torstai 17. lokakuuta 2013

KUN UHRIUTUMISESTA TULEE BISNES JA IDENTITEETTIYLE TV 2, 17.10.2013, klo 20.00 Silminnäkijä: Salaiset mamut


Miten suomalaiset suhtautuvat sinuun, jos näytät tai kuulostat ulkomaalaiselta. Silminnäkijän työryhmä teki testin. Toimittaja Sam Kingsley. 

 

Hannele Valkeeniemen (jälleen kerran) kirjoittama yksipuolinen juttu  uhriutumispääoman kerjääjistä Ylen sivulla.

Suomeen vuosi sitten muuttaneen valkoisen brittiläisen monikulttuurikiihkoilija Sam Kingsleyn haastattelu. Illan ohjelman toimittanut Kingsley paljastaa täysin avoimesti minkälainen ideologia häntä motivoi tiedonvälittämistyössä.

Linkki Yle Areenaan.


Pari kertaa vuodessa mediassa nostatetaan kohu siitä, kuinka mustat vaalean lihan saalistajat eivät satu pääsemään johonkin ravintolaan. Syyksi löydetään aina se synneistä anteeksiantamattomin eli rasismi (johon voivat syyllistyä tietenkin vain valkoiset).

Erityisesti Helsingin Sanomat on vuodesta toiseen tehnyt päivitteleviä juttuja ravintoloiden kuvitellusta rasismista. Yleensä tällaiset artikkelit rakentuvat siten, että  rasismia pilkkivät toimittajat ottavat
mukaansa ison lauman mustia karjuja tai kansallispukuun pukeutuneita romaneja, joiden kanssa sitten rynnistetään eri ravintoloihin. Kun johonkin harvaan paikkaan pääsy evätään, toimittajat kirjoittavat kokosivun jutun, kuinka häpeällinen rotusorto ilmenee arjessa - ja kohta meitä odottaa muiluttavat skinipartiot ja uunitukset ellei "ongelmalle" tehdä jotain. 

Erinäisistä syistä Suomen lain poikkeuksellisen hyvin tuntevat romanit ovat olleet aktiivisia nostamaan oikeusjuttuja ravintoloiden "syrjinnästä", koska se on tietänyt sievoisia tuloja. Myös rasismin pilkinnässä mukana olleet  toimettomat mustat miehet ovat saaneet mukavan toimeentulolisän korvausvaateista.

Yleisradio jatkaa Hesarin viitoittamalla suomalaisia syyllistävällä tiellä, jossa rasismia etsitään kaikkialta suurennuslasin alta. Jos sitä ei löydy, sitä provosoidaan. Silminnäkijä-ohjelman uusimmassa reportaasissa Salaiset mamut toimittajat perustivat kahdesta ulkomaalaisesta ja suomalaisesta koostuvan testiryhmän, joka pilkki ravintolan sisäänpääsystä rasismia. Hyvinhän se näytti onnistuvan, kun saivat aikaiseksi ohjelman, jota Hyvät ihmiset voivat sitten seuraavan päivän kahvitunnilla päivitellä.  


-> -> -> STOP PRESS  -> -> -> STOP PRESS -> -> -> STOP PRESS -> -> ->


Ohjelmasta nousi ennalta arvattavasti kohu. Suomalaisvihamielinen rkp-läinen, globaalin enemmistön asiaa ajava vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet, vaatii Ilta-Sanomien uutisessa urkituista "syrjintärikoksista" tutkintapyyntöä. Juuri tällaiset ohjelmat ja stasimaiset tutkintavaatimukset nostavat suomalaisissa rasismin pinnalle. Kun puhutaan todellisesta syrjinnästä niin se näkyy kodittomissa. Miksi ulkomaalaisten asuntoasiat on hoidettu kuntoon, mutta ei suomalaisten? Suomessa asuu satoja suomalaisia kylmällä kadulla, ei siellä ulkomaalaisia näy. Kun suomalaisia syrjitään media on hiljaa ja vaatii mamuille lisää uhristatusta. Tämä jos mikä nostattaa rotuvihaa, mutta ennen kaikkea vihaa niitä suomalaisia kohtaan, jotka halveksuvat omiaan.
 

Salatut mamut -ohjelma herättää monta kysymystä, vaikka ohjelmassa esitetty viesti halutaan esittää moraalisena selviönä, mitä se ei todellakaan ole. Miksi ohjelmassa syrjiviksi leimattujen ravintoloiden päälliköiltä ja ovimiehiltä ei kysytty, mikä on perusteena asiakasvalintaan vai onko ylipäätään ohjeistettu mitään. Vai tekeekö portsari päätöksen itse? Monet järjestysmiehet kertovat itse eri foorumeilla, että on olemassa ryhmiä jotka aiheuttavat poikkeuksetta ongelmia. On naisten huorittelua ja jopa sylkemistä, sekä myös kättä pidempää aina käsiaseita myöten. Yrittäjyyttä muka arvostetaan Suomessa, mutta vaikeaksi se tehdään kun ravintoloilta kielletään oikeus valita asiakkaansa ja työnantajalta työntekijänsä.

Ohjelman toimittanut punaisen brittiläisen yläluokan besserwisser
Sam Kingsley voisi mennä edes yhdeksi illaksi kokeilemaan ovelle, miltä se somalien ja mustalaisten monikulttuurinen jamboree näyttää ravintolassa. Eräällä Facebookin yhteisösivulla sanotaan tyhjentävästi se, mitä Silminäkijä-ohjelman ja Eva Biaudetin verenhimoisen vaatimuksen taustalla piilee:
 

Monietnisessä yhteiskunnassa yksilöllisyys, ja ihmisten kohteleminen yksilöinä, ei suinkaan kasva vaan päinvastoin vähenee. Tämä johtuu siitä että ihmiset redusoituvat ensisijaisesti edustamaan etnistä ryhmäänsä, ja vasta toissijaisesti itseään. Jos jollakulla on jostain etnisestä ryhmästä negatiivinen käsitys, on päivänselvää että tällä asialla on vaikutusta kyseisen ryhmän jäsenten kohteluun. Tähän kun vielä lisätään päälle ihmisten luontainen ja terve taipumus suosia niitä jotka ovat samanlaisia kuin kyseinen ihminen itse, on soppa valmis. Mikä tässä on niin vaikeaa käsittää? Ongelma eivät suinkaan ole ne jotka eivät mukaudu tähän sairaaseen yhteiskunnalliseen kokeiluun, vaan ongelma ovat ne jotka tämän koko kokeilun ovat laittaneet liikkeelle. Allekirjoittanutta raivostuttaa tämä DDR-henkinen kyttäysmentaliteetti, joka on nähtävästi edennyt jo siihen pisteeseen että piilokameran kanssa mennään ympäriinsä ja yritetään käräyttää ihmisiä regiiminvastaisesta toiminnasta. Mikään määrä vuosia rehabilitointia ja suvaitsevaisuuskasvatusta ei muuta ihmistä tämän pehmeän tyrannian haluamaan suuntaan yhtään sen enempää kuin keskiajalla kristillinen papisto pystyi poistamaan ihmisten seksuaalisuutta. Hyvän ideologian merkki on, että se myötäilee sitä miten luonto toimii, ei se, että se käy tätä vastaan pöhöttyneen moraalikäsityksensä piiskaaman uskonnollisen raivon vallassa.*********** ************** *************** *************** ***************** ****************YLE TV 1, 17.10.2013, klo 21.05 A-studio: Talk

Hukkuvat pakolaiset. Studiovieraina Rami Adham Suomi-Syyria -yhdistyksestä, Italiassa asuva toimittaja Pirkko Peltonen-Rognoni sekä europarlamentaarikot Sampo Terho (Ps.) ja Hannu Takkula (Kesk.). Linkki Yle Areenaan.

Jaahans, taas "keskustellaan" eli Yle syöttää kansalaisille kurkusta alas sitä yhtä ainoaa kuviteltavissa olevaa ratkaisua kolmannen maailman invaasioon: rajat auki! Näin siksi, sillä
keskustelua vetää monikultturismista innostunut toimittaja Susanne Päivärinta. Ohjelmasta kertoo jotain myös se, että siinä haastatellaan marginaalisen suomalaisvihamielisen Vapaa liikkuvuus -verkoston Katja Tuomista, joka kirjoittaa järjestön tuoreessa lehdistötiedotteessa mm. näin:
Siirtolaisten kuolemat Välimerellä ovat seurausta EU:n maahanmuutto- ja rajapolitiikasta. Laillisia maahantuloväyliä ei ole tarjolla niitä eniten tarvitseville köyhille, pakolaisille ja vainotuille, siksi he joutuvat turvautumaan hengenvaarallisiin merimatkoihin.

Eräällä fb-yhteisösivulla lehdistötiedotteeseen vastattiin näin:

Eivät onnettomuudet EU:n rajapolitiikasta johdu vaan siitä, että hallituksilla ei ole resursseja eikä edes keinoja palauttaa luvattomasti ja ilman papereita tulleita siirtolaisia. Sen vuoksi tänne pyrkii jokainen kynnelle kykenevä keinolla millä hyvänsä. Tiukennettu rajavalvonta ja maahanmuuttopolitiikka antaisi selvän signaalin että asiattomilla ei ole tänne tulemista, ja siten vähenisivät Lampedusan haaksirikon kaltaiset tragediatkin.
Muuan kansalaismielipide ohjelmasta näytetystä Vapaa Liikkuvuus -verkoston n. 30 hengen mielenosoituksesta:
Ylen kuvaajien käyttämät kuvakulmat kertoivat, että nyt on pikku huiputus menossa. Kuvissa ei näytetty yhtään kertaa koko joukkoa ja kuva "katkaistiin" ylösvedolla pyrittäessä antamaan taiteellinen vaikutelma. Melkoista pelleilyä, joka uppoaa valitettavan hyvin moneen ihmiseen. Mistä syystä Yle antaa niin paljon tilaa marginaaliporukoille, jotka toimivat hyvin usein laillisuuden rajamailla?

2 kommenttia:

 1. TV1:

  21:00 A-studio: Stream
  Veriset vaatteet.Keskustelussa mukana SASK:n Jukka Pääkkönen, Stockmannin Nora Malin, Tekstiili- ja Muotiala ry:n Veli-Matti Kankaanpää ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. #A_stream

  TV2:

  11:50 Kuvakirjeitä Etelä-Amerikasta
  Brasilian rytmejä. Samba on Brasilian kansallistanssi, ja vauhdikkaalla tanssilla on ystäviä kaikkialla maailmassa. Mutta kuinka tanssi alun perin syntyi

  00:10 Novellielokuva: Afrikan tähdet
  Pirkko ja Marjukka lähtevät lomamatkalle Afrikkaan. Lämpimissä öissä ja rakkauden arvaamattomilla poluilla he saavat syliinsä koko vastakohtien todellisuuden. N: Sanna-Kaisa Palo, Sari Mällinen O: Mika Hotakainen.

  VastaaPoista
 2. Teema:

  22:05 Yle Live: The Sound of Change
  Lontoossa kesäkuussa 2013 pidetty hyväntekeväisyyskonsertti maailman tyttöjen ja naisten puuttuvien oikeuksien puolesta. Mukana mm. Beyoncé, Jennifer Lopez, Jessie J, Rita Ora, Timbaland, John Legend, Laura Pausini.

  Fem:

  20:21 Kuvakirjeitä maailmalta: Kuvakirje Brasiliasta
  Kengänkiillottajasta presidentiksi. Brasilian entistä presidenttiä Da Lula da Silvaa ylistetään maan kaikkien aikojen pidetyimmäksi päämieheksi. Hän tuki köyhiä ja profiloitui myös kehitysmaiden puolestapuhujana. (U)

  VastaaPoista