tiistai 26. kesäkuuta 2018

PUNA-YLESSÄ VALKOISET LEIMATAAN VUODEN 1918 VAPAUSSODAN SOTASYYLLISIKSI

Milloin SDP pyytää anteeksi maanpetostaan ja punakapinaa?

Vuoden alusta lähtien Ylen ohjelmissa ja uutisissa on käsitelty runsaasti keväällä 100 vuotta sitten päättynyttä sisällissotaa. Tosiasiassa kyse oli vapaussodasta, kun tietää bolsevikkien esimerkistä mitä olisi seurannut, jos punainen puoli olisi voittanut. Tätä mahdollisuutta ja punakapinan marxilaista mielettömyyttä Yle ei ole käsitellyt muistovuonna juuri lainkaan, poikkeuksena Jari Ehrnroothin sinänsä informatiivinen, mutta viime kädessä porvarillista liberalismia pönkittävä kolumni Punaisen Suomen pitkä varjo.

Punakapinan aloittaneet sosiaalidemokraatit eivät ole tähän päivään mennessä pyytäneet virallisesti anteeksi valtiopetostaan, ja miksi olisivatkaan, kun jälkimarxilaiset mediassa ovat nyt asemassa, jossa he voivat kirjoittaa historian mieleisekseen. Tilanne on kääntynyt niin absurdiksi, että valtamedia kuten Yle vaatii punaisen yliopiston asiantuntijoiden ja kulttuurimarxilaisten pappien suulla anteeksipyyntöä sodan voittajilta! Tämä silmänkääntötemppu on onnistunut sillä, että sisällissodan 100-vuotismuisteluissa on keskitytty lähes pelkästään sodan päättymisen jälkeen vankileireillä kuolleisiin punaisiin. Näin valtiopetokseen syyllistyneet venäläisbolsevikkien aseveljet ja -sisaret on saatu näyttämään yleisessä katsannossa uhreilta ja valkoiset mielivaltaisina kansanmurhaajina.

Viimeisin näyttö veristä punaväriä puhtaaksi pesevästä narraatiosta löytyy tämän päivän uutisesta Suomenlinnan sisällissotaretriitissä kuullaan Bosnian sisällissodan vankileirin vartijaa ja meditoidaan – "Tapahtumapaikat eivät koskaan kerro vain historiasta vaan aina myös meistä"
Mutta miksi retriitti ylipäätään pitää järjestää paikassa, jossa on tapahtunut hirveitä asioita– kuten Suomenlinnassa, jossa punavankeja oli enimmillään 8 000? – Paikka toimii mentorina. Kun on hiljaa ja kuuntelee, se alkaa puhua. 
Auschwitzin-retriitistä mallia Ijäksellä on omakohtaista kokemusta siitä, kun "paikka alkaa puhua". Keväällä 2017 hän osallistui Bosniassa järjestettyyn retriittiin, ja viime syksynä vuorossa oli Auschwitzin-retriitti. Järjestäjänä toimi kansainvälinen Zen Peacemakers International. Se on järjestänyt retriittejä kansanmurhien tapahtumapaikoille jo vuodesta 1996.
Kun Auschwitz mainitaan punavankileirien yhteydessä, kyse on mitä härskimmästä mielleyhtymien luomisesta. Jutussa punakapinan kukistaminen rinnastetaan muitta mutkitta natsien kansanmurhanyritykseen, koska voittajat kohtelivat punabandiitteja toisina aivan kuten kaikki ihmiset vihollisiaan sodissa. Ilmeisesti retriittiin osallistuneen Peacemakers Finlandin jäsenen Mikko Ijäksen mielestä punaisia ei olisi missään vaiheessa saanut pitää toisina, vaikka nämä yrittivät kaataa laillisen hallituksen, liittää Suomen itänaapuriin ja tappaa luokkavihollisina pitämänsä porvarit.
Ijäs sanoo, että retriittejä järjestetään keskitysleirien kaltaisilla hyvin voimakkaita tunteita herättävillä paikoilla juuri siitä syystä, että osallistujat muistaisivat, miten meillä kaikilla on taipumus jakaa ihmiset meihin ja heihin.

– Ja ne, jotka eivät kuulu meihin, ovat uhka. Äärimmäisissä tapauksissa alamme vähentää meihin kuulumattomien ihmisoikeuksia. Tämä näkyy modernissa maailmassa Myanmarista Yhdysvaltoihin.
Jutun tv-uutisversiossa kerrottiin, että sisällissotareriitissä pyritään anteeksiantoon Suomenlinnan ja vuoden 1918 sotavankileirin tapahtumille. Koska vain syyllisille voidaan antaa anteeksi, tuli retriittiä mainostanut Yle julistaneeksi valkoiset syyllisiksi. Näin sosiaalidemokraattinen punainen puoli nostetaan kuin varkain vähintään sodan moraaliseksi voittajaksi. 

On vaikea ymmärtää mihin tälla valheellisella ja yksipuolisella manipulaatiolla pyritään. Ei ainakaan Ylen jatkuvasti toistamaan kansalaisten keskinäiseen ymmärrykseen ja anteeksiantoon, sillä sisällisodan epäsymmetrinen tarkastelu ei tällaista asennetta tue. Varsinkin, kun tätä röyhkeää narraatiota on selittänyt Ylen ohjelmissa ahkeraan punaporvarina tunnettu uuspunikki Paleface.


                                                        *************************Yle Teema, tiistai 26.6.2018 klo 22:00 The Handmaid's Tale - Orjattaresi (16) 

4/10. Naiset, älkäämme alistuko. Serena Joy määrää Frediläiselle rangaistuksen oikuttelusta. Henkisesti piiskatun naisen suojus murtuu ja hän palaa mielessään menneeseen aikaan. Hänen seremoniansa aika on pian tuleva. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).


Yle Teema, tiistai 26.6.2018 klo 22:50 The Handmaid's Tale - Orjattaresi (K16) 

5/10. Uskollinen. Vaikka Frediläinen ei olekaan täyttänyt osaansa täydellisesti, emäntä tekee hänelle erikoisen ehdotuksen. Kuinka Frediläinen, tai se joka hän oli entisessä elämässään, kohtasi tulevan miehensä? HD Äänitekstitys: suomi. K16 (seksi).


Yle Teema, tiistai 26.6.2018 klo 23:41 The Handmaid's Tale - Orjattaresi (16) 

6/10. Naisen paikka. Naapurivaltion suurlähettiläs saapuu vierailulle Gileadiin. Frediläistä pyydetään kertomaan elämästään orjattarena, mutta voiko hän kertoa totuuden? Serena Joy käy läpi avioliittoaan ja omaa osuuttaan Gileadin syntyvaiheissa. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus, seksi).

1 kommentti:

  1. Yle ripulipaskoineen saa taas nuuhkaista ihan norsun ulkosynnytintä vaan.

    VastaaPoista