maanantai 14. tammikuuta 2013

YLEN RASISMISTA MESOAMINEN EI OTA LOPPUAKSEENYLE TV1, 14.1.2013 klo 21.00 A-studio

A-studio Hollannissa: Suvaitsevaisuuden ihmemaa vai rasismin pesä? 

Kun Helsingin Sanomat antoi muutoinkin lellitylle Umayya Abu-Hannalle jälleen kerran ilmaista mainostilaa purkaa omia arkisia harmituksen aiheitaan, se synnytti maassamme rasismihysterian jota ei kuultu ja nähty sitten Persujen 2011 eduskuntavaalivoiton.

Vuodenvaihteesta jo kaksi viikkoa kestänyt kampanja suomalaisia vastaan ei ota laantuakseen, vaan A-Studio pitää moottorin lämpimänä (kohdasta 18.20 eteenpäin) kertomalla Abu-Hannan ihailemasta Hollannista ja sen rasismitilanteest
a. Tällä kertaa Ylen raportissa kerrottiin myös syistä, miksi myös Hollannissa esiintyy nuivuutta eli "rasismia" kutsumattomia Lähi-idän ja Afrikan kiertolaisia kohtaan. Ohjelma teki katsojalle selväksi, että kooltaan niinkin erilaisissa kaupungeissa kuten Goudassa ja Rotterdamissa esiintyvä laajamittainen rikollisuus johtuu yksinkertaisesti siitä, että maahan on päästetty kognitiivisesti, koulutuksellisesti ja temperamentiltaan liian haasteellista väkeä Euroopan ulkopuolelta. Jutun paljastava linja johtui todennäköisesti siitä, että suuri osa rikollisista on muslimeja ja nämä ovat hyökänneet myös juutalaisten kimppuun, joka ei ole jäänyt varmaankaan huomaamatta raportin tehneeltä juutalaistaustaiselta toimittajalta Boris Salomonilta.

7 kommenttia:

 1. Fem:

  21:30 Toimittaja tapahtumien keskellä
  Vuonna 1995 Srebrenicassa surmattiin 8000 muslimimiestä ja -poikaa. Norjalaistoimittaja Knut Magnus Berge tapasi Hatidjan, yhden leskistä, ja oppi ymmärtämään Balkanin levottomuuksien taustaa.

  VastaaPoista
 2. TV1:

  18:30 Puoli seitsemän
  Vieraana Uuden Musiikin Kilpailun juontaja Anne Lainto. Näytämme yhden tavan vähentää ulkomaalaisvihaa käytännössä. Juontajina Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen.

  Teema:

  19:00 Historia: Meksikon vallankumous
  2/2. Perintö. Vallankumouksen jatkuessa Saksa etsi Meksikosta liittolaista Yhdysvaltoja vastaan vuonna 1917. Millainen oli vallankumouksen julma loppunäytös, ja kuinka aseiden vaikeneminen näkyi maan taiteissa?

  Fem:

  20:00 Kirjaohjelma: Kirjoja vankilasta
  Siss Vik tapaa norjalaisen John Manglerin, joka sai taposta pitkän vankeustuomion, sekä turkkilaisen Izzet Celasinin, joka joutui poliittisten mielipiteidensä vuoksi vankilaan kotimaassaan.

  VastaaPoista
 3. Fem:

  17:45 Unohtuneet rikokset
  Yli puolet Ruotsin asukkaista on naisia, mutta se ei näy rikostilastoissa. Hilda Nilsson on kuitenkin jäänyt rikoshistoriaan yhtenä Ruotsin pahimmista sarjamurhaajista.

  20:50 Elokuva: Yhteiskunnan vihollinen nro 1
  L'ennemi public no 1, Ranska 2008. Osa 2/2. Ranskalainen gangsteri Jacques Mesrine tunnetaan 1960- ja 1970-luvun hirmutöistään. Pahamaineista rikollista pidettiin myös eräänlaisena sankarina. Ohjaus: Jean-Francois Richet.

  VastaaPoista
 4. TV1:


  18:30 Puoli seitsemän
  Vieraana huippu-urheilujohtaja Mika Kojonkoski. Sydäntalven sesonkiherkut ja vihannesten hiilijalanjälki. Juontajina Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen.

  19:00 Kiehtova maailma: Palin Brasiliassa
  3/4. Michael Palinin matka Brasiliassa jatkuu Rio de Janeiroon. Vuoden 2016 olympialaisten isännöinti on valtava haaste kaupungille, jossa tuloerot ovat maailman suurimpia. T: BBC.

  Teema:

  21:00 Historia: Matkustaja-alus merisodassa
  2/2. Kesäkuussa 1939 lähti saksalainen matkustaja-alus Columbus iloisissa tunnelmissa ylittämään Atlanttia. Saman vuoden joulukuussa brittilaivasto tulitti alusta.

  VastaaPoista
 5. Fem:

  21:00 Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin
  Sarja alkaa. Osa 1/3. Homoseksuaalina eläminen vaatii rohkeutta. Rasmus pakenee pikkupaikkakunnan ahdasmielisyyttä Tukholmaan ja rakastuu Benjaminiin. Käsikirjoitus: Jonas Gardell. Ruotsalainen draamasarja.

  VastaaPoista
 6. TV2:

  20:00 Silminnäkijä: Kuolleen koneen kirous
  Eurooppalainen elektroniikkaromu myrkyttää ihmisiä Afrikassa, vaikka vanhoista koneista saisi arvometalleja tehokkaammin kuin kaivostoiminnasta.

  VastaaPoista
 7. 09:05 Aamusydämellä
  Pohjanmaalaiset muusikot Dóra Lukács ja Sebastian da Costa kertovat millainen rikkaus on kasvaa kahdessa kulttuurissa. yle.fi aamusydamella.

  Fem:

  17:45 Unohtuneet rikokset
  Siellä missä viina virtaa, on monesti väkivaltaa. 1890-luvun Tukholman kapakoiden meno muistutti monin tavoin nykyistä. John-nimisen keikarin elämä muuttui, kun hän osti aseen.

  VastaaPoista