tiistai 22. huhtikuuta 2014

TÄTÄ PÄIVÄÄ: YLEN PROPAGANDAKOMPPANIATYle Teema, 22.4.2014 klo 21.00. Historia: Saksan propagandakomppaniat

 
Toisen maailmansodan aikana Saksalla oli Göbbelsin johtama tehokas osasto kuvaamassa sotatapahtumia. Historiallinen totuus sai väistyä natsipropagandan tieltä, mutta miten sen kaiut yhä vaikuttavat käsityksiimme sodasta?


Linkki ohjelmaan
Ohjelman esittely.


Voiko enää olla läpinäkyvämpää projektiota ohjelmantekijöiden omasta pyrkimyksestä levittää propagandaa?

8 kommenttia:

 1. TV2:

  14:50 Kuvakirjeitä maailmalta
  Rio de Janeiron kahdet kasvot. Rio de Janeiro tunnetaan upeista hiekkarannnoistaan, karnevaaleistaan ja elämäniloa pursuviata ihmisistään, mutta kaupungissa on myös valtava elintasokuilu köyhien ja rikkaiden välillä.

  VastaaPoista
 2. Eilen oli:

  Fem:

  22:00 Dok: Pitkä matka isäksi
  Prima di tutto/Before anything else, Italien 2013. Italialaisesta miesparista tuli kaksospoikien onnelliset vanhemmat sijaissynnyttäjän avulla. HD

  VastaaPoista
 3. Teema:

  15:30 Historia: Saksan propagandakomppaniat
  Toisen maailmansodan aikana Saksalla oli Göbbelsin johtama tehokas osasto kuvaamassa sotatapahtumia. Historiallinen totuus sai väistyä natsipropagandan tieltä, mutta miten sen kaiut yhä vaikuttavat käsityksiimme sodasta?

  VastaaPoista
 4. TV1:

  15:55 Historia: Billy the Kid
  Yksi Villin lännen legendaarisimmista lainsuojattomista oli Billy the Kid, joka ammuttiin kuoliaaksi hänen ollessaan vasta 21-vuotias. Millainen oli Henry McCartyna syntyneen miehen lyhyt ja väkivaltainen elämä?

  Kokonainen dokumentti yhdestä länsimaalaisesta tappajasta yli 100 vuotta sitten. Montako vastaavaa tappajaa asuu kehitysmaissa nyt?

  Teema:

  10:30 Arabialainen kättely
  1/6. Ahlan wa sahlan! Tervetuloa tutustumaan arabian kieleen ja kulttuurikoodiin Egyptissä, Tunisiassa ja Libanonissa. Keitä arabit ovat ja mitä sanotaan, kun tavataan? Toimittajat Ghadi Boustani ja Markku Värtö. (U)

  11:00 Kirjaohjelma: Rikollisuus
  Pako turvallisuudesta. Miksi nuoret miehet ja naiset luopuvat turvallisuudestaan ja ryhtyvät rikollisiksi tai palkkasotureiksi? Ohjelmassa pohditaan paon syitä. Norjan televisio, 2010.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo dokumentti antoi aika positiivisen kuvan ja ymmärtävän Billy the Kidistä. Hän oli kovan onnen lapsi, joka oli päässyt jaloilleen. Mutta todellinen roisto oli paikkakunnan omistanut kapitalisti. Tässä tietenkin kapitalisti oli irlantilainen, joten sen vuoksi kaikki voitiin kertoa. Ehkäpä he olivat juutalaisia, mutta koska tekivät lopulta konkan, niin ehkäpä eivät olleet. Joka tapauksessa siis ohjelman mukaan paha aharuhtinas murhasi Kidin työnantajan ja Kid oli pääpukarina palkollisten ottaessa yhteen. Hän siis joutui lain väärälle puolelle, koska laki oli rikollisten hallussa.

   Poista
 5. Teema:

  17:00 Historia: Muhammadin elämä
  1/3. Etsijä. Kirjailija Rageh Omaar tutustuu islamin uskon perustajan, profeetta Muhammadin, elämänvaiheisiin sekä hänen aikansa historialliseen taustaan. Matka alkaa Muhammadin synnyinkaupungista, Mekasta.

  VastaaPoista
 6. Fem:

  15:45 Spotlight: Haluamme ulos EU:sta!
  Osa 1/3: Ovatko he oikeistopopulisteja, nationalisteja ja rasisteja, vaiko vain terveen järjen ääni, joka huutaa yhä äänekkäämmin? Spotlight matkusti tapaamaan EU-kriittisiä puolueita.

  VastaaPoista
 7. TV1:

  6.42 Maailmasta puuttuu miljoonia kätilöitä

  Fem:

  20:00 Spotlight: Haluamme ulos EU:sta!
  Osa 2/3: Ovatko he oikeistopopulisteja, nationalisteja ja rasisteja, vaiko vain terveen järjen ääni, joka huutaa yhä äänekkäämmin? Spotlight matkusti tapaamaan EU-kriittisiä puolueita.

  VastaaPoista