maanantai 14. lokakuuta 2013

DEMLAN JURISTIT JÄRJESTÄVÄT HOTELLIOLOT ULKOMAALAISILLE RIKOLLISILLEYLE TV 1, 14.10.2013, klo 20.00 MOT: Veljeskansojen vankirumba


Jo joka kuudes vanki Suomessa on ulkomaalainen. Heidän kotiuttamistaan hankaloittavat Suomen naapurimaita paremmat vankilaolot.


Yle Areenan linkki ohjelmaan.Frankfurtin koulukunnan yhteiskuntafilosofiaa kannattavat Demlan juristit pitävät rikollista lähtökohtaisesti uhrina, jonka vuoksi yhteiskunnan pitäisi panostaa kaikki mahdolliset resurssit tämän paapomiseen ja ymmärtämiseen. Demlan julkisuudelta varjossa jatkunut painostus lakivaliokunnassa on saanut aikaan sen, että rikosten rangaistushaitari on vuosikymmenten saatossa alinomaan lieventynyt - paitsi ainoastaan kantasuomalaisia koskevissa "viharikoksissa", joiden ankaroittamista on vaatinut erityisesti punavihreä ex-oikeusministeri Tuija Brax.

Vankien paapomislinjaa on sittemmin laajennettu monikultturismin hedelminä syntyneisiin ulkomaalaisiin vankeihin. Demlan lakimiehet ja -naiset ovat pyhiksi korottamiinsa ihmisoikeuksiin vedoten estäneet virolaisten ja Viron venäläisten vanhusten kolkkaajien ja murhamiesten palauttamisen Viron vankiloihin. Syynä tähän on se, että ulkomaalaiset vangit pitävät Suomen ruotsalaistuneita vankilaoloja Hotel Hiltonin tasoisina, jonka vuoksi Demlan juristit katsovat, että rikollisten palauttaminen kotimaidensa perinteisiin vankiloihin onkin "ihmisoikeusloukkaus".

Yle Watch antaa yleensä risuja Yleisradiolle, mutta tällä kertaa täytyy kiittää MOT-ohjelman rohkeaa tarttumista arkaan aiheeseen. Totta kai ohjelmassa kuullaan Ruotsalaisen kansanpuolueen arkkihyysäriä, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia ja Demla-henkistä juristia, asianajaja Kari Silvennoista, mutta heidän lausuntosa eivät saa valveutuneessa katsojassa sympatioita, päinvastoin. Kari Silvennoinen toteaa kaikkitietävästi: 

Poliisilla ja päättäjillä on sellainen suhtautumistapa, että he ovat kovasti muka huolissaan ihmisoikeuksista, mutta kun tulee joku ysittäinen tapaus, niin vaikka se olisi kuinka räikeä tapaus tai hyvinkin syvälle kävyvä oikeuden loukkaus tapahtumassa, eivät he siitä välitä, vaan he aikalailla esineellisesti suhtautuvat täällaiseen siirtoasiaan.

Kun  MOT kysyy: "Onko Suomella vastuu sitten siitä, mitä vangeille Virossa tapahtuu vai loppuuko se siihen, kun vanki on Viron kamaralla?" vetoaa  Silvennoinen "kansainvälisiin velvotteisiin", jotka muka sälyttävät vastuun aina Suomelle:
Jaa. Minusta se kyllä ei lopu siihen. Suomalaisella yhteiskunnalla ja Suomella on kyllä vastuu myöskin tällaisesta, kun ovat osallisena tämmöisissä kansainvälisissä operaatioissa, niin vastuu ei kyllä lopu siihen, vaan kyllä sitten vastuu voidaan toteuttaa muualla, esimerkiksi Euroopan ihmisoikeusistuimessa tai eurooppalaisissa elimissä sitten, että se on vähän lyhytnäköistä tämmöinen, sanoa, että vastuu loppuisi.

Keskustelun vieminen tällaiselle polulle ei ole muuta kuin harhauttamista, jonka tarkoitus on peittää se olennaisin kysymys eli kuinka huumekauppiaita ja murhamiehiä lellitään maamme vankiloissa niin, että rikosten uusiminen täällä tulee entistä houkuttelevammaksi. Suomalainen vankila ei olekaan pelote, vaan jopa houkutus tehdä rikoksia, jotta pääsee lepäilemään ja nauttimaan minimipalkkaa, joka on suurempi kuin monissa Euroopan maissa. MOT:Keravalaisen vanginvartija mukaan vangit tienaavan paikoin enemmän kuin vanginvartijat. Vankilaolot Suomessa ovat hänen mielestään niin hyvät, että ne houkuttelevat itäeurooppalaisia Suomeen tekemään rikoksia.

Koko ohjelman keskustelun käsikirjoituksen voi seurata tästä linkistä.
3 kommenttia:

 1. Tämä kausti on nostettava laajaan kansalaiskeskusteluun ja kansalaisaloite ulkomaisten rikollisten maastakarkoittamiseen on polkaistava käyntiin ASAP.
  Kuka kerää 50000 nimeä tai sitten James hirvisaari tehköön lakialoitteen eduskunnassa.

  VastaaPoista
 2. Totta. Kannattaa delegoida Hirvisaarelle.

  VastaaPoista
 3. TV1 eilen:

  12:30 Ulkosuomalaisen tarina
  Maailman katolla. Kirsti Kirjavainen on työskennellyt kehitystyöntekijänä Nepalissa jo yli 30 vuotta. Lähellä Kirstin sydäntä ovat olleet naiset ja lapset, viime aikoina myös sokeat ja vammaiset. T: Filmihalli.(U)

  Teemalla oli eilen:

  17:00 Historia: Britti-imperiumin perintö
  1/5. Vallan maku. Britit hallitsivat enimmillään neljäsosaa koko maapallon väestöstä. Kuinka maailmanvalta rakennettiin, ja mihin se pohjautui? T: BBC. (U)

  VastaaPoista