maanantai 15. elokuuta 2016

MILWAUKEEN MELLAKAT - YLEN VITKUTTELEMA KORREKTI VERSIO TAPAHTUMISTAYhdysvaltain Milwaukeessa mustat ovat mellakoineet ja ryöstelleet kauppoja jo viime lauantaista asti, mutta Yle sai suunsa auki tästä vasta tänään maanantaina tv 1:n klo 18.00 uutisissa ja nettisivujen jutussa Milwaukeessa pidätetty useita mielenosoittajia, yksi henkilö haavoittunut luodista
. Ylen radiohiljaisuus katkaistiin luultavasti siksi, että rähinät jatkuvat edelleen eikä niitä voi siksi enää lakaista maton alle.

Samaa vaivihkaista taktiikkaa Yle on käyttänyt ennenkin kuten Pariisin etnisissä levottomuuksissa v. 2005, jolloin vasta neljän päivän riehumisen jälkeen Yle reagoi tapahtumiin. Toimituksessa toivottiin varmaan myös tällä kertaa pientä ihmettä, jotta multkikulti-agendan kannalta epäedulliselta näyttävä barbarismi Milwaukeessa sammuisi itsestään. Koska Milwaukeen tapahtumista oli pakko kertoa, esitettiin se tutun kaavan mukaisesti, toisin sanoen valkoisia jahtaavista väkivaltaisista ja ryöstelevistä mustista tehtiin uhreja. 

Ylen nettisivujen jutussa kerrotaan, että poliisi ampui mustan miehen Milwaukeessa viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ammutun Sylvien Smithin taustoja valaistaan sen verran, että tämän sanotaan olleen virkavallan vanha tuttu, jonka auton poliisi pysäytti. Tämän jälkeen Smith oli lähtenyt juoksemaan karkuun ja kääntynyt sitten ase kädessä kohti poliisia. Kertomatta jää, että ammuntavalmis ase oli varastettu aikaisemmin murron yhteydessä. Nettiartikkelissa ei myöskään mainita, että Smithin ampunut poliisi oli itse musta, tosin klo 18.00 tv-uutisissa sentään eräs haastateltu mainitsi ohimennen asiasta.

Muutoin tv-uutisten versio tapahtumista oli sitä itseään, sillä jutun lopussa toimittaja jaksoi toistaa vanhaa harhaanjohtavaa patenttiselitystä, että poliisit vainoavat paperien kyselyllään erityisesti mustia, mutta ei sitä, että muihin väestöryhmiin verrrattuna he tekevät moninkertaisesti enemmän rikoksia, mikä selittää viranomaisten halun valvoa heitä. Itse asiassa mustien rikosluvut ovat niin suuret, että heidän monitorointi on tosi asiassa vähäisempää mitä tehdyt rikokset edellyttäisivät. Tämä näkyy myös siinä, että mustia kuolee poliisin luoteihin ja pidätyksiin suhteessa vähemmän kuin valkoisia, vaikka heidän rikosmääränsä ovat moninkertaiset verrattuna valkoisiin. Kiistämättömästä todistusaineistosta huolimatta Yle esittää 60-lukulaista tarinaa mustista uhreina valkoisten rasistien käsissä, vaikka Milwaukeen tapahtumilla ei ole ollut mitään yhteyttä valkoiseen väestönosaan.

Sen verran valkoiset kuitenkin tapahtumiin liittyvät, että viikonlopun aikana rasistisen Black Lives Matter -liikkeen aktiivit julistivat valkoisten metsästyskauden alkaneeksi (kts. video täältä). Ymmärrettävästi Yle ei kertonut Millwaukeen uutisoinnin yhteydessä tästä juonteesta mitään, sillä se ei sovi sen ennalta määrättyyn ideologiseen narraatioon pahantekijöistä ja uhreista.

Yle on viime vuosina kertonut lähes kaikista Yhdysvaltain rotulevottomuuksista, tosin aina vain sen tutun poliittisesti korrektin version. Ruotsin vastaavista tapahtumista se on vaiennut sen sijaan systemaattisesti, vaikka aivan viime aikoinakin autot ovat palaneet mm. Malmössä säännöllisesti. Ilmeisesti Yhdysvaltoja pidetään niin kaukaisena maana, että sieltä voidaan syöttää mitä tahansa tarinaa hyväuskoisille hölmöille, kun taas Ruotsi on niin lähellä, että paskapuhe paljastuisi paljon nopeammin. Mediahiljaisuutta tuottaa myös se, että Ruotsi on hyvin samankaltainen maa kuin Suomi, jonka vuoksi sen epäonnistuneesta monikulttuurikokeilusta kertominen avoimesti saattaisi hätkähdyttää Ylen kannalta suomalaisia 
väärällä tavalla.


                                              ******************************


Yle Teema, 15.8.2016 klo 21:00, Maanalaiset taistelijat (16) 

Osa 2/6: Vastarinta järjestäytyy. Hitlerin hyökättyä Neuvostoliittoon Euroopan kommunistit liittyvät natsien vastaiseen aseelliseen taisteluun. Vakoilussa ja tuhotöissä avustaa Britannian salainen palvelu. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
2 kommenttia:

  1. Osaksi itse ongelmaa YLE:n tekee se, ettei se osaa nähdä eroa mellakan ja mielenosoituksen välillä.

    VastaaPoista
  2. YLE tässä taitaa olla Suomen pahin rasistinen uutiskanava. Sen toimittajat säännöllisesti kirjoittelevat vihakirjoituksia valkoisia ihmisiä vastaan.

    VastaaPoista