keskiviikko 14. helmikuuta 2018

YLE JA EU – OMAKEHUN MESTARIT


Ylessä on tapana teettää ainakin kerran vuodessa tutkimus, jossa sitä kehutaan estoitta maan luotettavimmaksi mediaksi. Paradoksaalisesti mitattua luotettavuutta laskee se, että yleensä Yle on itse ehdottanut tutkimusta ja sanellut sille sellaiset raamit, joiden se tietää imartelevan itseään. Toisen kertaluvun omakehuun päästää silloin kun tunnetusti EU-myönteinen Yle mainostaa EU-komission barometritutkimusta, jossa kerrotaan suomalaisten suorastaan rakastavan kaikkea mikä liittyy Euroopan Unioniin. Asiasta kertoo Ylen verkkosivujen uutinen Suomalaiset arvostavat euroa ja EU:n suomia vapauksia.

Olisi mielenkiintoista tietää millaisilla kysymyksillä ja tutkimusmetodilla on saatu näin yltiöpositiivisia vastauksia. Tuhatkunta tutkimukseen osallistunutta suomalaista antaa tuskin koko kuvaa kansalaisten asenteesta EU:ta kohtaan. Valitettavasti Ylen juttu ei anna linkkiä ko. tutkimukseen, jossa vastausten poikkeuksellisuus saisi selityksen:
Kolme neljäsosaa suomalaisista kannattaa euroa ja kaksi kolmasosaa eurooppalaisen tason puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa, ilmenee EU-komission julkaisemasta Eurobarometrista.Barometrin mukaan EU merkitsee suomalaisille ennen muuta positiivisia käytännön asioita kuten yhteistä rahaa, vapautta matkustaa, opiskella ja työskennellä kaikkialla EU:n alueella.
Nuo edellä mainitut edut ja vapaudet ovat enimmäkseen pelkkiä teoreettisia mahdollisuuksia, joita hyödyntää vain pieni osa suomalaisista, enimmäkseen Helsingin alueelle pakkautuneet pintaliitäjät. Uutisessa ja ilmeisesti myös tutkimuksessa paljon pienemmälle huomiolle jäivät ilmiselvät EU:n valuviat ja akuutit ongelmat. Huomattavasti uskottavammin haastatellut heijastelevat suomalaisten tuntoja kun Yle kertoo, että "suurimmat ongelmat EU:ssa ovat suomalaisten mielestä terrorismi ja maahanmuutto". Tätä havaintoa ei kuitenkaan nostetettu Yle-uutisen otsikkoon.


                                                        ***************************


Ideologiselle muotihullutukselle on tyypillistä, että sitä rummuttava media ottaa sen jatkuvasti esiin missä tahansa yhteydessä. Samaa mantraa toistetaan niin kauan, että konformismiin taipuvainen ihmislauma alkaa pitää mielettomyyttä totena. Näin on käymässä "sukupuolettomuuden" kanssa, vaikka asian puolesta propagoivat tahot toistavat samaan hengenvetoon, että sukupuolia (joita ei siis pitänyt olla) on ainakin yli 30.

Tyyppiesimerkki tällaisesta toistoon perustuvasta ujutuksesta ja indoktrinaatiosta on tuore Ylen kulttuuriuutinen 
Harvoihin naissurrealisteihin kuulunut Meret Oppenheim vähät välitti sukupuolesta: "Ihmismieli on androgyyni". Aikamme tärähtäneisyyttä kuvaa paljastavasti se, kuinka pinkkikuplassa elävät kulttuurtoimittajat nostavat juutalaistaustaisen rappiotaiteilija Meret Oppenheimin (1913–1985) nyrjähtäneen surrealismin esikuvaksi sukupuolipolitiikassa, jossa hauraat ja lellityt lumihiutaleet haluavat kynnet verillä kieltää realismin eli biologisen todellisuuden. 
Hän kritisoi ihmisten jakamista kahteen sukupuoleen ja puhui jo varhain sukupuolineutraaliuden puolesta, kuraattori Penttilä sanoo.  
- Naiseus näkyy kyllä paikka paikoin Oppenheimin taiteessa, vaikka hän korostikin, että niin ihmismielellä kuin taiteellakaan ei ole sukupuolta, se on androgyyni. Oppenheim oli hyvin vapaamielinen monella tapaa, Thomas Levy [toinen juutalainen, toim. huom] sanoo.  
– Nuorena Meret esiintyi monissa mieskollegojensa valokuvissa alasti. Hän oli hyvin kaunis. Seksuaalisesti hänelle tuntui olevan melko sama, onko kumppani mies- tai naispuolinen. Vanhemmiten naiset taisivat kyllä saada ylivallan, Levy pohtii.
Tuossa lainauksessa lähes jokainen väitelause on sisäisesti ristiriitaista roskaa. Totta kai "taiteilijat" voivat vedota teostensa irrationaaliseen ja jopa arationaaliseen kuten transsendenttiseen ulottuvuuteen, mutta poliittisiin ja tieteelliseen keskusteluun nuo houreet eivät sovi, koska ne ovat jo heti ensi kädeltä kumottavissa. 

Mutta toimittajilla ja nykytaiteilijoilla keinot on monet, kun halutaan ajaa tiedevastaista kulttuuriliberalismia kuin käärmettä pyssyyn. Trendikkäisiin, puolisivistyneisiin näsäviisastelijoihin tällainen temppuilu uppoaa helposti, vahvistaahan se jo ennestään heidän tasa-arvoelitististä (!) maailmankuvaa, jossa halutaan erottautua rahvaan arkiajattelusta. Asiassa ei olisi mitään kummeksuttavaa, mikäli tuo friikkisirkus rinkirunkkaisi sosiaalisia konstruktioitaan yliopiston seminaarihuoneiden sisällä. Moraalisesti kestämättömäksi tilanteen tekee se, että näkyvyydellään ja jäljellä olevalla arvovallallaan Yle markkinoi kaheli mariamagdalena auktoriteettinaan valheellista ideologiaa suurille massoille.


                                                        ***************************


Yle TV1, keskiviikko 14.2.2018 klo 21:00, A-Studio

Suomen valtion ja saamelaisten välillä on alkamassa totuus- ja sovintoprosessi. #yleastudio Juontajana Kirsi Heikel HD

Länsimaissa kaikki saavat etnisen vähemmistön etuoikeudet paitsi valkoinen enemmistö, joka on globaalisti marginaalinen vähemmistö. Nykyisen rotuajattelun tekopyhyys näkyy myös Suomessa, varsinkin silloin kun saamelaiset viettävät kansallispäivää 2. helmikuuta. Saamelaisasiaa puidaan vielä tänään A-studiossa.

Koko keskustelun lähtökohtana on saamalaisten oikeus etniseen itsemäärittelyyn ja muiden poisrajaamiseen: suomalaiset eivät voi halutessaan olla saamelaisia. Tätä pidetään upeana diversiteettinä ja oikeutena omaan ainutlaatuiseen identiteettiin. Kun suomalaiset ja muut valkoiset eurooppalaiset vaativat samaa oikeutta, se onkin rasismia. Tuo kauhea rasismi (joka on hyvää saamelaisille, tiibetiläisille jne.) voitetaan vain sillä, että kuka tahansa kuten somali voi halutessaan olla suomalainen. Mutta suomalainen ei voi halutessaan olla somali tai kongolainen. Eipä sillä, että kukaan todellinen suomalainen sellaiseksi haluaisikaan, mikä taas kertoo käänteisesti siitä, miksi eräät afrikkalaiset haluavat kiihkeästi tulla suomalaisiksi.


Yle Fem Teema, keskiviikkona 14.2.2018 klo 11:30, Spotlight : Varjoyhteiskunta 

Tuhannet paperittomat ihmiset asuvat Suomessa yhteiskunnan ulkopuolella. He kieltäytyvät palaamasta kotimaihinsa, ja Suomi yrittää kaikin tavoin päästä heistä eroon. Toimittajat: Jeanette Björkqvist ja Jessica Stolzmann. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi. UUSINTA eiliseltä.


Yle Fem Teema, keskiviikkona 14.2.2018 klo 20:00, Ranskalainen kylä 

Uudet jaksot. Kausi 7, 7/12. Sotavangit. Villeneuven kyläläisten sota-ajan kokemuksia seuraavan sarjan viimeisellä kaudella eletään 2000-lukua ja luodaan kriittinen katse menneisyyteen, ensin joulukuuhun 1945. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).


Yle TV1, keskiviikkona 14.2.2018 klo 23:00, Ulkolinja: Saksan uusnatsit 
Väkivaltaisen äärioikeiston kannatus on noussut Saksassa suurimmilleen sitten toisen maailmansodan - mihin tämä johtaa? Freital on yksi uuden äärioikeiston keskuksista, jossa poliittiset rintamalinjat ovat jyrkät. T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.

Zum Teufel! Jälleen (uus)natsidokkari Yleltä, mutta hei, tämähän onkin uusinta viime viikon torstailta. Lähetys on monessa mielessä harkittu teko, sillä ensinnäkin median politrukit tietävät, että toisto on indoktrinaation äiti. Toiseksi, ohjelma tulee sopivaan aikaan, koska 13.-15.2.1945 liittoutuneet suorittavat Dresdenin kansanmurhapommitukset. Paletin juoneen kuuluu, että Yle tv ei pommitusten vuosipäivänä lähetä koskaan muisto-ohjelmaa Dresdenin uhreista, mutta sitäkin useammin "dokumentteja" uusnatseista ja holokaustiksi kutsutusta juutalaiskansan kansanmurhayrityksestä. 

Viime vuonna näihin aikoihin Yle lähetti dokumentin Adolf Eichmannista, josta kertoi Yle Watch jutussaan Dresdenin kansanmurhapommitusten muistopäivä. Mitä tekee Yle? Lähettää "dokumentin" Eichemannista...
Dresdenin siviiliuhrien karrelle palaneet ruumiit eivät hohkaa näinä päivinä televisioruudusta, vaan zionvision täyttyy väitetyn holokaustin loputtomasta jankuttamisesta. Tarkoitus on tietysti laskea kaikkien eurooppalaisten, myös suomalaisten, päälle ikuinen syyllisyys, jotta "sama ei tapahtuisi koskaan". Tämän syyllistävän propagandan päämääränä on luoda tekosyy, jotta valkoinen länsi antautuisi kolmannen maailman miljardi-invaasiolle, sillä olisihan sen vastustaminen "uusi holokausti". Väestövyöryn avulla todellakin tapahtuu kansojen murha, mutta uhreina ovat eurooppalaiset, joidan kaulaa kiristetetään murhaavasti holokaustin "moraalisella taakalla".

1 kommentti:

  1. Joo, arvostan aivan erityisen vitusti halpoja eeuuhintoja.
    Joita ei ole 25 vuoteen vielä näkynyt.

    VastaaPoista