keskiviikko 10. elokuuta 2016

YLE PAISUTTELEE ASIOITA POLIITTISIN MOTIIVEIN, TOISAALLA SE TAAS PIMITTÄÄ UUTISIAMedialukutaitoisille kansalaisille, jotka seuraavat myös Yle Watch -blogia, Yleisradion uutistoimituksen masinoimat uutiskuplat ja -pimennykset ovat tuttua tavaraa, johon törmää säännöllisesti päivittäin. Välillä poliittisesti motivoitunut viestintästrategia lyö niin lujaa korville, että siihen ei voi olla regoimatta, vaikka uutisten tarkoitushakuisuus on muutenkin jo tapissa.

Parin viime päivän aikana mediamammutti on vaahdonnut Donald Trumpin sutkautuksista ja niistä tehdyistä tulkinnoista, vaikka uutisissa ei koskaan kerrota kuka tulkinnan on tehnyt, vaan annetaan ymmärtää, että on joku Yleinen Totuus tai Yleinen Mielipide, joka näitä tulkintoja tuottaa. Kaikki lukutaitoiset ovat jo tähän mennessä käsittäneet, että Trumpista tehdyt näennäisuutiset ja "kohut" ovat lähtöisin Clintonille myötämielisestä Amerikan liberaalimediasta. Näitä kärpäsestä tehtyjä härkäsiä todella riittää, Yle uutisten verkkosivuilla on jopa tällaisia "uutisia" varten tehty oma sivu Trumpille, jota selaamalla käy selväksi, ketä suomalaiset toimittajat kannattavat, jos saisivat äänestää Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Eilen tähän punavihreään konseksukseen toi säröä toimittaja Sanna Ukkolan kolumni "Onko Trump uusi brexit?". Tämä yleensä hyvin punavihreä monikultturisti on jutussaan yllättävän tasapuolinen verrattuna normaaliin Trump-rääpimiseen. Välillä tekstistä löytää jopa kritiikinpoikasta suomalaisen median takakireästä asenteesta republikaaneja kohtaan:
Suomessa julkiset keskustelijat näyttävät päättäneen, että Clintonin on absoluuttinen pakko voittaa vaalit tai maapallo tuhoutuu ja ilmestyskirjan peto laskeutuu maan päälle, ja se näkyy uutisoinnissa joka päivä. Yhdysvalloissa Clintonia käsitellään ihan yhtä rankasti kuin Trumpia Suomessa, eikä hän saa mitään anteeksi sen takia, että vastaehdokas on vähintään yhtä vihattu.
Demokraattien hallitsemassa Washington DC:ssä majailevien suomalaistoimittajien negatiivinen ennakkoasenne Trumpia kohtaan vain vahvistuu, kun he seuraavat enimmäkseen maan itä- ja länsirannikon liberaalimedioita, jotka esittävät Trumpin lausunnot mahdollisimman huonossa valossa. Kun tähän vielä lisätään suomalaisten heikko ja yksipuolinen kuva Amerikasta, ei ole mikään ihme, että uutisen sisältö muuttuu lähes päinvastaiseksi siitä, mitä Trump on alunperin sanonut. Tästä käy hyvänä esimerkkinä Trumpin viimeisestä puheesta nostatettu kohu, jossa hän kehoitti kansalaisia nousemaan vastaan, mikäli Clintonin presidenttiyden myötä korkeimpaan oikeuteen nimitettäisiin tuomareita, jotka poistaisivat kansalaisilta perustuslaillisen oikeuden kantaa asetta. Aseenkanto-oikeuden alkuperäisenä tarkoituksena on ollut kansalaisten oikeus ja valmius puolustaa itseään, mikäli valtiosta tulee tyranni. Kaiken tämän tohinan keskellä olisikin syytä kysyä, miksi Isosiskovaltion kontrollia ajava Hillary Clinton haluaa riisua kansalaisilta aseet pois.

  
                                                         **************************

Kotimaan puolella Yle jumittaa tutusti rasismin, monikulttuurin ja persujen pyhässä kolminaisuudessa. Otetaan ensin rasismi, josta tulee tuorein uutinen Itä-Suomen yliopistolla jaettu ja piilotettu islam-vastaisia lappusia. Islamin vastaisuus ei ole rikos, tai sen ei ainakaan pitäisi olla kuten ei ole kristinuskonvastaisuuskaan, mutta niin vain yliopiston läpipolitisoituneet tiedostajat ovat kannelleet asiasta poliisille. Monikultturismin läpikyllästämän Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkösen lausunto kuvaa hyvin sitä, missä alennustilassa maamme yliopistot ovat:
– Suhtaudumme tähän hyvin kielteisesti. Emme suvaitse tiloissamme minkäänlaista poliittista tai rasistista propagandaa.
Mönkkönen kaataa vain itselleen, sillä yliopisto on juuri se laitos, joka on täynnä poliittista propagandaa aina opetustoimintaa myöten. Punavihreät agitaattoreilla kuten Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaisella on tietenkin röyhkeyttä pitää opetus- ja tutkimustointaan puolueettoman tieteellisenä, vaikka hänen kaltaisten ensimmäisestä suunavauksesta tietää, mitä puoluekirjaa hän kantaa ja mikä on hänen suhteensa monikultturismiin.

Miksi Yle sitten haluaa nostaa mokomien lappujen levittelyn kampuksella uutisen arvoiseksi jutuksi? Kommunistit ja vihreät ovat tehneet sitä vuosikymmeniä. Aivan: lappujen sisältö hiertää myös Ylen punavihreitä toimittajia, noita entisiä punaisen yliopiston opiskelijoita.

Monikulttuurin rintamalla on tapahtunut paljonkin, mutta Yle on vaiennut asioista, joissa suomalaista on potkittu päähän. Jos taas väkivallanteoista on kerrottu, ulkomaalistaustaa ei ole mainittu. Onneksi sentään MV-lehti on raportoinut niistä aktiviivisesti viime päivinä täällä, täällä, täällä, täällä, täällä, täällä, täällä, jne. jne. 

Mitä tekee samaan aikaa Yle? Se on saanut pilkittyä verkkosivuilleen vain yhden rasismille haiskahtavan uutisen, ehkä siksi että väkivallan teko kohdistui poikkeuksellisesti muihin kuin suomalaisiin. Uutisjuttu Joensuun joukkopahoinpitely vaikea selvitettävä poliisille – rasismirikoksissa ei piikkiä kaupungissa on onnen kantamoinen monikultturisteille, sillä vihdoin löytyi tapaus, jossa teon motiivina saattaa olla se ainoa oikea sertifioitu rasismi eli se jossa tekijät ovat valkoisia ja uhrit värillisiä - tämähän on Suomessa  ilmenemiseltään yhtä harvinainen tapaus kuin vesinokkaeläin luonnossa! Uutisessa mainitut monikulttuurijärjestöt ovat tietenkin kärkkäinä "rasismirikosten" perään, sillä vain näin ne voivat kerätä itselleen kipeästi kaivattua uhripääomaa. Valtion antamat tukieurot kun riippuvat pitkälti siitä, miten tarpeellisiksi tällaiset puliveivaus-puljut osaavat itsensä esittää.

Yle Watch ei ole kosherkonservatiivisten persujen äänenkannattaja, mutta jonkin verran täältä irtoaa puolueelle sympatiaa, sen verran peppukipuilua Sammakon johtama populistijoukkio on aiheuttanut kansanvihollisille. Mikään uutinen ei ole se, että persunuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen kohdalle rapsahtanut esitutkintapyyntö kansanryhmänvastaiseta kiihotuksesta sai aikaan yläfemmojen heitot Ylen toimituksessa, vaikka toimittajat Arto Veräjänkorva ja Annette Blencowe osaavatkin peittää voitonriemunsa asiallisuudella uutisjutussa Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen kirjoituksista esitutkinta

Vielä suurempaa tyytyväisyyttä on todennäköisesti herättänyt tapaus, jossa kerrotaan Suomen Sisun varapuheenjohtajan osallistumisesta Persujen puheenjohtajakilpaan. Liekö samppanjapulloja poksauteltu kun toveritoimittaja Antti Laakso naputteli juttua Perussuomalaisten puheenjohtajatarjokas: Olisiko aika aloittaa lehdistön puhdistukset? Sisun Riku Nevapään lausunto "puhdistuksista" on kuin taivaasta pudonnut olkiukko Ylen toimittajille ja heitä komppaaville punavihreiden puolueiden kenttäväelle: "Katsokaa nyt, mitä me sanottiin, tuollaisia puhdistuksia vaativia kansanmurhaajia nuo Persut ovat!".

2 kommenttia:

  1. Tänä aamuna kertoivat, että The Clintons ien tulot viime vuodelta 13 miljoonaa nollaria joista 6 milj. puhujatuloja.
    MUTTA Trump EI ilmoittanut tulojaan koska verottajan kanssa selvitys meneillään.

    VastaaPoista
  2. Minusta tapahtui ylessä maanjäristys kun yle päästi läpi Soinin lausunnon, että venäläisten alasampuma malesialais koneen tuho ei ole läpihuuto juttu. Ylen uutisoinnissa ei kuitenkaan käy ilmi ,että kaasusotaa Syyriassa käydään Puuttin tuella

    VastaaPoista