torstai 9. maaliskuuta 2017

APUA POPULISMI! YLELLÄ TAAS KEVÄTPANIIKKIA RINNASSA

YLE: "Apuva! Ne jyrää meitin!"


Yle TV1,  torstaina 9.3.2017 klo 21,00, A-studio: Talk 

Kestääkö EU populismin nousun? Vieraina europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.), kansanedustaja Ville Tavio (ps), tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma ja populismin tutkija Emilia Palonen. Juontajana Sari Huovinen #YleAstudio

Linkki Yle Areenaan.

Mediaeliitillä pyörii pelko persiissä, koska uhkana on, että sen kanssa liittoutuneet valtapuolueet saattavat menettää Euroopan vaalikeväänä valtansa "populisteille", jotka haluavat estää mantereen kehittymisen liittovaltiovetoiseksi maailmankyläpainajaiseksi. 

Tämän iltainen A-Talk näytti vanhan valtarakenteen terapiaistunnolta, jossa kaikki studiossa olijat saivat purkaa ahdistustaan maahanmuutto- ja EU-kriittiselle kansanedustaja Ville Taviolle. Toisin sanoen kyse oli klassisesta Ylen keskusteluohjelma-asetelmasta, jossa toimittajan lisäksi kolme vierasta suuntasivat puolivillaiset argumenttinsa yhtä kansallismielisenä pidettyä altavastaajaa vastaan.

Vanha väsynyt sosialisti Liisa Jaakonsaari esitti heti alussa ehtoja millaista politiikkaa Euroopassa on lupa tehdä ja mussutti alituiseen "rasismista", jonka hän samaisti kansallisen suvereeniteetin vaalimiseen ja rajattoman muukalaisinvaasion vastustamiseen. Jossain vaiheessa saarnaa hän väitti Kansallisen Rintaman Marine Le Peniä rikolliseksi, koska tämä on saanut korruptoituneen EU:n tuomioistuimessa poliittisesti masinoidun syytteen sekä menettänyt syytesuojan, koska on "levittänyt väkivaltaista videomateriaalia". Kaikki tv:n katsojat tuskin ovat tietoisia siitä, mistä videoista on kyse, sillä jos Jaakonsaari olisi sanonut sen, syyttely olisi kääntynyt päälaelleen. Tietysti voihan asia olla niinkin, että Jaakonsaaren mielestä Isisin raakalaismaisen videomateriaalin paljastamainen on suurempi rikos kuin nauhalla näkyvät järjestön murhat. 

Kenellekään politiikkaa seuraavalle ei tullut yllätyksenä, että Jaakonsaari puolusti EU:ta itsevarman politrukin ylimielisyydellä. K
ansoistaan vieraantuneen teknokraattisen ja byrokraattisen liittovaltion kannattaminen on tyypillistä sosialisteille, koska he haluavat rakentaa uuden monokulttuurisen yhtenäisjärjestelmän, joka ei eroa hallinnoltaan juurikaan totalitaristisesta Neuvostoliitosta. Tavion esitämää kriitiikkiä Jaakonsaari kesti huonosti ja horisi vastaan, että EU on välttämätön, jotta paha nationalismi ei pilaisi kaikkea hyvää, etenkin jumalaksi nostettua talouskasvua, jonka alttarille talousliberaalit ja sosialistit haluavat uhrata kansansa, kulttuurinsa ja lopulta koko läntisen sivilisaation.

Asiantuntijuutta studiossa edustivat korruptoituneen yliopiston tendenssitutkijat, jotka laulavat samaa virttä kuin muutkin establishmentin kansanviholliset. On kuvaavaa, että maassamme tutkitaan apinan raivolla populismin ja EU vastaisuuden "ongelmia", vaikka tutkimuskenttää löytyisi pilvin pimein aidan toiselta puolelta kuten EU:n korruptiosta, maahanmuuton peruuttamattomista demografisista vaikutuksista, globalismin hämäristä taustavaikuttajista ja intressiryhmistä (Soros ym.), ulkomaalaisrikollisuudesta jne. jne. 

Se mitä näimme tänään A-talkissa kertoo yhteiskunnallisen tutkimuksen politisoitumisesta, jossa "ongelmana" nähdään kansallista etua puolustavat ilmiöt. Siksi populismin tutkija Emilia Palonen puhui kansallisesta käpertymistä ja piti moraalisesti pahana sitä, että valtion tehtävänä on ajaa kansalaisten etua eikä esimerkiksi ulkomaalaisten, jotka haluavat tulla nauttimaan toisten luomasta vauraudesta ja turvasta. Palonen toisti myös ilman perusteluja vanhan kliseen, jonka mukaan Suomi tarvitsee tulevaisuudessa maahanmuuttajia (lue: lukutaidottomia afrikkalaisia), koska muutoin työtä tekevien kädet loppuvat. Tämä siis vuoden 2017 Suomessa, jossa on laskentatavasta riippuen 300-400 000 työtöntä.

Toinen ohjelmassa esiintynyt tendenssitutkija oli  Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma, joka pelkää populismin, kansan äänen, johtavan "kaiken hyvän luoneen EU:n" hajoamiseen. Hän yritti uskotella katsojille, että EU on ainoa organisaatio Euroopassa, joka takaa valtioiden välisen yhteistyön. Perussuomalaisten Ville Tavio osoitti muutamalla sivalluksella tällaisen puheen olevan pelkkää sanahelinää ja puolusti kansojen Eurooppaa, jossa kansat keskenään voivat päättää asioistaan. Tavion mukaan on epädemokraattista, että joku ylikansallinen organisaatio saa päättää maahanmuutosta ohi itsenäisten valtioiden. Lisäksi hän sanoi muiden keskustelijoiden tyrmistykseksi, että Suomi ei kerta kaikkiaan tarvitse kehitysmaalaisten massamuuttoa. Jaakonsaari yritti musuttaa vastaan toistamalla tutut valheet tulevaisuuden voimavaroista ja maahanmuuton välttämättömyydestä. Tavio tarttui tähän välittömästi ja vastasti, että ne [EU:n ulkopuolelta tulevat kehitysmaalaiset] ovat suomalaisille pelkkä rasite, ja otti esimerkiksi Turun kaupungin ulkomaalaiset, jotka 10-prosenttin väestöosuudellaan (sic!) loistavat lähinnä pitkäaikaistyöttömien tilastoissa.

Mitkään Tavion esittämät vasta-argumentit eivät saaneet muita keskustelijoita luopumaan EU:ta tukevasta uskonvarmuudestaan. Aivan keskustelun päätteeksi Emilia Palonen nousi hurmokseen ja väitti, että Suomella ei ole koskaan ollut niin paljon valtaa kuin sillä on nyt EU:ssa. Tähän Tavio vastasi ironisesti että "kyllä, Suomella on valtaa antaa rahaa Kreikalle".                                                       ************************Yle TV1, torstai 9.3.2017 klo 22:00, Ulkolinja: Kuka on Geert Wilders? 

Mittausten mukaan äärioikeistolainen Vapauspuolue voittaa Hollannin vaalit. Puoluetta johtaa itsevaltiaan ottein Geert Wilders. Hän pitää islamia päävihollisenaan, ja häntä sanotaan Hollannin Trumpiksi. Mihin hän pyrkii? HD

Illan hollantilainen dokumentti kohupoliitikko Geert Wildersistä on klassinen esimerkkki valtamedian henkilöön käyvästä mustamaalauksesta. Ohjelmassa oli mukana myös tasapainoittavia elementtejä, mutta pääviestiksi jäi, että vähän hulluja nuo maahanmuuttokriittiset. Sitä vastoin ilmeisiä syitä sille, mistä johtuu kansalaisten tyytymättömyys ja miksi se kanavoituu oikeistopopulismiin, ei pohdittu juuri lainkaan.

Dokumentti oli tehty melko vetäväksi, sillä siihen on ripoteltu erilaisia anekdootteja, jotka pitävät katsojan hereillä kuten esimerkiksi kohta, jossa entinen lapsuudenkaveri kertoi hengailleensa Wildersin kanssa teininä kotikaupunkinsa nuorisotalossa. Paikasta tuli heidän tukikohtansa lähinnä siksi, että sinne kokoontuivat paikalliset punkit ja siellä soi Geertin lempibändit Sex Pistols, Talking Heads ja UK Subs. 

Toinen huvittava lausunto saatiin kuulla Erasmus-yliopiston propagandan tutkijalta, joka sanoi, että Wildersin muslimivastainen kohuelokuva Fitna on epärehellinen, koska siinä esitellyt Koraanin lauseet "on irrotettu kontekstistaan" ja mukaan on lisätty musiiikkia "dramaattisuuden lisäämiseksi". Kumma juttu, mutta tästähän tulee välittömästi mieleen ne tuhannet holokausti-dokumentit, joita säestää surullinen mustalaisviulu dramaattisuuden lisäämiseksi ja jossa kuvat ja tekstit on irrotettu kontekstistaan. Mutta tämä on varmaan se kuuluisa ihan eri asia.Noin viikon uutiset Yle TV2 Torstai 9.3. klo 21:00

Jukka Lindström ja Noin viikon uutiset! Suomen riippumattomin ajankohtaissatiiri. Aiheena muun muassa perussuomalaiset ja yhden miehen bändin uusi kokoonpano. #nvuutiset Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.


Tässä ohjelmassa kohdellaan Vihreitä ja Vasemmistoliittoa silkkihansikkain, sillä Hyvien ihmisten puolueet ovat trendipartaisen Jukka Lindströmin erityisessä suojeluksessa. Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista, sillä eihän kulttuuri- ja mediaväki koskaan omaan pesään kuse.

Ohjelma yrittää epätoivoisesti pilkata valtarakenteita, mutta ei kykene muuhun kuin hymisemään vasemmistoliberaalin hegemonian puolesta ja hyökkäämään konservatiivisia arvoja puolustavia tahoja vastaan. Todella rohkeaa ja ennakkoluulotonta!
Tällä kertaa punaliberaali Lindström malttoi jättää anti-trumpilaisen ristiretken takanäyttämölle ja keskittyi lempiteemaansa, johon kuuluu mielikuvitukseton persujen ja muiden "rasistien" (poislukien värilliset rasistit) nälviminen avuttomilla puujalkavitseillä. Valmiiksinauretun hipsterimölyn perusteella se uppoaa korkeintaam cafe lattea litkiviin punavihreisiin trendiperseisiin, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sotureihin ja vastaaviin lumihiutaleisiin.

Noin viikon uutiset on niin surkeaa koinsyömää jälkimarxilaista roskaa, että se ei ansaitse lisäkommentointia. Ohjelmasta on kirjoittanut aiemmin kaiken oleellisen Yle Watchin uskollinen lukija Feyris Nyannyan, joka  pitää Animesitaatit-blogia. Asian voi tarkistaa hänen postauksestaan Viikon uutiset, josta seuraava lainaus:
- Heheeeei, minä olen Jukka Lindströmin negatiivi, ylösalaisin ja peilikuvana, ja tässä viikon uutiset, suomen väsynein ja korrektein veruke huumoriohjelmaksi vuosisadan hulvattomin "satiiri", mitä nyt sääntöjen rajoissa voi olla. Eli vähän kuin menisit uimahalliin vauvojen altaaseen syvänmeren sukellustaitojasi esittelemään. 
Taitoa on, mutta annetut raamit ja rajat eivät riitä. Mutta minkäs teet, tykkään räkyttää isäntieni lieassa, pelata sääntöjen mukaan ja olla kiva! Minunlaiselleni on aina tilausta kun sairas yhteiskunta kaipaa virallista leikkihuumoria! Äskeinen ohjelma oli siis "satiirinen" keskustelupaneeli Anaalitappi jossa naurettiin suomalaisille, ja siellä istui myös Mikko "minähän en lähde kulumallakaan" Kuustonen. Mutta nyt. Minulla on pilsnerin- ja siemennesteen hajuisen puvuntakkini taskussa lappu jossa on muutama uusi todella hauska sutkautus!Nimittäin... Persut ovat läskejä ja tyhmiä!


Yle TV1, keskiviikko 8.3.2017 klo 23:05, Ulkolinja: Oikea Eurooppa 

Jatkuuko oikeistopopulistien voittokulku Euroopan tulevissa vaaleissa Trumpin, Brexitin ja Unkarin vauhdittamana? O. Marko Lönnqvist. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Uusintana lähetettävässä reportaasissa kauhistellaan eurooppalaisen oikeistopopulismin nousua. Ei ole helppoa toimittajillakaan, verenpainelääkkeiden annostusta on näinä aikoina täytynyt varmaan kaksinkertaistaa.

1 kommentti:

  1. Anteeksi ilmaisuni, mutta tuo Jaakonsaari on vaan niin helevetin tyhmä ämmä, etten tajua miten se vuodesta toiseen vaan istuu poliitikkona latelemassa täyttä soopaa. Kuka piru sitä oikein äänestää???


    Katsoin tuon Feyriksen linkin ja se oli aivan pirullisen hauska. Kuinka vähällä voi päästä YLE:en tekemään ns. hupiohjelmia. Tää on itse asiassa aika järkyttävää. Ovatko suomalaiset todella niin tyhmiä että nykyisenkaltaiset älyllisesti täysin vajavaiset sketsit todella naurattavat porukkaa. Otetaan vaikkapa Peteliuksen ohjelmat aikoinaan. Katselin niitä uusintoja säälin vallassa. Onko tämä aivoton tekopartojen ja ns. hullunkuristen rääsyjen ja grimaasien vääntely suomalaista huumoria. Gägit ovat täysin älyttömiä. Nykyjäänkin samat saamarin naamat joka ohjelmassa, kuten Kuustonen. Jos nämä nykyiset ja entiset huumoriohjelmat ovat hauskoja suomalaisten mielestä, niin alemmuuskompleksi kyllä iskee. On meillä toki ollut hyviäkin ohjelmia, mutta valtaosa tästä viihteestä on aivotonta tuubaa.

    VastaaPoista