: Siirtolaisesta miljonääriksi
  5/5. Henry J. Heinz. Rohkeus, sitkeys ja kova työ takasivat sen, että viisi Euroopasta Yhdysvaltoihin saapunutta maahanmuuttajaa jätti pysyvän jäljen uuden kotimaansa kulttuuriin ja talouselämään.

  VastaaPoista
 44. TV2:

  22:10 Misfits
  Curtisin vanha lahja päätyy juutalaisvanhuksen käsiin, joka aikoo muuttaa historiaa. Miehen yritys tappaa Hitler menee pahasti pieleen, ja toisen maailmansodan loppunäytös kirjoitetaan uudelleen.

  VastaaPoista
 45. TV2:

  12:30 Verta, hikeä ja luksusta
  1/5. Jalokivet. Mistä kauppojen kalliit trendituotteet ovat peräisin? Kuuden brittinuoren matka alkaa Madagaskarilta, jossa he liittyvät armottomissa oloissa raatavien safiirinetsijöiden joukkoon. T: BBC.

  VastaaPoista
 46. TV1:

  12:00 Skeptikko ja uskovat
  4/6. Kuinka juutalaiset ovat selviytyneet vuosisatoja jatkuneesta syrjinnästä ja vainosta? Are Sende Osen tutustuu juutalaisten arkeen ja valmistaa vieraiksi saapuville rabbeille kosher-päivällisen.

  22:55 Aunuksen kylillä
  Arkkitehti Carolus Lindberg ja hänen assistenttinsa Jouko Hautala tekivät tutkimusmatkoja Suomen miehittämässä Itä-Karjalassa vuonna 1943. Hautalan tytär Marja Pensala seurasi isänsä jälkiä 50 vuotta myöhemmin.

  Teema:

  16:00 Suomen historian myytit : Evakot
  Miksi kuva Karjalan evakoista on niin yksitotinen? Ovatko evakot pakolaisia? Entä miten reggae ja Karjalan kaipuu liittyvät toisiinsa? Vastauksia etsitään kirjailija Elina Hirvosen johdolla.

  fem:

  18:30 Mistä morsian sikhille?
  5/7. Jumalan huiputtamana. Sumeetilla on maailman surkeimmat treffit New Delhissä, mutta hänen paras ystävänsä Chirag ojentaa taas auttavan kätensä. Miljoonakaupungista löytyy Sumeetille uudet treffit.

  19:00 Norjan öljyjuhlat
  1/3. Öljy on tehnyt Norjasta rikkaamman kuin koskaan. Miten ensimmäinen öljyrikkauksista nauttimaan päässyt sukupolvi elää? Monella on luksushuvila ja Porsche, mutta ei toki kaikilla.

  Ylen mielestä Norja on niin rikas öljyn takia, vaikka todellisuudessa öljyn osuus Norjan BKT:stä on pieni.
  Monella kehitysmaalla on paljon luonnonvaroja, mutta tulot niistä varastaaa poliittinen eliitti, eikä investoida maan talouteen.

  VastaaPoista
 47. Fem:

  21:30 Antiikkimakasiini
  Paloviina ja juopottelun historia. Ruotsalaiset ovat juopotelleet vuosisatoja, ja pöydässä on tietenkin tarvittu monenlaisia esineitä. Mitä esineet kertovat yhteiskunnasta?

  VastaaPoista
 48. Teema:

  21:00 Historia: Saastaiset kaupungit
  3/3. Teollistuva New York. Kaikkialta pursuavaa saastaa ja likaa vastaan taisteltiin 1800-luvun New Yorkissa monin keinoin. Katujen puhtaanapidossa käytettiin apuna sikoja.T: BBC.

  VastaaPoista
 49. fem:

  17:45 Unohtuneet rikokset
  Ruotsi on ollut oikeusvaltio jo vuosisatoja. Syrjäisissä kolkissa vallitsivat kuitenkin pitkään viidakon lait. Väkivaltainen Kalle herätti kauhua Taalainmaan Finnmarkissa.

  19:00 Norjan öljyjuhlat
  2/3. Öljyn vaurastuttamassa Norjassa perhe on yhä tärkeässä asemassa ja perhepiirissä vietetään paljon aikaa. Norjalaisilla on eniten vapaa-aikaa maailmassa. Aina se ei kuitenkaan ole pelkästään hyväksi.

  VastaaPoista