maanantai 14. huhtikuuta 2014

PROPAGANDISTISEN TOISTON VOIMA.

YLE Teema, 14.4.2014 klo 17, Historia: Loving Story *UUSINTA*


Dokumentti rakkaudesta ja rohkeudesta yli roturajojen. Vuonna 1958 Mildred ja Richard Loving pidätettiin, koska Virginiassa eri rotua edustavat henkilöt eivät saaneet mennä naimisiin. (The Loving Story, HBO 2012) HD

Kaikkein vahingollisin, typerin, itsetuhoisin ja turmiollisin viesti menee läpi massoille, kunhan sitä vain toistetaan rituaalinomaisesti tarpeeksi kauan. Yle Watch kirjoitti tästä ohjelmasta jo 18.6.2013 kaiken tarpeellisen.


YLE Teema, 14.4.2014 klo 22.55, Luvattu maa *UUSINTA*

(The Promise) 1/4. Nuori brittinainen lähtee ystävänsä seuraksi Israeliin, mukanaan isoisänsä päiväkirja. 60 vuoden takaiset tapahtumat johtavat Erinin matkalle jaetun maan ja isoisän menneisyyteen.

Pääsiäisen vieton tunnelmiin voikin virittäytyä sionismia puoltavan tv-sarjan parissa. Sarja tulee uusintaja ja Yle Watch kirjoitti siitä 11.6.2013.Juttu löytyy täältä

YLE TV 1, 14.4.2014 klo 20.00. MOT: Verentahrimat muotivaatteet

Historian pahin vaateteollisuusonnettomuus vaati yli 1100 kuolonuhria Bangladeshissa vuosi sitten. Suomalaisten ostamia merkkivaatteita valmistetaan tänäänkin surkeissa oloissa.

Ohjelman traileri.

Se on tietenkin suomalaisten kuluttajien vika, että pienen taloudellisen eliitin masinoiman globalisaation ja siitä edun saavat suuryhtiöt tuottavat halpaa roinaa ja lumppua kolmannen maailman maissa. MOT vääntää vielä puukkoa selässä korostamalla, että nuo riistoyritykset ovat suomalaisia, vaikka suurin osa suomalaisten ostamista vaatteista on tosiasiassa monikansallisten suuryritysten teettämiä. Mutta jostainhan se suomalaistenkin syntitaakka on revittävä.

Ohjelman perimmäinen viesti näyttäisi olevan, että "syyllinen" on suomalainen kuluttaja eivätkä suuryritykset, globalisaation taustavoimat ja köyhien maiden ahneet paikallisjohtajat. Tämä viesti näyttää uppoavan keskiluokan Hyville ihmisille kuin häkä ja mikäs on upotessa kun Yle jaksaa näistä White Guilty "synneistä" jatkuvasti muistuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti