maanantai 13. maaliskuuta 2017

MEDIAN HALLA-AHO SHOWSuomen kaltaisessa pienessä maassa koko kansaa kiinnostavia aidosti tärkeitä kotimaisia uutisaiheita on viikossa korkeintaan kourallinen ja niistäkin valtamedia hokee vain paria kerrallaan. Viimeisen viikoin aikana jännitysmomenttia on kiristetty perussuomalaisten Timon Soinin vetäytymisestä puheenjohtajuudesta ja arvailuun siitä, kuka valitaan puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. 

Viikon jatkunut märehdintä kohtasi tänään toistaiseksi korkeimman draaman kaarensa kun EU-meppi Jussi Halla-aho ilmoittautui puheenjohtajakisaan mukaan. Punavihreille oppositiopuolueille tämä on tietysti harmin paikka, sillä ne haluaisivat pitää persut helposti taivuteltavana kompromissipuolueena, jossa oppositon inhoama kansallismielisyys ja maahanmuuttovastaisuus olisivat marginaalissa. Oikeastaan koko maamme poliittiselle establishmentille olisi mieluista se, että valeoppositiona toimivat perussuomalaiset keräisivät kiukkuisten radikaalien äänet, mutta vesittäisivät hallituksessa näiden vaatimukset kuten on käynyt nyt Soinin ministerikaudella. 

Tänään julkaistulla videolla, jossa Halla-aho ilmoittauu puheenjohtajaksi, hän sanoo ääneen sen, jonka hereillä olevat kansalaiset ovat tienneet pitkään. Media ja poliittinen eliitti on tyytyväisiä persuihin ainoastaan silloin, kun se noudattaa killtisti Petteri Orpon ja Paula Risikon lepsua turvapaikka- ja ulkomaalaispolitiikkaa. Halla-ahon videopuhe löytyy tekstimuodossa kokonaisuudessaan Iltalehdestä, josta seuraava lainaus:
Jos vihollinen kehuu toimiasi, on syytä olla huolissaan. Media ja muut puolueet eivät halua perussuomalaisille hyvää. Ne haluavat, että perussuomalaiset kuihtuvat olemattomiin ja poistuvat sotkemasta vanhaa hyväksi havaittua poliittista tasapainoa. Sitten ei tarvitse enää puhua maahanmuuton tai EU:n kaltaisista ikävistä asioista
Yle Uutisten verkkosivuilla julkaistiin peräti neljä juttua (12, 3 ja 4) Halla-ahon lähdöstä puheenjohtajakisaan, ja luonnollisesti ehdokkuus nousi myös Ylen tv-uutisten pääaiheeksi. Verkkosivujen uutisessa Jussi Halla-aho lähtee perussuomalaisten pj-kisaan: "Puolue ei voi olla harvojen hillotolppa" kerrotaan Kokoomuksen Jan Vapaavuoren arviosta, mitä seuraisi, jos Halla-ahosta tulisi puheenjohtaja:
Pian Halla-ahon ilmoituksen jälkeen kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori kommentoi hallitusyhteistyötä siinä tapauksessa, että Halla-aho tulee valituksi. – Minusta on selvää, ettei kokoomus voi olla hallituksessa Halla-ahon PS:n kanssa. Liberaalia demokratiaa puolustettava. PS toki itse valitsee, kirjoitti Vapaavuori Twitterissä.
Myös lukuisat toimittajat ja kolumnisti ovat viimeisen viikon aikana korostaneet sitä, kuinka "tyhmää" olisi valita Korkeimmassa oikeudessa uskonrauhasta tuomittu "rikollinen" Halla-aho persujen johtoon. MTV3:n politiikan toimituksen vanha liberaalijäärä, Timo Haapala, paljastaa Iltalehden kolumnissaan (6.3.) eliitin kaksinaismoralistisen eristyspolitiikan:
Halla-aholla on paljon tukijoita, mutta kiusallinen tosiasia Ps:n kannalta on, että Halla-ahon johdolla puolue ajautuisi marginaaliin. Sen voi sanoa rehellisesti ääneenkin. Halla-aho ei kelpaa muille puolueille. Eli hallitusvalta, joka saattaa toki kadota muutenkin, katoaa Halla-ahon mukana taatusti. Korkeimman oikeuden (KKO) tuomitsema Halla-aho on maahanmuuttokriittisten sankari, mutta perussuomalaisissakin on luultavasti enemmistö sellaisia, jotka miettivät päivittäin muitakin kuin muslimiasioita.
Kokoomuksen Jan Vapaavuoren ja toimittaja Olli Haapalan ukaasit ovat mitä härskeintä hurskastelua, kun tiedetään, että Vapaavuori on tuomittu pahoinpitelystä, varkaudesta ja rattijuopumuksesta. Haapala ei ole juuri koskaan uutisjutuissaan korostanut kokoomuslaisten tai muiden valtapuolueiden kellokkaiden tekemiä rikoksia, mutta persujen saamista poliittisista ajatusrikostuomioista hän jaksaa sen sijaan muistuttaa alituiseen. Ylipäätän medialla ei ole mitään ongelmaa pitää kolminkertaista rikollista sopivana miehenä Euroopan investointipankin varapääjohtajan pallille. Rikollinen onkin mies paikallaan EU:n korruptoituneessa hallinnossa.

On sitten eri kysymys, muuttaako yhden puolueen uusi puheenjohtaja ratkaisevasti maamme poliittista kulttuuria. Vaikka Halla-aho valittaisiin johtajaksi ja reivaisi perussuomalaiset aidoksi vaihtoehtopuolueeksi julistautumalla eliitin inhoamaksi kansallismieliseksi liikkeeksi, sen olisi yksinään vaikea saada muutos, jossa politiikan ytimessä olisi suomalaisten etu. 

Jos muutos Suomessa ja Euroopassa on tullakseen, se tuskin tulee tapahtumaan poliittisten valtasuhteiden vaihtumisen kautta, vaan koko järjestelmän kriisinä, jossa punaliberaalit rappioarvot arvioidaan uudestaan. Talousromahdus, vakava muslimiterrorismi ja etnisen kuohunnan hiipiminen kaupunkien keskustoihin voisivat olla sellaisia tekijöitä, joiden vuoksi lännen yksinään harjoittama itsetuhoinen universalismi hylättäisiin ja alettaisiin vihdoin puolustaa Eurooppaa ja sen alkuperäisväestöä. On mentävä vielä huonommin, jotta tulevaisuudessa jälkeläisillämme menisi paremmin.


        
                                                   ****************************Yle Teema, maanantai 13.3.2017 klo 21:00, Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen 

5/10. Näyttelijä Sanna Stellan, toimittaja Atlas Saarikoski ja kirjailija Tommi Kinnunen sekä Niina Repo puhuvat naisen asemasta, kirjojen naisista ja naisten kirjoista. yle.fi/kirjojensuomi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.


Yle Teema, sunnuntai 12.3.2017 klo 20:15, Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen 

4/10. Runoilija Susinukke Kosola, kirjailijat Nura Farah, Pasi Pekkola ja Niina Repo pohtivat, millaista on olla suomalainen kirjailija muualla - muunlainen Suomessa. yle.fi/kirjojensuomi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.


Tätä kultuurisarjaa kannatta seurata, sillä se antaa hyvän kuvan siitä, kuinka irrallaan "kulttuurieliitti" (mitään ylivertaistahan heissä ei ole) on kansasta ja kuinka vihamielisesti se suhtautuu kaikkeen, mitä punavihreän kuplan ulkopuolella oleva tavallinen tuulipukukansa kannattaa. Identiteettihörhöt Atlas Saarikoski? Suskinukke Kosola? Yle pliiis....katsojat luulivat kulttuurikommunismin jo kuolleen, mutta näköjään se elää hyvin moraaliposeeraavan Gutmensch Nina Repon propagandatuokioissa!

Vasemmalla Susinukke Kosola, keskellä Nina Repo.

1 kommentti: